intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 19 november 2020

oeps

 Er kwam een telefoontje: "ik moet je iets vertellen... ik heb corona," zei degene aan de andere kant van de lijn. Ah, nee toch! Gelukkig milde klachten: veel spierpijn en een 'vol' hoofd. Hopelijk blijft dat zo. Maar het is wel iemand die we in de afgelopen tien dagen twee keer gezien hebben. We zijn bij elkaar over de vloer geweest. Onbeschermd. We hebben samen wat gedronken, gepraat, gelachen... En ik hoop dat de afstand die we hielden genoeg geweest is. 

Ik heb gelijk mijn baas geïnformeerd en zolang ik geen klachten heb en me aan de regels houd, mag ik komen werken. Ook de kapper vond het goed dat ik kwam. We droegen beiden een mondkapje. Alleen de docente van naailes vond dat ik beter thuis kon blijven en uiteraard begreep ik dat ook. 

Al wekenlang moet ik op mijn werk een mondkapje dragen. In het begin heb ik daar best vaak hoofdpijn door gehad, maar zelfs het dragen van het mondkapje went. Het enige wat ik nu als niet prettig ervaar, is dat het erg warm is. In een verzorgingshuis is het altijd al warm en als je de hele dag een kapje draagt, krijg je het alleen nog maar warmer. Maar... gelukkig is het geen zomer 🌞30℃😎

Door het mondkapje draag ik mijn haar tegenwoordig anders. De zijscheiding is nu een middenscheiding geworden. Met de zijscheiding hing steeds een lok haar voor mijn oog en als ik dan ook nog eens een mondkapje droeg, werd ik lichtelijk gestoord. Ik laat mijn haar nu ook iets langer groeien, zodat ik mijn haar achter mijn oren kan doen. De kapper heeft mijn haar geverfd en alleen aan de achterkant een beetje geknipt. 

Hond Bee draagt ook nog altijd haar kraag. Ondanks dat had ze toch de hechtingen uit de wond weten te trekken. Afgelopen weekend kreeg ze nog andere antibiotica. De wond was ontstoken en de nieuwe antibiotica sloeg gelukkig gelijk goed aan. De kuur is nu met tien dagen verlengd. 


11 opmerkingen:

  1. ahhhhhh ik ga voor je duimen mevrouw W...
    dat het allemaal mee mag vallen en met een sisser mg aflopen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik hoop dat je negatief blijft....wat corona betreft natuurlijk 😉😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wordt vervolgd dus over par dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopelijk gaat dat lelijke virus jullie deur voorbij, best even spannend.
    Ik zal voor je duimen.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei dat is wel spannend. Ik hoop van harte dat jullie gespaard blijven can het virus.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoop dat t met een sisser afloopt die Corona besmetting. Sterkte met de hond.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bijzonder hoe mondkapjes zelfs kapsels beïnvloeden : )

    Hopelijk krijg je het niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vervelend als je in onzekerheid bent omdat je iemand met C hebt ontmoet. Ik hoop dat je je snel terug veilig kan voelen.
    Zelf wen ik moeilijk aan de mondkapjes, wellicht heeft het te maken met het mindere gebruik, omdat ik niet meer ga werken. Ik voel wel hoe ik naar lucht snak als ik ermee begin te praten, spontaan word ik dus een stiller mens dan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oei, spannend hè, die onzekerheid is zo lastig.
    Ja die mondkapjes...ik merk dat er qua "benauwdheid" wel verschil zit in die dingen.. en dan die bril.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mijn mama is nog in een revalidatiecentrum na de brand bij haar benedenburen (ze had veel rook ingeademd) en is daar nu ook besmet geraakt. Ze is niet ziek en hopelijk blijft dat zo. Maar ik ben er niet gerust in. Vanaf die brand bij haar benedenburen gaat het van het éne naar het andere probleem. Ikzelf heb buiten die éne dag dat ik deze week naar kantoor moest voor gesprekken met klanten (op een veilige manier) al weken ne weken niemand meer gezien.

    BeantwoordenVerwijderen