intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 4 mei 2021

stad

Vraag van de dag: als je de enige mens op aarde zou zijn, wat zou je dan doen? 

Eenzaam sterven. Dat is het eerste wat in me opkomt. 

Eigenlijk is het weer een vreemde vraag. Als ik alleen zou zijn, waar zijn dan die ander 7,7 miljard mensen gebleven? Gewoon zomaar foetsie? Ik verwacht niet dat ik dit ooit mee zal maken. 

👱 👲 👳 👸 👧 👰 👴 👶

Om voer voor de honden te kopen ging ik naar de stad toe. Alleen was het bij het tuincentrum zo ontzettend druk, dat ik naar een andere winkel gegaan ben. Daar was het een stuk minder druk. Bij het tuincentrum had ik nog voor plantjes voor in de tuin willen kijken en dat ging dus ook niet door. In plaats daarvan kocht ik bij die andere winkel zakjes zaad van guichelheil, slaapmutjes en alyssum, allen eenjarige planten. 

Later, tijdens het boodschappen doen zag ik een lange rij bij de naastgelegen Action staan. En in de stad zelf was het ook druk. Het is best weer even wennen, al die mensen op straat! Ik liet verder al de winkels links liggen en ging alleen bij Holland & Barrett naar binnen, waar het drie halen één betalen op mijn favoriete merk was. 

Toen ik weer thuis was, heb ik de zaadjes gezaaid. Er werd tenslotte regen afgegeven en dan kregen die zaadjes gelijk vocht. Ik ben niet zo van het netjes in regels zaaien, dus ik ben benieuwd of het niet een al te grote chaos gaat worden 😉 Als je een plantje koopt weet je wat je hebt, nu is het maar afwachten. Maar het is ook wel weer leuk om te doen en ook een stuk goedkoper dan plantjes kopen. De afgelopen weken heb ik best al veel gezaaid.

🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸

Vandaag is het 4 mei, dodenherdenking. Ik heb een virtuele bloem bij een oorlogsmonument gelegd: https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/bloemen-leggen 10 opmerkingen:

 1. Zaterdagmorgen ging ik even naar de markt en de bakker en ik schrok van de grote
  drukte in de stad.Mijn plan om even naar een paar winkels te gaan om lang uitgestelde
  dingen te halen heb ik snel laten varen. Hoewel ik de eerste prik al heb gehad voelde
  ik mij helemaal niet op mijn gemak tussen al die mensen. Zal ook weer moeten wennen,
  denk ik.Slaapmutsjes zal ik ook weer eens zaaien, die zijn zo leuk.
  Groeten van Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk om te horen van die slaapmutsjes. Ik ken het plantje niet.

   Verwijderen
 2. Brrr ... de enige mens op aarde? Ik moet er niet aan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is hier ook druk. Echt erg druk! Het beangstigt me

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben hier afgelopen week ook niet in de buurt van de drukkere plaatsen geweest. En op een terras heb ik me al helemaal niet gewaagd.
   En bij jullie is het waarschijnlijk nog drukker als hier.

   Verwijderen
 4. Ik snap helemaal niets van die drukte overal. Mijn hoop dat we iets minder zouden gaan consumeren is wat dat betreft ook helemaal vervlogen. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog niet naar de stad geweest.
  Maar eerlijk...wel naar een kringloopwinkel.
  Ieder zijn ding toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kringloopwinkel mis ik ook echt. Ik ging regelmatig in België naar de kringloop, maar in België mochten we niet meer komen. En nu weet ik niet helemaal zeker of we daar nou wel of niet naar de winkels mogen. De regels zijn me niet helemaal duidelijk. Dus blijf ik maar gewoon in Nederland.

   Verwijderen