intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 4 maart 2021

feestje

Vraag van de dag: omschrijf jezelf in één woord. 

Rustig. Ik kom heel erg rustig over en ik probeer alles ook op een rustige manier op te lossen. Wat trouwens niet altijd lukt en ik kan heus wel stuiteren als iets me dwars zit, maar vaak dan blijf ik nog rustig overkomen.

🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉

Voor schoonmoeder brak een langverwachte dag aan: ze werd tachtig! En hoe vaak had ze niet gezegd: als ik tachtig word dan gaan we dit en als ik tachtig word dan gaan we dat. Maar ja, net zoals met zoveel dingen kon ook dit allemaal niet doorgaan. 

Voor iemand die graag alles groot en uitgebreid viert, viel het nu natuurlijk wel heel erg tegen dat haar verjaardag niet gevierd kon worden. Normaal gesproken zou ze deze dag in het weekend vieren en haar vier kinderen, drie schoonkinderen, zeven kleinkinderen, vier partners van kleinkinderen en twee achterkleinkinderen uitnodigen om Chinees te komen eten. En het liefst iedereen tegelijk. Tja, die stomme corona ook...

Maar... er werd iets bedacht. Een verrassing, geheel coronaproof, maar ook wel een beetje illegaal. Om half zes 's avonds stonden we opeens met acht man op haar terras. We brachten drinken mee om te kunnen proosten, hapjes voor bij de borrel en iemand had ook een terrasverwarmer mee. We zouden haar verjaardag vieren, maar dan wel buiten en op anderhalve meter afstand.

Schoonmoeder was totaal overdonderd en de tranen stonden in haar ogen. Maar reken maar dat ze deze actie waardeerde. Haar dag kon niet meer stuk. Een hoogzwanger nichtje, die toevallig in de buurt was, kwam ook nog even snel een bos bloemen brengen. En om echt alles uit dit feestje te halen, mochten we pas om kwart voor negen van haar weg, voordat de avondklok inging. 

Drie uur lang zaten we buiten. Het was koud en ondanks de terrasverwarmer waren mijn tenen in ijspegels veranderd. En toen we terug naar huis reden was het druk op de weg, veel drukker dan normaal. Al die andere mensen zorgden er voor om ook om negen uur thuis te zijn, net als wij.

Later in het jaar zal haar verjaardag nog met de rest van de familie en vrienden gevierd worden. Dat wil ze tenminste, maar het is natuurlijk afwachten of dit kan. En of de gezamenlijke vakantie er dit jaar inzit, valt ook nog maar te bezien. Maar als we op familievakantie gaan, wil ze ergens heen waar ze kan bungeejumpen. 

Echt waar!

Mijn schoonmoeder is dan wel tachtig geworden, maar ze is geen grijze muis en zal dat waarschijnlijk nooit worden ook.


13 opmerkingen:

 1. Wat lief van jullie om zo toch wat gezelligs voor je schoonmoeder te organiseren,
  haar plezier is dan wel een paar kouwe tenen waard.Hopelijk zit een groter feest er
  wel in deze zomer, niet alleen voor haar, maar voor heel veel mensen die iets te
  vieren hebben.
  Fijne dag,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gek dat je blij kan woorden van de verhalen van een ander. Ik werd dus blij en vrolijk van jouw verhaal. Er is altijd wel een oplossing te bedneken denk ik dan. Griemank schreef laatst ook een verhaal over iemand die jarig was en er werd een busje gehuurd en langs iedereen gereden met gebak. Weet niet of je het gelezen hebt maar ook zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch wat een vrouw, ja zo wil je oud worden toch, niet verpieteren als een grijze muis, geweldig, ik hoop dat haar droom uitkomt
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bungeejumpen op je 80e, jouw schoonmoeder lijkt me een levensgenieter!
  Gefeliciteerd met deze mijlpaal, leuk hoe jullie er toch een feestelijke dag van konden maken, en ze heeft ook nog een leuk feest om naar uit te kijken, hopelijk kan dat nog dit jaar gebeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie het zo konden organiseren.
  Bunjeejumpen had ik best ook wel eens willen geprobeerd hebben, maar nu zou mijn lijf dat niet meer kunnen verdragen.

  Ik vind het heel moeilijk mezelf in een woord te omschrijven. Varieert van zeer vriendelijk tot draak en van lief en zorgzaam tot egoistisch af en toe.
  Misschien is flexibel of inlevend wel het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo fijn dat jullie haar ondanks dat er zoveel niet mag toch een mooie verrassing bezorgd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, ik zie het bijna voor me gebeuren... Wat een ontzettend leuke verrassing voor zo'n frisse en nog volop in het leven staande vrouw op leeftijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsnog van harte. Tja, dingen verantwoord vieren moet kunnen. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi dat jullie het zo hebben kunnen en willen vieren. Heel fijn ook voor de jarige,
  Maar bungeejumpen?? Wàt een held!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de verjaardag van je schoonmoeder! En 'rustig' vind ik een fijne en aangename manier van zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo is het wel een hele speciale verjaardag geworden. Dat bungeejumpen gaat er vast nog wel van komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ongelooflijk fijn om zo oud te mogen en kunnen worden.
  Jullie hebben gezellig, frisjes creatief gevierd. Elk nadeel heb z'n voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen