intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 14 april 2021

toch wel makkelijker

Vraag van de dag: maak je liever een boswandeling of een strandwandeling? 

Wie mij kent, weet hier vast al het antwoord op... De strandwandeling natuurlijk! 

 Ik ben aan de kust geboren en het strand was mijn 'achtertuin'. Vijf minuten lopen en ik was op het strand. Ik hou van de zilte lucht en het geluid van de branding. Waar ik woon is geen bos, op een paar piepkleine natuurgebieden na. Als wij op vakantie of een paar daagjes weg zijn, zoeken we wel vaak het bos op. We houden ook best wel van het bos, maar na een paar dagen bos hebben we het dan ook wel weer gezien. 

🌲 🌳 🌲 🍄 🌲 🌳 🌲

De inkomstenbelasting van mijn moeder is verstuurd en ik hoop dat ik het allemaal goed gedaan heb. Er valt tegenwoordig weinig aan een aangifte te verprutsen, maar omdat mijn vader vorig jaar overleden is, waren er toch paar dingetjes niet helemaal duidelijk. Maar goed, mocht er toch iets niet goed gegaan zijn, dan weten ze me vast wel te vinden...

Ik weet nog wel dat ik vroeger, lang geleden toen ik nog alleen woonde, zo enorm zat te modderen met mijn aangifte, dat ik de hele boel opgepakt heb en ermee naar het belastingkantoor gegaan ben. Ze mochten het daar voor me invullen en ik weet nog wel dat er een beetje spottend op me gereageerd werd, maar ik werd wel geholpen en de jaren daarna ook. Ik heb ook geen idee of het toen normaal was dat je met je hele hebben en houwen naar het belastingkantoor toe ging, maar dat kon me toen niet schelen.

De slogan 'leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker' klopt. Het is allemaal een stuk makkelijker geworden in vergelijking met vroeger. Eigenlijk komt het er nu meer op neer dat je alles moet controleren en zelf geen lastige berekeningen (ik ben niet zo goed met cijfertjes) hoeft te maken. 

Alle papieren die ik voor de aangifte nodig had, zijn netjes opgeborgen in een mooie blauwe envelop van de belastingdienst. Als ik ze toch nog nodig mocht hebben, is gelijk duidelijk waar ik ze kan vinden. Mijn moeder krijgt trouwens niets terug. Nee, ze moet best wel veel terugbetalen 😕


11 opmerkingen:

 1. Mijn voorkeur is bij meren en rivieren lopen, ik woon 2 km van de Oosterschelde en daar kom ik ook graag.
  Mijn ex was boekhouder en deed de belasting. Toen we gescheiden waren heb ik de oude erbij gepakt en kon vrij makkelijk het toen zelf doen.
  Nu is het aanvinken Ja of Nee en wijst het zich vanzelf haast. Toevallig gisteren gedaan en uitgedraaid en zo ga ik het controleren aan de hand van vorig jaar uitdraai en als het OK is versturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Strand, zonder twijfel. Ik heb een hekel aan bos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geen wandelaar maar ik verkies sowieso altijd de zee en de polder. We hebben hier namelijk bossen in overvloed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou zowel van de magie van de bossen als de weidsheid van het strand. Als ik zou moeten kiezen ga ik toch voor een boswandeling.

  Hier in HU zien we dan regelmatig reeën en eekhoorntjes tijdens zo'n wandeling! En de zingende vogeltjes om je heen vind ik ook fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ga graag eens een dagje naar zee mevrouw w. maar toen ik vlakbij woonde mistte ik het bos waar we als kinderen uren dagen speelden in vakanties :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het met je eens. "Vroeguh" vond ik het invullen en alles bij elkaar zoeken een hele klus. Tegenwoordig zo gepiept...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Boswandeling dan maar. Kom bijna nooit aan het strand, dat is te ver.

  Ik heb me er nog nooit in verdiept, in de belastingen. Mijn man regelt dat. Mijn oudste dochter zoekt het helemaal zelf uit, dat vind ik best knap. Ook al is er inderdaad een boel al ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind zowel strand als bos leuk op z'n tijd.
  Mijn zwager verzorgt voor ons altijd de belastingaangifte, hij vindt het leuk en wij hebben er niets mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Liever een strandwandeling.
  Wij wonen dichtbij de bossen, maar mijn jeugd bracht ik door in Zeeland. De bossen hebben voor mij na een bepaalde tijd van de dag iets beklemmends...
  De belasting doe ik altijd samen met mijn man.
  Ik vind het dit jaar nòg weer makkelijker dan vorig jaar en die was weer simpeler dan de jaren er voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb net mijn BTW aangifte zitten doen en wordt daar altijd enorm chagrijnig van. En gestresst, omdat ik het vaak fout doe...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hihi, opgeleid als boekhouder, ik vind aangiftes invullen een heerlijk werkje, deed het (toen ik nog thuis woonde) ook voor mijn ouders, die waren daar heel erg blij mee!
  En natuurlijk een boswandeling, want ik heb helemaal niets met zand en water, bbrr. Gelukkig hebben we in ons kleine landje zowel bos als strand, voor iedereen wat.

  BeantwoordenVerwijderen