intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 30 oktober 2020

maatjes

Woensdag zat onze korte vakantie in Limburg erop en na het ontbijt pakten we onze spullen weer in. Zo ook het Senseo apparaat dat we van thuis meegenomen hadden, want wij beginnen de dag graag met een kopje koffie en als er geen koffie- en theefaciliteiten op de hotelkamer zijn, dan nemen we die gewoon zelf mee. 

We verlieten Limburg nog niet, maar stopten op de terugweg naar huis bij Kasteel Montfort.

(Bron: Google Maps)

Het kasteel stamt uit ongeveer 1260. 

Het is een ruïne waar inmiddels restauraties plaatsgevonden hebben. 

Door corona konden we het kasteel helaas niet bezoeken, wel konden we in de Franse tuin.We hebben door Montfort, het buitengebied en door bos gewandeld. De pastorie van Montfort:


Door een bombardement in de Tweede Wereldoorlog is er van het oude Montfort verder weinig bewaard gebleven.


Gratis en veur nieks
Voor jeederein dae van laeze hultj
Leefs leëne of ruule...
Den blief ut biebke goot gevuldj!


Na een wandeling van 9 km was het welletjes geweest. We stapten in de auto en reden terug naar huis, terug naar Zeeland. Thuis werden de koffers uitgepakt en de wandelschoenen op het schoenenrekje in de hal gezet, klaar voor de volgende wandeling. Het is fijn als je samen een hobby hebt en dezelfde interesses deelt. Maar als je ons vroeger verteld zou hebben dat wij later best wel fanatieke wandelaars zouden worden, dan hadden we dat niet geloofd. Het is een hobby die uit nood ontstaan is, na het overlijden van onze zoon en ons nu nog steeds de rust en ontspanning geeft die we soms zo hard nodig hebben. 


6 opmerkingen:

 1. Ja dat is geweldig. Dat zoiets eenvoudigs als wandelen jullie zo helpt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim om de Senseo gewoon mee te nemen. Dat ding is ook best handzaam. De minibieb vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wandelen kan troost bieden, opmonteren, mooie plekjes helpen beleven, gezonde lucht laten binnen stromen, nieuwe energie geven. Met een gezond gevoel van moeheid en tevredenheid achteraf. Heel fijn omdat het een hobby van jullie samen is geworden. Dus nog een schepje verbondenheid bovenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat wandelen helpt ècht hebben ook wij ervaren, als wandelend kom je ook makkelijker tot gesprekken, plus daarbij de rust en schoonheid van de natuur, want kijkend naar je foto's denk ik: wat is ons landje mooi, zowel natuur als cultuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn partner en ik wandelen bijna iedere dag (wij zijn gepensioneerd) en wij zijn begonnen omdat ik chronisch depressief ben en alleen medicijnen niet genoeg helpen. We vinden het heerlijk, de rust, de frisse lucht en alles wat je ziet onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop dat jullie lichamelijk nog lang mogen lopen. In een moeilijke periode werd me wandelen ook door de bedrijfsarts geadviseerd, en kende ik al snel Meijendel helemaal.
  Maar door artrose overal, 2 nieuwe knieen, die verder prima functioneren, en een pen in mijn voet is 1 km wel de limit.
  Maar geniet wel van die kleine wandelingetjes met hond, en zij ook denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen