intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 27 april 2021

schuur

Vraag van de dag: wat staat er bij jou altijd op tafel met oud & nieuw? 

Eigenlijk niet zo veel. De afgelopen jaren hebben we de jaarwisseling niet meer gevierd en de jaren daarvoor had ik het eten van oliebollen en appelbeignets al afgeschaft, want ik kan daar niet tegen. We kijken naar de televisie, drinken een kopje koffie en nog één en eten misschien een koekje en daarna iets hartigs bij een glaasje fris/wijn/bier. 

De afgelopen jaren was dit voor ons de juiste manier om deze moeilijke dagen te vieren. Want moeilijk zijn ze zeker. Iedereen roept altijd dat Kerstdagen moeilijk zijn als je iemand moet missen, maar wij vinden de Kerst altijd nog wel meevallen. Voor ons is de jaarwisseling erg verdrietig.

Toen Jus nog leefde was de jaarwisseling één van de hoogtepunten van het jaar. We vierden het met veel familie, vuurwerk, de nieuwjaarsduik... Nu is alles anders en kiezen wij er juist voor om al die drukte niet op te zoeken. Dat voelt beter voor ons. En ik zeg niet dat het nooit zal veranderen, want misschien komt er ooit een dag dat we toch weer een andere invulling aan deze dagen zullen geven. 

🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡

In onze tuin staat een oud schuurtje, wat manlief ooit zelf gemaakt heeft, en dat weg gaat. Het is oud en op en er gaat iets nieuws en stevigers voor in de plaats komen. Al wekenlang gaan de gesprekken tussen man en zoon over de nieuwe schuur. Ook deze schuur wordt weer een eigen ontwerp en alle materialen worden bij verschillende bedrijven gekocht. Prijzen worden vergeleken, er wordt overlegd en er ontstaan ideeën. Ze hebben het er maar druk mee!

Afgelopen weekend zijn we niet wezen wandelen. Er moest staal gehaald en gezaagd worden. Er was hout nodig. Er werden poeren gemaakt:

En o ja, tussendoor werd het gras ook nog gemaaid. Ik had aangeboden om dat te doen, maar zoon nam dit karweitje op zich.

Ik ben naar mijn moeder en om boodschappen geweest. Verder heb ik in de tuin gewerkt en deed ik wat in het huishouden.  

👷 🏗 👷 🏗 👷 🏗 👷

Vandaag zijn we vrij, maar er gaat vast weer geklust worden.

Hierbij wil ik mijn Nederlandse lezers een fijne Koningsdag wensen!


3 opmerkingen:

  1. Die betonpoeren zelf gemaakt? Knappe mannen heb jij rondlopen zeg.
    Dat de jaarwisseling zwaarder is dan de Kerst herken ik uit mijn schoonfamilie.
    Geniet vandaag maar lekker van jullie vrije dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik zou ook verwacht hebben dat kerst moeilijker zou zijn. Nóg moeilijker bedoel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In mijn jeud waren we om de beurt bij de ene of andere oma en opa, we speelden kaartspelletjes en er kwamen noten om te kraken op tafel. Leuke herinneringen aan.
    Appel- en bananenflappen bak ik altijd zelf en vries wat in, 2 weken geleden de laatste gegeten.

    Mooie klus voor man en zoon samen daar zal zoon ook vel van leren

    BeantwoordenVerwijderen