intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 13 mei 2021

voorbereiden

Vraag van de dag: wat doe je nooit nog een keer? 

Iets wat ik echt nooit meer zal doen, is in een schommelschip (in een pretpark) stappen. Ik kom daar ziek uit. En ik zal nooit meer beginnen met roken, want roken is mijn grootste fout ooit geweest. Het zou namelijk goed kunnen dat ik door roken de Ziekte van Crohn ontwikkeld heb. 

🌻 🌼 🌻 🌼 🌻 🌼 🌻

Hemelvaartsdag en om half zes vanmorgen liep ik alweer rond. Met hoofdpijn. Op het werk is het druk en er zijn wat spanningen en daar heb ik last van. Al die vrije feestdagen (Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag) zijn fijn, maar het werk moet op andere dagen ingehaald worden en daarnaast hebben we in deze periode allemaal wel ergens een weekje vakantie. Ook het werk van de collega's die er niet zijn moet over degenen die er wel zijn verdeeld worden, hierdoor heb ik meer uren dan normaal gewerkt. Ik moet nog een dagje werken en dan heb ik gelukkig ook een weekje rust en het zal wel duidelijk zijn dat ik daar aan toe ben.

Vanmorgen heb ik twee van de vier gordijnen uit de keuken gewassen en die konden lekker buiten drogen. En ik heb het plafond en de muren van de keuken afgesopt, want ik wil die binnenkort sauzen. Ik had daar best wel aan kunnen beginnen, maar ik moet ook altijd een beetje om mijn schouders en polsen denken. In het verleden heb ik te vaak ontstekingen gehad, doordat ik te fanatiek ergens mee bezig was en daar pas ik nu voor. Die ontstekingen komen trouwens voort uit de Ziekte van Crohn. 

Ik heb dus nog niet geverfd, maar ik ben wel in de tuin bezig geweest. En ik heb rabarber gekookt. Nog niet uit eigen tuin, maar van een bosje stengels uit de supermarkt. De rabarber in de tuin mag nog even doorgroeien en ik verwacht, door het natte voorjaar, dit jaar een betere oogst dan de voorgaande jaren.

In het vijgenboompje zitten al kleine vijgjes:


Deze foto is niet helemaal scherp, maar ik wil hem toch laten zien:


Dit is roomse kervel:



Roomse kervel hebben we zeker al zevenentwintig jaar geleden geplant en ieder jaar komen er trouw weer een paar planten op. 

5 opmerkingen:

  1. In een achtbaan stappen, letterlijk en figuurlijk. Dat laatste betekent voor mij, nooit meer trouwen/samenwonen onder 1 dak.
    Geniet lekker van je vrije week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roomse kervel. Ik ken het niet, maar wat een aparte naam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Meedoen aan een praatprogramma op tv. Ik vond het echt afschuwelijk.

    Lekker dat de gordijnen gewassen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ken niks bedenken wat ik nooit meer wil doen. Naar een pretpark ben ik echt nog nooit geweest maar ik denk dat als ik er zou zijn geweest dat echt de enige keer zou zijn geweest.
    De beelden van alles vind ik al niks en voor wachtrijen van 2 uur ben ik ook niet geschikt.

    Vandaag was het bij de stort ook weer feest, rij van zeker drie kwartier, ben weer naar huis gegaan, komt volgende week wel.
    Ook bij de kringloop stonden ze buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In zo'n schommelboot word ik ook ziek, en het probleem is dat je er niet uit kan zolang hij bezig blijft :-(
    Ik ga ook nooit meer in een grot, ooit kreeg ik daar een echte hyperventilatie-aanval.
    Muren sauzen, ik moest even nadenken wat je bedoelde.
    Geniet van je vakantie! Meer dan verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen