intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 26 juli 2020

zonnehoed

Vandaag alleen maar foto's van de zonnehoed: echinacea. Waarvan ik eerst dacht dat het een margriet was, maar de lezers van mijn weblog wisten wel beter en verbeterden me. Toen de bloemen eenmaal bloeiden, was wel duidelijk dat het inderdaad om een echinacea ging. De plant staat in een kuip op het terras en in het begin vreesde ik dat ze het niet zou halen, maar inmiddels doet ze het goed en blijven er nieuwe bloemen in komen. Vanuit het keukenraam kijken we zo op de mooie bloemen en zien we er heel wat bezoekers op afkomen.
Toen ik bovenstaande foto genomen had, had ik toch wel even een WAUW-gevoel. Moet je dat vleugeltje eens zien:


Prachtig!

Manlief en ik zouden vandaag bij mijn ouders op visite gaan, maar ik heb de afspraak geannuleerd omdat manlief verkouden is. Het is jammer voor mijn ouders, maar veiligheid voor alles, hoor. 

Ik wil je een fijne dag wensen!


14 opmerkingen:

 1. Dat vleugeltje is inderdaad prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn inderdaad prachtige bloemen, ik had ze ook ooit in de tuin en nadat ik ze in grote aantallen zag staan in Praag afgelopen week, wil ik ze terug. En ja, bijtjes zijn er dol op. Heerlijk hé, zo'n foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo is het, alert blijven hè mevrouw W. Wat een mooie foto's weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier bloeien ze ook overdadig. De bijen en vlinders zijn er dol op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn prachtig en ze gezellig als de bijen en vlonders er op af komen .Ik heb er al veel gehad maar steeds na ong 2 jaar verdwijnen ze waar ik ze ook plant ,echt jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt idd Wauw-foto's gemaakt, prachtig! Hopelijk is je man snel weer beter zodat jullie alsnog op bezoek kunnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oi je hebt spam
  Op het moment ben ik rijpe pruimen aan het ontvellen en ontpitten om in porties voor de yoghurt in te vriezen. De restanten gaan in een betonkuip met al veel takken etc. Vorig jaar kwamen daar heel veel atalanta;s op af, nu heb ik er nog geen een gezien helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De spam is verwijderd. Zo af en toe glipt er toch wat door.

   Verwijderen
 8. Heel mooie foto van een prachtige bloem, die daarenboven de weerstand en winterkwaaltjes verbetert! in de winter neem ik alle dagen een paar druppels (uit een flesje hoor, ik maak niet zelf :-) )
  En ja, dat vleugeltje is zo teer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Terug naar de ardeche" had t toevallig ook over de zonnehoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. fantastisch mevrouw W, dat zijn échte weldoeners voor insecten

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is mooi zeg! En ideaal dat blogbezoekers vaak veel kennis hebben van bloemen : )

  BeantwoordenVerwijderen