intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 20 februari 2021

gekleurde kloof

Vraag van de dag: wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt? 

De Coloured Canyon in de Sinaï in Egypte. Wikipedia vertelt het volgende over de Coloured Canyon: het is een labyrint van rotsen, waarvan sommigen zo'n 40 meter groot zijn. De kloof is bijna 800 meter lang. Oké... dat is een wat summiere omschrijving over wat ik de allermooiste plek vind. Ik heb daarom maar eens mijn fotoboek uit 1993 van onze reis naar Egypte erbij gepakt.

 Vanuit Nuweiba gingen we met een jeep door de woestijn naar de Coloured Canyon toe. Miljoenen jaren geleden lag dit gebied onder water en daardoor is de kloof ontstaan.

(Bron: Google Maps)



En hier dankt de kloof zijn naam aan:


Door de oxidatie van ijzer en de aanwezigheid van magnesium, zijn deze bijzondere tekeningen in het gesteente ontstaan.


Ik ben op veel mooie plaatsen geweest, maar de Coloured Canyon is altijd bovenaan mijn lijstje blijven staan.

Voor meer foto's en informatie kun je hier kijken: klik!

✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈

Toen wij kinderen kregen, zijn we altijd van plan geweest om ze mee op vakantie naar Egypte te nemen. Het zou een combinatiereis worden: een paar dagen cultuur en een paar dagen strand en snorkelen. Omdat dit een behoorlijk dure trip zou worden, moesten we daarvoor sparen. Het hele plan viel in duigen toen het erg onrustig in Egypte werd en we besloten om niet meer te gaan. De veiligheid van onze kinderen stond voorop.

✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈

Naar Egypte was voor mij de verste reis die ik ooit gemaakt heb. Voor de rest ben ik altijd in Europa gebleven. Zowel manlief als ik hebben geen behoefte om de hele wereld over te reizen. 

✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈

Fijn weekend!

17 opmerkingen:

  1. Wat mooi zo'n herinnering, die altijd bij je blijft. Ik heb ook zo'n plek. Toevallig ook een kloof. Petra in Jordanië. Op het kaartje niet zo ver van jouw plek. IK kreeg tranen in mijn ogen toen ik dat zag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Petra lijkt me ook ontzettend mooi. En ook heel erg bijzonder.

      Verwijderen
  2. Indrukwekkend om te zien, op de foto al, dus in het echt nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op zulkee mooie plekken ben ik nooit geweest en zal er ook nooit meer komen. Daarom vind ik het fijn op het moment filpjes en foto's te bekijke n.

      Voor mij een mooie plek en herinnering was de eerste vakantie na scheiding, met mijn dochter op de bonnefooi gaan rijden en kamperen na 1000 km stonden we op de camping aan het Lac du Bourget. Het was er moooi, ik hou van water en ik voelde me zo vrij!

      Verwijderen
    2. Ik heb Lac du Bouget even opgezocht. Wij zijn ten oosten daarvan geweest, bij Albertville in de buurt. Het is daar ook prachtig met de bergen. Frankrijk vind ik toch heel erg mooi.

      Verwijderen
  4. Mijn mooiste plek is de Geirangerfjord in Noorwegen, met "de preekstoel" als uitkijk
    plek. Kamperen aan het prachtige water met uitzicht op bergen rondom. Alleen de
    terugreis via haarspeldbochten met de caravan over die bergen zou ik niet graag meer
    doen!
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zijn wij ook geweest! Bovenop de Preikestolen. Noorwegen is een fantastisch land. Na iedere bocht was het uitzicht nog mooier en de waterval nog hoger... Helaas hebben wij daar drie weken achter elkaar regen gehad, dat was jammer.

      Verwijderen
  5. Die behoefte heb ik ook niet. het verste dat ik ooit gereisd ben is Tunesië. Daar vond ik Sidi bou Said erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ziet er ook mooi uit. Ik heb er wel foto's van gezien maar ik wist niet dat het in Tunesië was.

      Verwijderen
  6. The Coloured Canyon zijn wij ook geweest. Was erg mooi, maar het allermooiste voor mij was toch wel de Wahiba Sands Desert in Oman. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door woestijnen en dan vooral zandwoestijnen, al vond ik de rotswoestijn Wadi Rum in Jordanië ook wel mooi. Maar niets kan tippen aan de enorme zandwoestijn in Oman.
    Wij zijn echt wel reizigers en heel blij dat niets ons ooit gestopt heeft om te reizen. Wat we gehad hebben, kunnen ze ons niet meer afpakken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jammer dat het nu allemaal stilligt. Ik hoop dat jullie dit jaar gewoon weer in het vliegtuig kunnen stappen en een mooie reis zullen maken.

      Verwijderen
    2. Vliegen zit er nog niet direct in vrees ik. Ik heb in ieder geval geen zin om 12 uren met een mondkapje op in een vol vliegtuig te zitten. Gelukkig zijn er in Europa ook hele mooie plekken die we met de auto kunnen doen.

      Verwijderen
  7. Twee jaar geleden heb ik 7 dagen door de woestijn gereisd op de rug van een kameel. In deze omgeving. Ook heb ik door deze kloof gereden. Ben het helemaal met je eens, het is schitterend daar. Door corona is de reis vorig jaar niet doorgegaan. Jammer hoor, voor ons maar zeker ook voor de bedoeïenen. Zij hebben geen inkomen.

    BeantwoordenVerwijderen