intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 7 mei 2022

plannen en planten

De afgelopen week had ik het druk met mijn werk en werken in de tuin. Ook een paar familieleden eisten even mijn aandacht op. Ik had daardoor even niet zoveel tijd om me met mijn weblog en die van anderen bezig te houden.

Een hele tijd geleden vroeg een schoonzus of wij met haar en haar man(broer van manlief) mee wilden op vakantie naar Sicilië. Hartstikke leuk natuurlijk, maar zij wilden veertien dagen gaan en dat vonden wij te lang en bovendien ook te duur. Vorig weekend kwam die vraag weer terug: we konden desnoods ook voor een paar dagen naar Sicilië komen... En opeens zag onze zoon het helemaal zitten! Hij kan het goed vinden met zijn oom en tante en omdat zoonlief graag mee wilde, had ik er opeens ook wel zin in.

In diezelfde periode zouden manlief en ik naar de Belgische Eiffel gaan en die reis heb ik geannuleerd. We gingen op zoek naar vliegtickets en ik zocht naar een accommodatie op Sicilië. Schoonmoeder gaat ook mee en zij reist samen met ons en slaapt bij ons in het appartement. 

Twee jaar geleden zouden manlief en ik samen naar Sicilië gaan, maar dat kon door corona niet doorgaan. Alles werd toen geannuleerd. Nu gaan we voor een paar dagen.

🛫 🛬 🛫 🛬 🛫 🛬 🛫

In de tuin heb ik het druk met het verwijderen van onkruid. Ik wil een afscheiding tussen de borders en het gras maken met borderrand, maar de grond is zo droog en hard, dat dit werkje voorlopig nog even moet wachten. Het zaaigoed buiten komt ook maar moeizaam op, ook al sproei ik regelmatig. Met de voorgezaaide plantjes gaat het een stuk beter:


Er zijn nog genoeg kale plekken in de tuin waar (eenjarige)plantjes kunnen komen. Het gele mosterdzaad zaait zichzelf wel uit. 



En ik ben zo benieuwd naar de sieruien:


Ik heb de bollen afgelopen najaar geplant en tot nu toe ziet het er gunstig uit. Nu moet er alleen geen hond tussen de planten gaan lopen, want dan zouden ze kunnen knakken.


🌸 🌼 🌸 🌼 🌸 🌼 🌸

Fijn weekend!

18 opmerkingen:

  1. Ha ik ben benieuwd naar je verhalen en foto's eventueel. Mijn man en ik werden op Sicilië verliefd op elkaar. Ben een beetje jaloers nu, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In 1972 werkte ik voor een reisbureau en begeleide groepen van en naar hun vakantielocatie. Eenmaal op Sicilië geweest en toen was water een groot probleem, douchen kon als je geluk had 3 minuten en drinkwater was er helemaal niet uit de kraan.
    Je verbleef dan ook week in dat hotel waar je hand- en spandiensten verrichtte en door een vriend vd hotelhouders werd ik het hele eiland gereden en de mooiste locale plekken. Toen ging je nog gewoon mee met een onbekende zonder nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij dit soort verhalen moet ik altijd denken aan drie Nederlandse vrouwen die in Turkije een taxibusje namen, verkracht werden en er één vermoord werd. Je moet maar net de verkeerde treffen!

      Verwijderen
  3. Wat toevallig. Wij gaan ook naar Sicilië. We gaan een week in juni met een rondreis. Onze kinderen lachen ons weleens uit want dat vinden ze een bejaardenuitje. Zo met een bus en een gids. Maar voor corona hebben we ook zo'n rondreis door andalusie gemaakt en het os zo fijn om met een goede gids op stap te gaan. En we hadden toen ook een leuke groep. En je ziet zoveel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het voordeel van een groepsreis. Wij zoeken alles zelf uit en zullen daardoor best weleens iets missen, ook de bijzondere verhalen.
      Wij landen op Catánia en ongeveer 70 km zuidelijker hebben we een appartement gehuurd.

      Verwijderen
  4. Wat een heerlijk vooruitzicht! En ook super dat je schoonmoeder en zoon mee gaan. dat wordt genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gaat vast weer gezellig worden! Zoonlief heeft er echt heel veel zin in.

      Verwijderen
  5. Dat lijkt me een heel mooie plek: Sicilië. Fijn vooruitzicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, Sicilië is zo mooi. Geniet alvast van de voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een mooie ruil hoor... Sicilië voor de Belgische Eifel. Naar die laatste kan je later nog altijd naar toe. Jullie tuin ziet er echt wel prachtig uit hoor. Draag er goed zorg voor, ook al gaat er een blogje door in de mist :-) Fijne zondag nog en groetjes, Rudi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn schoonmoeder is 81 en het is fijn dat ze nog mee kan. En Die Belgische Eiffel kan tussendoor wel een keertje, zoals je zegt.

      Verwijderen
  8. Gaat goed in jouw tuintje zeg hier groeit het ook goed. En wat een leuk vooruitzicht die vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Toch fijn dat jullie alsnog naar Sicilië kunnen, opeens valt alles op z'n plek. Het is een heerlijk vooruitzicht!
    De tuin is inderdaad ERG droog, en jullie zitten natuurlijk op klei... moeilijk doorkomen aan denk ik. Wat voor rand wil je maken om de border?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die klei lijkt nu wel beton. Ik ga eerst een kunststof randje proberen dat je in moet graven en waar de zitmaaier overheen kan. Eerst maar eens een klein stukje proberen om te kijken of dat werkt en het gras er niet te snel overheen gaat groeien.

      Verwijderen