intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 24 februari 2023

beurs

Nieuw leven op de vensterbank:

Opeens viel mijn oog op het kleine tomatenplantje in het kweekkastje, waar twee druppels water aan hingen. Echt aandoenlijk! 

🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱

Aan het begin van deze week ging ik samen met zes collega's naar de Huishoudbeurs in Amsterdam toe. In 2019 en 2020 hadden we dat ook gedaan en na alle coronajaren, was het leuk om er weer heen te gaan. Toen wij op 28 februari 2020 naar de Huishoudbeurs gingen, hoorden we in de trein dat de eerste persoon in Amsterdam met corona besmet was. We konden er toen nog om lachen, nog niet wetende wat voor impact de ziekte in de maanden en jaren erna zou hebben. 

De Huishoudbeurs anno 2023 is niet meer zoals het vroeger was. Het is echt heel veel kleiner geworden en daardoor misten we toch best wel een hoop leuke kramen. In een paar uurtjes tijd (met eten, drinken en pauzeren erbij) hadden we alles wel gezien. Ik vond dat best wel jammer. We reizen er een heel eind voor, wat naast het entreeticket toch best wel een hoop geld kost. 

We hadden een hele gezellige dag, dat wel hoor. We zijn vaker samen op pad en we vinden ook allemaal dezelfde soort dingen leuk. Het is goed om elkaar buiten het werk om ook te zien en we kennen elkaar allemaal al heel lang, wat de band ook versterkt. Ons volgende gezamenlijke uitje is naar een bingoavond en dat doen we ook vaker, net zoals een dagje winkelen.

Op de Huishoudbeurs hebben we ook nog een paar BN'ers gezien. Nou word ik daar niet echt koud of warm van, want die mensen doen ook maar gewoon hun werk, maar ik moet zeggen dat we wel een leuk gesprek met Sander Janson over de zorg gehad hebben.

En stel dat we volgend jaar weer gaan, dan neem ik heel veel drinken mee. Het maakt me niet uit hoeveel ik mee moet slepen, ik ga dat er gewoon echt voor hebben. Ik kocht een flesje frisdrank en moest daar 4,50 € voor neerleggen... Echt belachelijk!


15 opmerkingen:

  1. Daar ben ik ooit 1 x geweest. Niks voor mij veel te druk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen wij er van de week waren viel het wel mee, maar we zijn ook weleens geweest dat het echt ontzettend druk was. Toen was er bijna geen doorkomen aan.

      Verwijderen
  2. Fijn dat jullie genoten hebben maar inderdaad, zelf drinken mee nemen. €4,50 voor een gles fris is belachelijk duur!
    De ene keer dat ik er geweest ben, met vriendinnen, was mij genoeg. Teveel prikkels voor mij, dus ik ga niet meer. In 2022 voor het eerst naar en Stoffenspektakel geweest en hoewel ik van plan was diverse stofjes te kopen is het niks geworden. Ook te druk.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naar het Stoffenspektakel ga ik ook niet meer en dat heeft twee redenen: ten eerste zie ik zoveel dat ik echt niet meer weet wat ik moet kopen, dan krijg ik een soort black-out zeg maar. En ten tweede is Justus op de dag dat ik naar een Stoffenspektakel geweest was overleden en daarom heb ik ook geen zin meer om er heen te gaan. Ik bestel mijn stoffen gewoon online.

      Verwijderen
    2. Dat gevoel blijf je altijd houden, kan ik me voorstellen ❤️
      Ik koop de meeste stoffen ook online.
      Thea

      Verwijderen
  3. Er is veel veranderd na corona. Ik had dezelfde ervaring met de vakantiebeurs in Antwerpen (veel kleiner dan vroeger). En die abnormale prijzen als je iets wil snacken of drinken. Ik ga niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat het zoveel kleiner is geworden! Waarom is dat denk je? En ik kan me voorstellen dat je dan liever zelf drinken meeneemt als de prijzen zo hoog zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal nog wel de nasleep van corona zijn, denk ik. Jammer is het wel.

      Verwijderen
  5. Heel lang geleden zou ik met mijn moeder gaan, zij woonde toen in Uithoorn, en aangezien we altijd alles met de auto deden gingen we ook zo op weg. In de buurt vd Rai werd het ons wel duidelijk dat het wel erg druk was en zijn we doorgereden naar de Albert Cuyp markt. Toen kon je ook nog aan de kassa een kaartje kopen, niks on-line reserveren dus niks van tevoren betaald.
    Ik ben op loopafstand daarvan geboren en hebben er 25 jaar gewoond, dus we weten de sluipwegen ook.
    Daarna nooit mee de behoefte gehad om naar enige beurs te gaan.

    Gisteren weer met dochter naar Terneuzen geweest. We vinden het Family restaurant bij Schuttershof echt een fijne locatie. Ik moest erna een printer afleveren die we via MP hadden verkocht en daarom gingen we weer naar Terneuzen net als 3 weken geleden. Volgende keer toch maar weer eens naar Goes, is gezelliger en nu hebben we toch weer teveel gekocht bij Big-Bazaar en action 😁.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Terneuzen ben ik nog niet bij Family geweest, maar in Axel wel. Dat is ook een fijn restaurant. Ik kom regelmatig in Terneuzen omdat het dichtbij is, maar Goes is toch een stuk gezelliger.

      Verwijderen
    2. Axel staat ook nog op ons lijstje van een keer te bezoeken. Hoeven we niet naar ander restaurant te zoeken 😁

      Verwijderen
    3. Museum Het Warenhuis in Axel is ook een aanrader.

      Verwijderen
  6. Goeie grutten €4,50 voor een flesje fris... dat is wel heel duur.
    Ik ben er nog nooit geweest, o wacht , heel, heel lang geleden ging ik naar Femina, was denk ik in Rotterdam...

    BeantwoordenVerwijderen