intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 17 januari 2021

weer bruin en groen

Vraag van de dag: veel verdienen maar je baan niet leuk vinden of weinig verdienen met je droombaan? 

Dat is simpel: ik verdien nu al weinig, maar heb het wel reuze naar mijn zin op mijn werk. Gelukkig heb ik een man met een goed inkomen, dus is het ook niet erg dat ik niet zoveel verdien. Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk toe en heb ontzettend lieve collega's. 

⛅⛅⛅⛅⛅⛅⛅

Vannacht liet ik de poes binnen en toen regende het. Toen het een paar uur later licht was, was alle sneeuw alweer weg. Het was buiten gewoon weer bruin en groen.


We wandelden vandaag bij Biervliet en op het kaartje ziet het er uit als een rechttoe rechtaan wandeling.


Toch was het best wel een leuke wandeling omdat we niet steeds over de weg liepen. Op de foto hieronder zie je dat het pad door het gras loopt.


Het was af en toe behoorlijk modderig, maar dat hoort ook echt bij deze tijd van het jaar. 


Typerend voor het Zeeuwse landschap zijn de populieren op de dijken. Helaas kunnen deze grote bomen aangetast raken door schimmels of andere ziektes, of worden ze te oud en breken er makkelijk takken af en dan worden ze gekapt. 


Er worden nieuwe boompjes voor teruggezet, maar vrijwel iedereen vindt het jammer als die mooie grote reuzen verdwijnen.


De eeuwige strijd tegen het water:

Hieronder zie je een uitwateringskanaal:


Het overtollige water uit de polders wordt via dit kanaal afgevoerd naar de Westerschelde.

Een vleermuiskastje:


In de zomer verblijven de vleermuizen in deze kasten. Tijdens de wintermaanden overwinteren ze in gebouwen, bunkers en boomholtes. 

Er stond vandaag best wel wat wind en daardoor was het koud. Ik heb tijdens de wandeling mijn muts niet eens afgehad. 

Ik wil je een fijne week wensen!


15 opmerkingen:

 1. Hier was het vandaag nog wit, maar aan het einde van de middag werd de sneeuw erg zacht, dus morgen zal het wel weg zijn. Ik begreep dat elders in het land de zon scheen, hier was het de hele dag bewolkt. Poeslief vond de sneeuw absoluut niet leuk, ze is heel eventjes buiten geweest, en toen weer snel naar binnen, wel een kwartier haar pootjes gepoetst om de sneeuw en kou eraf te krijgen, haha, en daarna lekker in haar mandje voor de radiator gekropen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier was het 's middags af en toe zonnig. Wij hebben een poes die iedere dag wel buiten is, weer of geen weer. En we hebben een poes die de hele winter gewoon binnen is en het liefst de hele dag op het warme aquarium ligt.

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke ruimte daar. In Biervliet werd het haringkaken uitgevonden toch? Leerde ik op de lagere school.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt. Er staat in Biervliet zelf ook een beeld van de uitvinder.

   Verwijderen
 3. Hier verdween de sneeuw als euh.. sneeuw voor de zon, terwijl het vooral regende ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een droombaan het ik nooit gehad of naar gezocht, ik heb ook geen goede speciale opleiding gehad. Na 3 jaar ULO met 16 op kantoor gaan werken en met computerisering meegegroeid. Eigenlijk altijd wel met plezier gewerkt 45 jaar lang tot het laatste jaar werd verpest door een Bulgaarse super bureaucratische Hongaarse baas. Terwijl ik altijd gewend was te doen wat nodig was en me erg verantwoordleijk te voelen voor wat ik deed. Dat kan je niet op papier zetten en in regeltjes 1000% vastleggen.
  De laatste 16 jaar maakte ik een nieuwsbrief op die de hele wereld overging nog op papier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je laatste jaar zo liep. En dat na een dienstverband van 45 jaar :(

   Verwijderen
 5. Uit ervaring weet ik dat de stress die je krijgt door het doen van werk wat niet bij je past nooit opweegt tegen de vergoeding in geld. Dus liever wat minder inkomen, maar wel, zoals jij hebt lieve collega's en prettig werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een paar jaar geleden werkte ik in een ander team en kreeg ik steeds meer op mijn bordje. Het gevolg was dat ik een burn-out kreeg. Met mijn oude collega's heb ik nog altijd contact, want aan hun lag het niet. Maar ik ben blij dat ik nu in een team werk waar het allemaal wat vlotter loopt.

   Verwijderen
 6. Oh...helemaal vergeten; wat interessant die info over die weg door de dijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De weg door de dijk, nooit geweten.... en over de vraag gesproken: ik heb liever een leuke baan, waarin ik plezier heb dan een hoog salaris.
  Mooie foto's weer, ik heb van mijn 9e tot 17e jaar in Zeeland (op Zuid-Beveland) gewoond en jouw foto's geven steeds weer een soort van herkenning.

  BeantwoordenVerwijderen