intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 19 september 2020

online

 Naailes is weer begonnen en daar hoorde ook de aanschaf van nieuwe (winter)stoffen bij en die kocht ik niet op het Stoffenspektakel, dat hier afgelopen week in de provincie was, maar gewoon online. Bij mijn favoriete webshop Driessen Stoffen. Over online stoffen kopen zijn de meningen meestal nogal verdeeld, maar ik vind het ideaal. Het voordeel van een markt is dat je de stoffen kan voelen, maar het nadeel voor mij is dat ik dan zoveel dingen zie dat ik niet meer weet wat ik moet kopen. Ik heb altijd wel een lijstje mee, maar dan nog kan ik als een kip zonder kop op een markt of beurs rondlopen.

Ik ging ook online op zoek naar een doosje om wat as van mijn vader in te bewaren. Mijn vader was een man die niets om uiterlijk of kleding gaf. Een man zonder opsmuk en ik wilde een doosje dat bij hem paste om bij de urn van onze Jus te zetten. Na heel veel doosjes gezien te hebben, koos ik voor een tinnen hartje zonder verdere versieringen.


Het doosje staat links op de foto. De grote urn van Jus is een eco-urn die begraven kan worden en in de grond afbreekt. In het deksel zitten bloemzaadjes. Ooit zullen we misschien het besluit nemen om dit te doen, maar tot nu toe vinden we het prettiger om de urn dichtbij ons in huis te hebben. De urn hoort bij ons leven. We kozen destijds voor deze urn omdat Jus een buitenmens was, die begaan was met de natuur en alles wat daarin groeide en bloeide. 


12 opmerkingen:

 1. De emoticon hoort er niet bij, sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het mooi. Zonder veel versiering, eenvoudig, maar heel mooi zo samen bijelkaar. ❤️ En die bloemzaadjes❤️. Dat vind ik een mooi symbool.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zo samen en ook het rechter hartje past er helemaal bij.
  De eco-urn ga ik onthouden voor later

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi, zo'n eenvoudig hartje en de urn vind ik ook erg bijzonder met die
  bloemenzaadjes erin.
  Groeten, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opa en zoon, dicht naast elkaar.
  Elk op hun beurt verbonden met een passende urn. En dat de bloemzaadjes in de eco-urn zijn verwerkt vind ik prachtig, natuur-lijk en zacht.

  BeantwoordenVerwijderen