intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 8 januari 2023

zwaaien en zwieren

We gingen naar de Winter Efteling, een schoonzus, nichtje en ik.


Deze keer niet met eigen vervoer maar met de bus omdat we met een reisje van de personeelsvereniging meegingen. Het was makkelijk: opstappen vlakbij huis, vervoer naar en van de Efteling, entreetickets en dat alles voor €32,50 per persoon. Als we met eigen vervoer gaan, zijn we een flink stuk duurder uit.


Het was niet druk in het pretpark en dat was echt wel heel erg fijn, want daardoor waren de wachtrijen voor de attracties ook niet lang.


De film pandadroom wordt sinds 2019 niet meer vertoond en daarvoor in de plaats kwam 4D-film Fabula. Ik had deze film nog niet gezien en volgens nichtje moesten we daarom daar naar toe. En net als pandadroom zat deze film ook weer goed in elkaar. 


Ook parkshow Raveleijn moesten we gaan zien, volgens nichtje.


Ik trakteerde op drinken en taart:


Schoonzus bleef op de spullen passen en nichtje en ik gingen om drinken. Wat taart betreft moesten we schoonzus maar verrassen, zei ze en dat deden we met dat mooie rode taartje rechts op de foto. 


En geen dag Efteling zonder Carnaval Festival! (Foto hierboven). 
Zonder deze attractie zou de dag niet compleet geweest zijn. 



Het was de hele dag mooi weer en pas rond een uur of zes 's avonds trok er een bui over, maar toen zat onze dag in de Efteling er bijna op.



Na een vlotte terugreis, iedereen was ook op tijd terug bij de bus, bedankten we de chauffeur van de bus en gingen we terug naar huis. En na mijn verhaal over deze dag aan manlief verteld te hebben, onder het genot van een kopje koffie, ging ik even later naar bed. Moe maar voldaan!


17 opmerkingen:

  1. De Efteling is en blijft leuk voor alle leeftijden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik met zoonlief en een neefje ga, dan gaan we in de spannende achtbanen. Nu met nichtje, die een achtbaan die over de kop gaat maar niks vindt, deden we de wat rustigere attracties en dat was ook heel erg leuk.
      De Efteling is toch echt wel één van mijn favoriete pretparken.

      Verwijderen
  2. Dat ziet er leuk uit. Moesten we ook maar eens doen met onze kleinzoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Efteling is een mooi pretpark en voor iedereen is er wel iets leuks te doen.

      Verwijderen
    2. Hij is met zijn mama en papa deze zomer geweest, maar bij ons is het geleden van toen onze zoon een jaar of zes was.

      Verwijderen
  3. Ik ben er nog nooit geweest en dat zal ook zo blijven, hou helemaal niet van pretparken met teveel herrie en teveel gedoe. Altijd zo geweest.
    Dierentuinen ben ik wel graag geweest.
    Dochter wilde wel graag en een vriendinnetje en haar moeder ook maar die hadden het niet zo breed, toegang en reis, er waren toen nog geen aanbiedingen was voor internettijd. Dus heb ik het allemaal betaald, iedereen blij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mij krijg je ook niet naar een pretpark, behalve De Efteling! Het is totaal niet vergelijkbaar met andere. Ik ga niet in de achtbanen en dat soort "enge" dingen. Dochter en ik kunnen beiden niet goed tegen herrie en gedoe om ons heen, en toch hebben we het daar altijd naar ons zin. Afgelopen zomer zelfs een paar dagen achter elkaar geweest, met overnachtingen in een hotelkamer in Bosrijk. Onvoorstelbaar wat een rust daar heerste! Dus misschien toch eens het proberen waard voor je?

      Verwijderen
    2. De herrie in de Efteling valt inderdaad mee. En nu in de winter was het allemaal wat kaal, maar als straks alles weer groen is en alle bloemen bloeien, is het er ook best wel mooi.
      Maar ja, als je geen pretparkmens bent... ik denk dan toch dat ik het dan ook niet zo snel zou opzoeken.

      Verwijderen
  4. Dat is het enige pretpark waar ik nog wel eens naartoe wil! Voor het sprookjesbos!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zijn we nu niet geweest, maar dat is ook erg mooi.

      Verwijderen
  5. Ja heerlijk De Efteling. Af en toe er naar toe. Laatste keer dat ik er was was met de jongste. Ik geloof in november 2021.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij was het sinds 2019 geleden en toen waren wij er op een dag dat het 42 graden was.

      Verwijderen
  6. Ik ben geen pretparkenmens. De laatste keer dat ik er was was in 1990 samen met mijn hele schoonfamilie. Wel gezellig maar teveel indrukken voor mij.
    Je hebt weer prachtige foto’s gemaakt!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vroeger wel geweest met mijn kinderen, maar die gingen later alleen met hun vrienden. Stelde het laatst voor voor mijn kleindochter, maar de jongste was nog te jong volgens mijn dochter, dus nog even wachten. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo zijn wij pas met de kinderen naar EuroDisney gegaan toen ze 10 en 11 jaar waren, zodat ze het zich later zouden herinneren. Naar de Efteling gingen we wel eerder met ze, maar dat is dan ook een stuk goedkoper dan EuroDisney.

      Verwijderen
  8. ben al een paar jaar niet meer geweest, maar wat een mooie foto's zo met de lichtjes in het donker. lieve groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen