intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 22 februari 2023

sterfdag

(Bron: Pinterest)

Op 22 februari 2017 aten we ‘s avonds aan de late kant en wie had kunnen vermoeden dat onze jongste zoon een uur later, om half negen, dood zou zijn? 

We zijn nu zes jaar verder en er is geen moment dat Justus niet in mijn gedachten is. Overal en altijd denk ik aan hem. Het leven zal nooit meer zijn zoals het was, maar we proberen er het beste van te maken. Het fijne is dat anderen nog regelmatig vragen hoe het echt met ons gaat en dat we nog altijd met dezelfde mensen omgaan als voorheen. Goed, een paar facebookvrienden zijn inmiddels afgehaakt, maar ze zullen daar wel zo hun reden voor hebben. 

Ik heb geleerd om alles uit het leven te halen wat er in zit. Ik ben graag op stap, maak graag plezier en ik heb geen zin om me te laten belemmeren door me af te vragen wat anderen van me vinden. Het leven kan zomaar van het ene op het andere moment voorbij zijn en daarom probeer ik zo intens mogelijk te leven. Op stap zijn betekent ook dat er afleiding is, want juist daar heb ik een enorme behoefte aan. In mijn hoofd is het altijd druk en onder de mensen zijn helpt me enorm om rust te krijgen. 

Het verdriet om Justus is groot en vaak is het nog steeds niet te bevatten dat we hem nooit meer zullen zien en horen. We missen ons kind en ons maatje. 22 februari 2017 was een normale dag totdat om half negen ’s avonds het noodlot toesloeg.


24 opmerkingen:

  1. Heel veel sterkte vandaag. Justus zal altijd je zoon blijven en onderdeel van het gezin. Soms wordt het gemis alleen maar groter.
    Fijn dat je lieve mensen om je heen hebt waar je over hem kunt praten.
    Een moeilijke dag vandaag.
    Mijn gedachten zijn bij jou, je man en oudste zoon

    Dikke kus Joanne 😘🧡

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke dag gemis, maar vandaag extra zwaar. Ik wens je vandaag en elke dag die gaat komen sterkte. Het is mooi om te lezen dat je uit elke dag alles uit het leven probeert te halen. je bent een sterke vrouw.
    Druk zijn om rust te krijgen. Want juist in de rust draait je hoofd overuren.
    Zo werkt dat inderdaad.

    Warme groet, Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel sterkte vandaag. Ik lees al heel lang mee en kan me de leuke verhalen van voor het ongeluk nog herinneren. Daardoor zie ik altijd bij je stukken over Justus nog je twee onbezorgde jongens in de tuin rond de droogmolen voor me. Een heerlijk zomers beeld, wat een gemis. c.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geen woorden voor,
    ik denk aan jou!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Voor dit gemis zijn eigenlijk geen woorden voor. Vind het knap hoe je door gaat met je leven en iedere dag weer probeert er het beste van te maken. Veel sterkte vandaag voor jou en je gezin.

      Verwijderen
  6. Jullie hebben een manier van leven gevonden om samen met dit grote verdriet om te gaan en dat is heel knap. Andere gezinnen konden dat niet.
    Sterkte vandaag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sterkte niet alleen voor vandaag maar voor altijd , het gemis blijf .Goed dat u er op uit trekt ,een ander kan het mooi zeggen hoe en wat je moet doen .maar als je het niet meegemaakt heb weet je niet wat het verdriet is .Helaas weet ik het ook .

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat heb je dat weer mooi opgeschreven en het zegt wel wat over jullie dat jullie nog steeds omringd worden door dezelfde mensen. Heel veel liefs en sterkte voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bewonderenswaardig, de manier waarop je dit grote verdriet met je meedraagt. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Justus zal voor altijd een deel in jullie leven blijven. Een kind verliezen is niet niks. Hoe je daar mee om gaat is voor ieder mens weer anders. Ik heb bewondering voor jullie hoe jullie er mee omgaan.
    Een dikke knuffel van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb twee keer je verhaal gelezen en het raakt me zo .Ik heb geen mooie woorden maar wens jullie heel veel sterkte op deze extra moeilijke dag
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel veel sterkte vandaag (en komende tijd) fijn dat er dezelfde mensen nog zijn om jullie heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als je kind overlijdt sterft er ook een deel van jou, dat zal altijd zo blijven. Ik lees al heel lang bij je en bewonder je kracht om zo door te gaan met je leven, ondanks je verdriet toch ook weer
    kunnen genieten van dingen, dat vind ik mooi. Je hebt helemaal gelijk om het leven intens te
    leven op je eigen manier en wat een ander daarvan vindt, lekker niks van aantrekken!
    Ik hoop, dat je de dag goed doorkomt vandaag.
    Liefs en sterkte,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ach, ik weet zo slecht wat te zeggen nu. Woorden zijn zo nutteloos. En tegelijkertijd, naast een knuffel, een hand om je schouder een van de weinige dingen die anderen kunnen doen.

    Laatst schreef ik op een condoleance kaart: verdriet bestaat omdat er liefde was. Ooit had ik die woorden ergens gelezen en ze raakten me. Mijn nichtje liet weten dat die woorden haar zo raakten.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik ben er van overtuigd dat een kind verliezen het meest zware is wat een moeder kan overkomen. Maar hoe dat zwaar is weet ik natuurlijk niet. Wat sterk van jou om dan toch alles uit het leven te kunnen halen. Diep respect. Wat moeilijk zal deze dag voor je geweest zijn. Sterkte voor morgen en alle dagen die volgen, Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik was even niet online, dus lees nu pas je bericht. Ik heb diep respect voor hoe jullie omgaan met jullie verdriet en elkaar, ieder op een eigen manier, laten rouwen. Het leven zal nooit meer zijn zoals het was, Justus zal altijd worden gemist in jullie leven. Leef je leven zoals dat goed is voor jou, zolang je er geen ander kwaad mee doet, is dat helemaal goed, want je weet als geen ander, dat het zomaar voorbij kan zijn. Virtuele knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een late reactie, maar een kind moeten afgeven zit altijd in je gedachten. Woorden van troost ken ik niet. De tijd heeft jullie geholpen er op de beste manier mee te leren omgaan. Ik ken je niet persoonlijk, maar jou lezen toont me dat je een warm persoon bent.

    BeantwoordenVerwijderen