intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 6 mei 2021

ach, mijn pa...

Vraag van de dag: wanneer voel je echt dat je leeft? 

Echt iedere dag besef ik dat ik leef, maar ik besef ook iedere dag dat het van het ene op het andere moment zomaar voorbij kan zijn. 

👴 💓 👴 💓 👴 💓 👴

Morgen zou mijn vader 94 geworden zijn.

(Bron: Pinterest)

Het is negen maanden geleden dat hij overleed. Met zijn dood heb ik nog altijd vrede, maar dat wil niet zeggen dat ik hem niet mis. Mijn moeder en ik praten vaak over hem en ik ben blij dat het inmiddels al iets beter met mijn moeder gaat. Morgen gaan mijn zus en haar man bij haar op visite, om haar bij te staan op deze moeilijke dag.

⛯ ⛯ ⛯ ⛯ ⛯ ⛯ ⛯ ⛯

Het gebeurt niet zo heel erg vaak dat ik langer dan twee dagen achter elkaar vrij ben en nu had ik opeens drie aaneengesloten dagen vrij. Gisteren en eergisteren ben ik het erf niet af geweest en heb ik naast het doen van het huishouden, ook nog gelezen en wat geknutseld. Gistermiddag heb ik veel in de tuin gedaan.

 Vanmorgen ben ik wezen wandelen. 


Ik was wat later op de ochtend op pad gegaan en het was half elf toen ik mijn auto bij de kust parkeerde. Toch was het nog stil en op het grote parkeerterrein stond slechts een handjevol auto's.


Toen ik anderhalf uur later terug bij mijn auto kwam, stond het parkeerterrein zo ongeveer vol. Er waren veel andere wandelaars en nog meer fietsers, maar ik zag ook mensen naar de veerboot naar Vlissingen lopen. Er zijn hier veel mensen op vakantie.

Ik ging nog even om boodschappen en ik was nog niet zo heel erg lang thuis toen het begon te regenen. Ik was net op tijd om de was binnen te halen. Tijdens het strijken en eerder tijdens het wandelen luisterde ik op Storytel naar het boek Erica op reis, van en voorgelezen door Erica Terpstra. Ze is zo leuk om naar te luisteren! Sommige verhalen herken ik trouwens nog wel van haar gelijknamige televisieprogramma Erica op reis. Als ik tuinier vind ik het ook fijn om naar een boek te luisteren, maar dan moet ik niet, zoals gisteren, met de kettingzaag in de weer zijn, want dan versta ik er niks van...


8 opmerkingen:

 1. Kan ik ook niet echt antwoord op geven, ik leef graag en elke dag zijn er wel leuke momenten, de wind in je haar en uitzicht op de Oosterschelde en een hond die ook geniet van dijkje op dijkje af rennen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja heerlijk Storytel, ik vertoef momenteel in Alaska!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik luister ook wel tijdens huishoudelijke taken. Dan wil ik persé doorluisteren als ik moet gaan stofzuigen. Ook niet echt werkbaar ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat stoer, met de kettingzaag bezig, dat is weer heel wat anders dan de naaimachine!
  Als het warm weer is, 's morgens vroeg een heel eind hard fietsen, dat zijn echt
  momenten, dat ik voel, dat ik leef.Dat je lichaam gewoon doet, wat je graag wil, zonder pijnklachten, het kan ook zo anders zijn.
  Groetjes,Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erica is een geweldig mens, ik heb erg veel respect voor haar,
  veel sterkte morgen gewenst,
  fijn dat jullie mama door deze loodzware dag heen loodsen

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gezegd dat je vrede hebt met zijn overlijden maar dat dit niet wil zeggen dat je hem niet mist.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel sterkte op de verjaardag van je vader.

  Liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen