intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 10 oktober 2021

garagesale

Vraag van de dag: nooit meer zoet of nooit meer hartig? 

Ik zeg altijd dat ik een zoetekauw ben, maar in dit geval zou ik toch kiezen voor nooit meer zoet. Als ik tussendoor iets zoets eet dan is het een koekje, maar dat kan ik makkelijk vervangen voor een hartige snack. Ik gebruik geen zoet in de koffie en thee, drink vrijwel geen zoete dranken, eet bijna nooit toetjes of snoepjes... Ik denk dat ik zoet minder snel zou missen dan hartig. Wél hoop ik dat fruit niet onder deze vraag valt...

🍰 🍩 🍰 🍩 🍰 🍩 🍰

Maandag schreef een ex-collega dat ze een garagesale zou houden en dat was voor mij een reden om eens bij haar langs te gaan. Dat kon ik makkelijk met een bezoek aan mijn moeder combineren. Het was leuk om de collega weer eens te zien en ze zei dat ik me vooral niet verplicht hoefde te voelen om iets te kopen, maar ik ging later met een mooie grote bloempot (⌀35cm) naar huis:


Ik weet nog niet of ik hem binnen of buiten ga gebruiken, maar één ding is zeker: ik ben er blij mee! Ex-collega en ik hebben een hele tijd staan praten. We appen elkaar zo nu en dan, maar dat is toch anders dan zo met elkaar praten. 

Sinds er, door de corona, geen rommelmarkten meer mochten plaatsvinden, is de garagesale populair. Voor mij is dat wel prettig, want als ik over een rommelmarkt loop, dan zie ik zoveel dat ik een soort van black-out krijg. Daarom ga ik ook liever naar een kringloopwinkel dan naar een rommelmarkt toe. 

👵 👵 👵 👵 👵 👵

Ik liep door de gang van het verpleeghuis en een verzorgende zei dat mijn moeder tijdens het ontbijt gezegd had, dat ik zou komen en dat haar dag daardoor weer goed was. Owwww wat lief!

Moeders zat in haar zetel en vertelde over van alles en nog wat. Ze liet de blauwe plek zien die ze van het bloedprikken over gehouden had. Van de val had ze verder geen last meer. Gelukkig maar. 

De brief met de QR-code, die ik tien dagen geleden aangevraagd had, was er nog steeds niet. Dat zal wel weer bellen worden, zeker...? 

🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞

Hierbij wil ik je fijne zondag wensen!

20 opmerkingen:

 1. Oei, nooit meer chocolade zou wel een dingetje voor me worden, maar toch kies ik voor nooit meer zoet, want hartig zou ik echt niet willen missen. En ook voor mij geldt: als het fruit dan maar niet onder zoet valt.
  Wat een prachtige bloempot heb je gekocht, die had ik ook niet kunnen laten staan hoor. Hier helaas geen garagesales, ik heb ze i.i.g. nog niet ontdekt. Jammer, want ik vind dat ook een prettiger concept dan zo'n drukke rommelmarkt, ik houd er niet van als ik midden in de drukte terecht kom.
  En wat fijn als je moeder zo blij wordt van je komst.
  Je plannen waren moeder en collega bezoeken (gedaan) dus voor vandaag blijven dan wandelen en tuinieren over, daar heb je mooi weer voor, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wandelen heb ik inmiddels ook gedaan... :) Zo meteen ga ik de tuin in!

   Verwijderen
 2. Chocolade zou ik ook wel missen en vooral in ijsvorm.
  Maar van hartig hou ik nog meer. Ben gek op kaas en vooral drop, daar moet ik echt mee oppassen ivm verhoogde bloeddruk. In de deurbak van mijn auto heb ik een zak drop liggen en die ga ik vandaag maar eens verplaatste naar dashbordkastje, nu gaatmijn hand veel te vaak in het zakje.

  Fijn dat het met je moeder weer "normaal" gaat.

  Donderdag heeft mijn zus getestvoortoegang omdat we naar restaurant wilde, liek goed na 3x verificatiecode had ze hem binnen een uur en gelukkig vroeg het restaurant er ook om zodat al het gedoe niet voor niets was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het goed gegaan is en dat het allemaal snel geregeld was.

   Verwijderen
 3. absoluut ook geen zoet meer dan! En wat maken ze het mensen zonder smartphone toch lastig hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik op mijn werk rondkijk zijn er toch nog veel mensen die geen smartphone hebben. Ze hoeven er ook geen, want het zal hun tijd wel duren, zeggen ze...

   Verwijderen
  2. Daar kan ik me alles bij voorstellen. Die huidige manie dat je altijd en overal bereikbaar moet zijn en altijd je mail moet kunnen checken, komt me nogal overdreven voor.
   Begin jaren '90 kreeg ik ter vervanging van de 'pieper' een heuse autotelefoon met een in de auto ingebouwde zender. Erg gemakkelijk, want je bespaarde er erg veel tijd en dus ook geld mee, al kostte het bellen iets in de orde van 1 gulden per minuut.
   Kort voor mijn pensionering in 2009 waren de 'autotelefoons' al zover geëvolueerd dat je er ook je mail mee kon ontvangen. Het was allemaal n0g wat moeizaam, maar bespaarde ook tijd en dus geld. Maar de mentaliteit werd ook hoe-langer-hoe-meer dat er verwacht werd dat je altijd die tiran opnam, ook 's avonds en tijdens het autorijden. na mijn pensionering heb ik het bedrijfstoestel ingeleverd en een eenvoudig toestel teruggekocht waarmee ik bellen kon en als bonus ook nog de tijd op kon zien. Een jaar of vijf geleden heb ik een telefoon gekocht waar ook WhatsApp op kon, omdat al mijn broers en zussen dat als communicatiemiddel gebruikten. Alle andere 'onmisbare' zaken heb ik niet geactiveerd en mis ze ook niet. Ik vind het zelfs een vrij ontspannen en een gevoel van absolute vrijheid dat je ook eens helemaal onbereikbaar bent voor jan-en-alleman. We leven veel te veel in een controlemaatschappij en het is erg prettig je daaraan te kunnen onttrekken.

   Verwijderen
  3. Mijn man heeft vroeger ook nog een pieper gehad. Als hij opgepiept werd, moest hij op zoek naar een telefooncel om terug te bellen. Ik heb voor kraamverzorgster geleerd en dat was nog voor de tijd van de piepers. Als je op wacht zat moest je in de buurt van de telefoon blijven. Ik heb zo eens veertien dagen in de wacht gezeten... vreselijk! Dat is voor mij echt de reden geweest om met dit beroep te stoppen.

   Verwijderen
  4. De 'pieper' was, goed beschouwd de ultieme toepassing van de wet tot behoud van het chagrijn. Was je midden in 'the middle of nowhere' met je inspectie bezig, kreeg je een oproep en had na een minuut of twintig een postkantoor of telefooncel gevonden. Na ongeveer een uur kwam je weer op je werkplek en of het zo zijn moest kreeg je een half uur later weer een oproep die je geacht werd meteen te beantwoorden. Weer een uur werktijd weg en de projecten liepen daardoor soms gierend uit de klauw. De autotelefoon was daarom, ondanks de hoge gesprekskosten, een besparing van jewelste. Wat ik me herinner is dat mijn werkgever destijds tussen de duizend en twaalfhonderd gulden per dag voor me in rekening bracht. Al kostte een uur bellen iets als 60 gulden, je bespaarde er ook weer een uur onnodig heen-en-weerreizen mee uit.

   Verwijderen
 4. Wat een leuke bloempot, daar kan een flinke plant in.
  Sinds een aantal weken heb ik jicht in mijn enkel, een pijnlijk gedoe.
  Daardoor geen vlees, geen vis en zomin mogelijk suiker eten.
  Als je kijkt waar overal suiker in zit, waar je zelf niks aan kunt veranderen, schrik
  je daar wel van, echt bijna overal zit wel iets van suiker in.Maar zoetigheid missen
  doe ik eigenlijk niet.
  Fijne week,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel raar dat het zo lang duurt. Hopelijk heb je alles kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De makkelijkste vraag tot nu toe: nooit meer hartig!! Echt zeker weten, ik zou gek worden zonder zoet! Echt gek, nog gekker dan ik al ben en dat is echt heel gek hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nooit meer zoet, zonder enige twijfel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel leuk dat ik niet de enig ben die best wel zonder zoet kan.

   Verwijderen
 8. Oh, dat is een lastige vraag! Ik wil paprikachips niet missen, maar ook geen chocola.... Wat een dilemma ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kunt een printversie van de QR code ophalen via Mijn RIVM. Moet je wel digiD hebben van je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen