intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 29 september 2022

leerwerk

Eigenlijk is het nog steeds niks met me: ik heb nog steeds buikpijn en ik ben erg moe. Van een andere zieke collega hoor ik dat zij ook nog steeds niet de oude is. Het is een hardnekkig virus! Gelukkig heb ik geen diarree meer en kan ik wel weer gewoon alles eten.

Gisteren ben ik toch een beetje in de tuin aan het werken geweest. 's Morgens was het regenachtig, maar 's middags was het mooi weer. Manlief was elders in de provincie aan het werk en die had daar onweer en veel regen gehad. Hier scheen de zon. 


Ik heb plat gewaaide en verregende eenjarigen bijgeknipt, stekjes geplant en ook al in een grote bloempot bloembollen geplant. Nu moet ik eerst weer om potgrond, want die is op, wil ik verder kunnen met de bloempotten beplanten.


Nu ik thuis ben heb ik ook tijd om een paar e-learnings van mijn werk te doen. Er stonden er nog een paar open en één daarvan moet ik voor dinsdag afgerond hebben, want dan heb ik daar een praktijkdag van. Op zich zijn het best wel interessante cursussen, alleen moet je je er even voor zetten. En ik volg ze liever thuis achter mijn eigen pc dan op het werk, zodat ik ongestoord kan doorwerken. 

17 opmerkingen:

 1. Akelig dat je nog niet goed bent opgeknapt. Wel fijn dat je zo wat thuis had voor de cursus en voor je tuin. Ik hoop dat het morgenmiddag droog is, want ik moet hoognodig aan de slag in de tuin, maar om dat nu te gaan doen als het met bakken uit de hemel komt, vind ik niet zo'n goed plan. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het virus wel vaker gehad en toen was ik veel sneller weer hersteld. Geen idee waarom het nu zo traag gaat.

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat je snel weer de oude bent, zo vervelend om je naar te voelen. liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vervelend, hardnekkig iets, dat virus.
  Ik hoop dat je snel opknapt.
  Fijn dat je die e-lessen thuis kunt doen. Vind ik zelf ook prettiger, anders ben ik zo afgeleid door van alles en nog wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger deed ik de planning van mijn werk, uren computerwerk en meestal deed ik dat terwijl ik op kantoor zat. Maar hoe vaak iemand iets kwam vragen of vertellen... Zelfs als ik de deur dicht deed kwam de een na de ander nog storen. En het is natuurlijk wel gezellig al die aanloop, maar niet als je concentreert zit te werken.

   Verwijderen
 4. Volgende week ga ik me op de tuin storten dasn ois de weersverwachting ook beter. Nu ben ik nog steeds bezig met mijn 2 zomerrokken af te maken. Gisteren veel werk gehad aan een TGTGB van de locale groentekraam op de markt.
  Het was heel veel voor 5 euro, denk wel 30 euro. Veel druiven, die liggen in de koelkast, zak met 2 kilo pruimen die behoorlijk rijp waren, alles ontpit en in de vriezer, komt wel eens van pas. Boerenkool geblanceerd ook. Twee bossen kouseband, in stukjes in de vriezer. Ook een hele grote pompoen, erg lekker maar beetje groot voor ons 2 en ik heb er nog 3 liggen, dus in de weggeefkast gezet net als 5 appels.
  Verder veel vijgen die moeten ook snel op, ja dat is tgtg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms heb ik dat met de TGTG van de supermarkt, dan moet echt alles het liefst dezelfde dag nog verwerkt worden. Het is eigenlijk alweer een tijd geleden dat ik een box gekocht heb. Ik had ook nog steeds van alles in de vriezer wat eerst op moest.

   Verwijderen
 5. Van buikgriep kun je een flink jasje uitdoen hoor... Maar ik hoop wel dat je buikpijn snel verdwenen is, want dat is niet fijn. Misschien moet je energie weer wat opgebouwd worden. Wat is het fijn dat de zon schijnt nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het even mogelijk is, ga ik de tuin in.
   Op mijn werk is het maandenlang heel erg hectisch geweest, misschien dat dit ook wel meespeelt.

   Verwijderen
 6. Hopelijk heb je het ergste nu toch wel achter de rug. Heel veel beterschap en neem je tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Van mijn collega's moet ik thuisblijven en goed uitzieken en dat ga ik doen. Gewoon weer even op kracht komen.

   Verwijderen
 7. Je collega's hebben gelijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat we weten dat er altijd een grotere werkdruk is als iemand er niet is, ben je toch snel geneigd om weer aan de slag te gaan zodra het weer een klein beetje gaat. Gelukkig hebben mijn collega's momenteel wat extra hulp en dat maakt het thuisblijven en uitzieken toch iets makkelijker.

   Verwijderen
 8. Dochter had ook veel last van dit virus. Fijn dat je weer opknapt en wat in de tuin kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beterschap moeilijk virus ik hoor het neer duurt allemaal langer om te herstellen.
  Ik loop al 3 weken met longontsteking knapt ook niet echt op. Maar ja we houden de moed erin

  BeantwoordenVerwijderen