intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 11 mei 2021

verven

Vraag van de dag: wanneer ben jij het meest rustig?

Ik ben een rustig iemand. Ook als ik het druk heb, blijf ik rustig. En verder heb ik een hekel aan stressen en zorg ik (als het enigszins mogelijk is) dat ik me niet hoef te haasten. Maar wanneer ben ik het meest rustig? Ik denk als ik wandel of tuinier...

πŸ–Œ πŸ–Œ πŸ–Œ πŸ–ŒπŸ–Œ πŸ–Œ πŸ–Œ πŸ–Œ

Het moet er toch maar eens van komen: verven, beitsen, lakken, sauzen... Net zoals met zoveel dingen, loop ik ook daar mee achter. Ik moet gelijk bekennen dat ik niet graag verf, dat helpt dus ook al niet echt mee. Daarnaast stond de afgelopen jaren mijn hoofd er ook gewoon niet naar. 

Vandaag ben ik maar eens 'klein' gestart met het vier meter lange aanrechtblad in de olie zetten. En daarna heb ik de voordeur afgeschuurd en die ga ik over een paar dagen beitsen. 

🦷 🦷 🦷 🦷 🦷 🦷 🦷 🦷

Gisteren belde ik naar de tandartspraktijk om een afspraak voor de halfjaarlijkse controle bij de tandarts en de gebitsreiniging bij de preventieassistent te maken. Ik zou pas over zes weken kunnen, maar als ik het niet erg vond als een andere dan mijn eigen tandarts naar mijn gebit zou kijken, kon het vandaag al. Dat vond ik geen probleem en zodoende lag ik vanmiddag in de stoel bij de tandarts. 

Mijn gebit was in orde, maar toch ga ik volgende week even terug: ik heb twee jaar lang een frame met drie kiezen gedragen en daarvoor was in twee kiezen een inham geslepen, zodat het frame houvast had. Na twee jaar heb ik besloten dat frame niet meer te dragen. Het middel was namelijk erger dan de kwaal: ik kon er niet aan wennen en bleef onbewust op dat frame kauwen waardoor ik vervolgens weer hoofdpijn kreeg. Nou ja, dan maar geen frame! Volgende week worden die inhammen gevuld. 

πŸ› πŸ› πŸ› πŸ› πŸ› πŸ› πŸ› πŸ›

Na de tandarts moest ik voor manlief even naar de bouwmarkt en ik moest om boodschappen, maar eerst... ging ik naar de kringloopwinkel. Eindelijk, na meer als een jaar zette ik weer een voet bij een kringloopwinkel binnen. Niet bij mijn favoriete kringloop, maar dat kon nu even de pret niet drukken. En wat ik zocht vond ik nog ook: een voetenbankje. Ik ben er blij mee!

Bij de bouwmarkt nam ik nog stukjes behang en kleurkaartjes mee. Want ja, stel dat ik het verven en klussen opeens toch leuk ga vinden, dan wil ik misschien ook nog wel ergens behangen. 


6 opmerkingen:

 1. Ik vind verven wΓ©l leuk, maar alleen zo tijdrovend...succes ermee hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verven is zo'n karweitje waarvan ik denk, als ik er eenmaal aan begonnen ben, 'waarom ben ik niet eerder begonnen, dit is leuk.' Om er de keer erop weer net zo tegenaan te hikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben niet zo druk over het algemeen. Als ik in de keuken bezig ben ben ik best wel rustig, beetje opruimen, dingen vast klaar zetten en ook van het koken zelf hou ik erg en neem er ook de tijd voor

  Vandaag wilde ik de parasol buiten zetten, blijkt de stof gaar te zijn, paar plekken zijn er randjes afgescheurd, kan het nog wel repareren maar ben bang dat het dan ernaast verder gaat. Nu lag er nog een waarvan het opdraaimechanisme kapot is en nu is partner aan het proberen die op de het nog goede onderstel vd andere te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een stress kip. Mak mij altijd wel ergens druk. Hoe ik het ook probeert, ik leer het niet af. Ik denk ook teveel.
  De ene dag gaat het beter dan de andere. Momenteel niet zo lekker in mijn velletje.

  Verven. Heerlijk! Ik hou er van. Mijn huis is klaar. Maar als ik een ander kan helpen dan doe ik het graag.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet goed nagelezen. Ik kan via de pc boven niet meer reageren. Dus via mijn telefoon. En dat gaat niet altijd goed.
  Sorry voor de typefouten.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen