intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 18 september 2021

goudhaantje

Vraag van de dag: wat is jouw favoriete zomerse drankje? 

Dat heb ik niet. Ik drink koffie, thee en water en soms een portje of een glas wijn. En dat gewoon het hele jaar door. In de winter wil ik weleens warme chocomelk bestellen als ik ergens iets ga drinken.

🐝 🐞 🐝 🐞 🐝 🐞 🐝

Een gestreept goudhaantje of een rozemarijn goudhaantje of een bladhaantje... Voor het kevertje zelf zal het vast niet uitmaken hoe we hem noemen:


Hij bleef in elk geval mooi voor me poseren! 

Er is ook een vogeltje dat goudhaantje heet en ooit vloog er een exemplaar tegen ons keukenraam. Ik ging buiten kijken en op de stoep lag een piepklein vogeltje. Het goudhaantje is het kleinste Europese vogeltje en ik had ook echt nog nooit zo'n klein vogeltje in de tuin gezien. Ik deed het binnen in een kooitje en toen het weer helemaal bij zijn positieven was, liet ik het buiten los. Die was zo rap verdwenen dat ik het eigenlijk niet eens weg heb zien vliegen. 

Deze brommer zat van de week opeens in mijn nek toen ik in de tuin aan het werken was:


Ik voelde wat kriebelen en toen ik voelde vloog hij luid zoemend weg. Dat was nou best wel een groot beest!


😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃

Gisteren ging de uitzending van Vroege Vogels over Het Zwin en over Waterdunen:

(Bron: Google Maps)

En daarna keken we We zijn er bijna terug, waar de groep op een camping in Groede neerstreek. In beide uitzendingen was iedereen vol lof over West Zeeuws-Vlaanderen. Leuk dat anderen het hier zo waarderen! En zo werd het best wel een feelgood-avond voor ons. 

Fijn weekend!

21 opmerkingen:

 1. Die goudhaantjes (insect dan) die vraten wel mijn lavendelbloemen helemaal op. Ook rozemarijn vinden ze heerlijk. Zien er wel schitterend uit, die vreetzakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las al zoiets over dat het een plaag kan zijn. En nu maar hopen dat dit gewoon zomaar één verdwaald exemplaar was.

   Verwijderen
 2. Ik heb de serie niet gezien, maar dat ik Z. Vl. waardeer, dat staat buiten kijf. Maandag ben ik er weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je het hier waardeert is wel bekend :) Dat vind ik ook altijd leuk om te lezen.
   Alvast hele fijne dagen volgende week.

   Verwijderen
 3. Mijn favoriete drank is bier. Ik hou van grote slokken nemen en drink altijd veel. water ehee en koffie.
  Vanwege de calorieen drink ik het nauweljks meer, maar toen ik met ex vaak in de kroeg zat gingen er wel wat glazen achterover.
  Nu drink ik in de avond een glas alcoholarm bier, goed te drinken.

  Vorig jaar hadden we ook een goudhaantje tegen het raam, helaas overleefde die het niet

  Prettig weekend en geniet allemaal van het heerlijke weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas kan ik niet tegen bier, krijg ik diarree van, maar anders zou ik dat ook graag zomers drinken. Goed tegen de dorst.

   Verwijderen
  2. Kijk Lot, dit bedoel ik nou wanneer ik zeg dat ik steeds mijn beeld over jou moet bijstellen. Nu drink je weer bier!!! :-)

   Verwijderen
 4. Mooie foto zo met de bokeh in de achtergrond nice. Qua drankje in de zomer zal het water zijn maar mijn dag begint hoe dan ook met een grote cappuccino

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Ik sta door de week ook echt eerder op voor mijn eerste kop koffie van de dag. Eerst koffie en daarna ontbijt.

   Verwijderen
 5. Ik drink uitsluitend zwarte koffie en thee (rooibos, groene, jasmijn, verveine, kamille en earl grey). Op sportschool drink ik water, en bij het avondeten drink ik water. Verder eigenlijk nooit tenzij de mussen dood van het dak vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier staat altijd standaard een glas of flesje water op het aanrecht, waar ik vrij vaak een slok van neem. Op mijn werk heb ik ook water mee, maar daar is het dan ook een erg droge lucht en het is er altijd warm.

   Verwijderen
 6. Wow, wat een mooie foto's weer! Ik geniet daar steeds weer van. Ik heb ook geen favoriet drankje, drink veel water en soms een puur vruchtensapje. En natuurlijk 's morgens mijn koffie.
  Wij hebben het programma 'we zijn er bijna' ook gevolgd; leuk om al die verschillende streken in Nederland te zien! En ja... de plek waar jij woont is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We volgen dat programma al jaren en deze Nederlandse reis vonden we ook erg leuk. Ik doe zelf ook altijd weer ideeën op van programma's als 'We zijn er bijna' of 'Denkend aan Holland', 'Vroege Vogels' en 'Binnenstebuiten'.

   Verwijderen
 7. Een goudhaantje vond ik ooit compleet versuft half bevroren op de grond. In een emmertje laten bijkomen. Binnen. Toen ik eenmaal wist dat het echt een buitenvogeltje was, ik dacht eerst een volière vogel, heb ik hem weer vrijgelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie ze anders ook nooit en het zijn ook mooie vogeltjes. Niet gek dat je dacht dat het een volièrevogeltje was.

   Verwijderen
 8. Heb niet echt een favoriete zomer- of winterdrank. Lust geen koffie, bier of wijn en met andere alcoholische dranken ben ik ook zeer spaarzaam. Meestal drink ik thee en als het 's zomers erg warm is wil ik nog wel eens een zongerijpte citroen, -de groenteboer heeft ze soms-, uitpersen in een glas erg koel (spuit)water en dat een beetje zoeten. Niet overdrijven daarmee, want dan kun je net zo goed een glas suikerwater nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt ook lekker! Ik denk dat ik er dan zelf geen zoetigheid door zou doen, maar dat geeft niet hè?

   Verwijderen
 9. Ik heb niet een favoriet zomersdrankje. Ik drink eigenlijk het hele jaar door kersenthee en koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik vind het een prachtig kevertje mevrouw w.

  wat ik me nou afvraag is,
  wordt j e nou niet moe van "al" die vragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen