intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 11 augustus 2022

oranje boven

Wat doe ik op een tropische dag? Een jurk maken voor op andere tropische dagen!


Het patroon komt uit Knipmode 5/2017.


Ik maakte al eerder een jurk van dit patroon en die heb ik zoveel gedragen dat hij tot op de draad versleten is. Het werd daarom de hoogste tijd om een nieuwe te maken. Deze keer is het eens geen blauwe of roze jurk geworden, maar koos ik voor oranje (met een vleugje roze).

Met dit weer vind ik het heerlijk om een jurk te dragen, want dat zit lekker luchtig.

👗 👗 👗 👗 👗 👗 👗 👗

Hier dan nog twee bloemenfoto's:Ik was vanmorgen al vroeg in de tuin bezig met uitgebloeide bloemetjes knippen en hier en daar een onkruidplantje uittrekken. Ik ben binnen planten voor volgend jaar aan het voorzaaien: stokroos, judaspenning en vingerhoedskruid. Als ik dat buiten op een zaaibed doe, dan komt daar niks van, zeker nu het zo droog is niet. Ik plant de voorgezaaide plantjes gewoon later in de tuin uit. Dat heeft bij mij meer kans op slagen. 

15 opmerkingen:

 1. Mooie stof en leuk model. Het staat je erg goed. Misschien nog een extra jurk maken als het zo zomers weer blijft. Wat is je tuin ook nog mooi. Ik zag vanmorgen tijdens het fietsen veel verdorde bloemenperkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben een 1000-litertank voor regenwater en daar geef ik regelmatig ook de tuin water van en niet alleen de bloempotten. Het waterpeil was al een behoorlijk eind gezakt, maar van de week was de boerenbuurman zijn land aan het besproeien en de straal stond per ongeluk ook op onze schuur gericht. Omdat de watertank op de goten van de schuur aangesloten is, is hij nu weer helemaal vol.

   Verwijderen
 2. Je tuin staat er nog mooi bij. Het begint bij mij een zielige vertoning te worden. Ik geef heel spaarzaam water…. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons gazon is niet om aan te zien: helemaal geel met kale plekken erin. Maar het voordeel van gras is dat het wel weer goed komt. Hier en daar geef ik de planten met de gieter water met water uit de watertank, maar dat kan ik onmogelijk met de hele tuin doen. Dus op sommige plaatsen staat de boel ook echt te verpieteren en het waterpeil van de vijver is ook al behoorlijk gezakt.

   Verwijderen
 3. Leuk model, zou ik ook graag willen maar teveel buik en dat maakt het er niet mooi op.
  Ik draag het liefste model hemdjurk en dan heel wijd uitlopend of met punten ertussen.
  De jruk die ik aan het maken was ligt bij de poetslappenbak. De kleur was zo mooi, het stofje krinkel katoen, het model prinsessenlijn ook maar het was een hobbezak als ik hem aandeed. Nog geprobeerd een blouse ervan te maken maar ook dat vond ik niets mooi worden. Helaas zo dat dat een enkele keer. Nu kijken wat ik ga maken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel heel erg jammer. Je had dus toch nog goede stof gevonden.
   Ik heb door operaties en het dragen van een groot kind ( door de 5 kg) een slappe buik. De schuine spieren zijn nog intact, de andere niet meer. Dus helemaal plat ben ik ook niet, maar het valt gelukkig allemaal nog wel mee.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie en vrolijke jurk, hij staat mooi.
  Ook hier smacht de tuin naar water. Wij gieten de groententuin waar nodig en proberen onze bloemen ook zo af en toe een slokje te geven. Maar onze regentonnen zijn bijna leeg. Ik hoop dat er snel regen komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Regen is echt heel hard nodig. Op de weerapp op de telefoon van manlief staat voor volgende week regen, op die van mij niet. Het blijft afwachten.

   Verwijderen
 5. Wat een vrolijke jurk, staat je goed! En wat een goed idee om nu alvast te gaan voorzaaien binnen. Ik heb ook stokrozen staan, en die wil ik wel meer, dus morgen maar eens zaad verzamelen, en dan ook maar binnen aan de slag. Eigenlijk ben ik niet zo van de zaaibakjes, strooi het zaad liever uit in de tuin, maar dat zal met dit droge weer niet gaan ontkiemen. Ik geef de tuin geen water, alleen de kruidentuin, die is in verhoogde bakken gemaakt. Het grondwaterpeil is hier blijkbaar best hoog, de planten staan er nog prima bij. Ik kon vandaag nog met gemak een stuk van de tuin omspitten, dat zal op kleigrond nu vast niet kunnen, dan breekt je spa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het kurkdroog en op verschillende plaatsen in de provincie is al brand geweest door de droogte. De bomen laten de blaadjes vallen en de bermen zijn geel.
   Hier hoef ik nu echt niet te spitten en verder laat ik de tuin ook zoveel mogelijk met rust. Er wordt nu niet gemaaid of gesnoeid.

   Verwijderen
 6. Mooie jurk leuk om eens wat voor jezelf te maken. Mooi is je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap kleedje! Mag ik vragen hoe je dat juist doet met de stokrozen? Ik wil dat graag ook eens uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen