intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 29 januari 2022

voor de tuinbeestjes

Man en zoon klussen wat af en daardoor is er ook een hoop afval en vaak zijn dat dingen die niet weggegooid worden, want misschien later nog eens bruikbaar. Denk daarbij aan stukken hout, persplaten, tegels, stenen... Ondertussen zwerft er heel wat rond en soms kan ik daar ook nog wat van gebruiken. Zo kwam ik op het idee om een insectenhotel te maken.

En je moet op de foto niet teveel op de groene aanslag letten hoor, ik ben niet zo van het rondgaan met een sopje door de tuin. Zo is mijn insectenhotel geworden:


Ik kan daar nog van alles aan toevoegen, wat ik in de loop van de tijd wel zal doen, maar voor nu vind ik het wel even genoeg. Ik heb weer even genoeg gesjouwd, geknipt, geboord en gestekt. Als ik weer eens in een bos kom waar naaldbomen staan, kan ik een paar dennenappels meenemen. En als van de zomer de bermen gesnoeid zijn, kan ik daar een plukje hooi van pakken. Er zal nog genoeg te vinden zijn om mijn insectenhotel uit te breiden.

18 opmerkingen:

  1. Heel leuk gedaan. En dat groenaanslag? Dat hoort erbij, juist leuk. Anders lijkt het of tie zo uit de intratuin komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ga ik ook eens voorstellen, weet er nog wel een plekje voor. Vorig jaar hadden we een plak boom al met gaten neergezet en daar is wel iets in gedaan. Die kan er ook mooi bij dan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig leuk gedaan! Twee vliegen in 1 klap, zo ruim je de rommel op en help je de natuur een handje. Groenaanslag is ook natuur hoor, wie gaat er nu soppen in de tuin?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik niet. Er zijn mensen die alles netjes bijhouden, maar tot die groep behoor ik niet. Bij ons is het in de tuin en binnen ook altijd wat rommelig. Zo zijn wij nou eenmaal.

      Verwijderen
  4. Wat gaaf, een ècht natuurhuisje!
    De groene aanslag niet weghalen, hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij onze boerderij hadden we ook zo’n soort insectenhotel gemaakt. Het staat leuk en voldoet aan een behoefte. Regelmatig werd het uitgebreid, toen we verhuisden was het hotel ruim 2 meter hoog en onder de onderste plank overwinterde een egel, zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig! Deze gaat geen twee meter hoog worden, maar ik kan er nog een op een andere plaats in de tuin maken. Ruimte genoeg.

      Verwijderen
  6. Ik lees in de reacties al dat niemand de groenaanslag weghaalt. Ik ook niet, juist mooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn wel mensen die dat doen, maar ik niet en ik was ook niet van plan om het te doen.

      Verwijderen
  7. Volgens mij houden insecten wel van een beetje groene aanslag, dus in meer dan één opzicht een prima geslaagd insectenhotel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal er in elk geval niet naar allesreiniger ruiken :)

      Verwijderen
  8. Dat vind ik nou zò leuk... zoiets maken met wat je hebt liggen. Heerlijk om te doen, en lekker origineel. Ik vind het ook genieten met al dat materiaal wat overblijft, een prachtige verzameling voor als je weer eens een spontaan idee krijgt!
    Groene aanslag? hoort bij dit jaargetijde hoor.. het gaat vanzelf weer weg als het zonnetje er op komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben best wel veel liggen en ik kan dit insectenhotel makkelijk groter maken of nog een insectenhotel bouwen. Ik mopper weleens op alle 'rommel' die er ligt, maar nu kwam die rommel goed van pas.

      Verwijderen