intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 22 juli 2020

tuinperikelen

Vorige week was ik een dagje naar Rotterdam. Het was een ritje van 350 km, heen en terug. Die maximum snelheid van 100 km/h vind ik fijn rijden. Dat mag ik wel zeggen hè? Er was geen gejakker, weinig gedram en de doorstroming was goed. Ik rijd niet zo heel erg vaak op de snelweg en het laatste half jaar ben ik onze streek, waar geen snelwegen zijn, vrijwel niet uit geweest. Toch vind ik dat die 100 km best wel mag blijven.

☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼

Mijn komkommerplant geeft courgettes:


In de winkel waar ik het plantje gekocht had, is blijkbaar iets misgegaan. Maar dat geeft niet, want ik eet vrijwel iedere dag courgette (door de smoothie en de salade) en courgettesoep vind ik ook lekker. 

Ik ben nu al twee weken bramen aan het plukken. 


Op verschillende plaatsen in de tuin staan bramenplanten, die gewoon aan zijn komen waaien. Ik eet bramen zo en ik vries ze in. Daarnaast geef ik er ook weg. Door de doornen vind ik het plukken geen prettig werkje. En als ik een vest of een jas aan heb, prikken ze er vaak gewoon nog doorheen. De frambozen en kruisbessen hebben ook van die akelige doornen. Fruit in de tuin hebben is soms best wel afzien hoor 😏

☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼

Verder is het hier rustig. De deur staat open, de honden lopen in en uit.


Gisteren heb ik veel in mijn huishouden gedaan en vandaag is het een dag voor hobby's en tuinieren.


23 opmerkingen:

 1. Grappig dat je nu een courgette hebt in plaats de verwachte komkommer : )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond de kleur al zo vreemd, maar toen ik de vrucht plukte zag ik pas dat het een courgette was.

   Verwijderen
 2. De bramen zijn hier, zuid-oost Drenthe nog niet rijp. Wel hebben we laatst krenten geplukt in het bos, ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het allemaal altijd iets eerder rijp. Die krenten heb ik nog nooit gegeten. Ik zie tijdens het wandelen wel allerlei soorten besjes, maar ik weet nooit wat wel of niet eetbaar is.

   Verwijderen
 3. Gelukkig dat je veel courgettes eet. Je zult wel raar gekeken hebben.
  Fijn dat je bramen in eigen tuin kunt plukken.
  De 100 km vind ik ook prettig, rijdt veel rustiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die bramen groeien echt overal. Ik verwijder regelmatig stekken, want anders hebben we op een gegeven moment echt alleen nog maar bramen.

   Verwijderen
 4. Dat is een hele mooie komkommer ����
  Ik vind ďe 100 km ook fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je wordt nog wel steeds ingehaald, maar dat was bij 130 km ook. Ik kan me best voorstellen dat er bij 100 km misschien ook minder ongelukken gebeuren.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Inderdaad. Ik hoop dat de pompoenen ook iets gaan worden, daar zitten nu nog steeds alleen maar bloemen in.

   Verwijderen
 6. Net als onze frambozen zijn de bramen ook van de buren komen lopen of graven.
  Op een ander stuk land wat we ook hebben staan paar bramenstruiken zonder doornen en 3 soorten want ze zijn pas na elkaar rijp

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Makkelijk dat ze na elkaar rijp zijn, dan heb je er lang plezier van.

   Verwijderen
 7. Die 100-km/uur en de Corona-lockdown vielen ongeveer samen. Ik vind het prima, was er snel aan gewend. En ik merkte dat de meesten al snel de juiste snelheid reden. Na zo'n 6-7 weken werd het drukker op de weg, mensen die na een tijdje verplicht thuis zijn/werken weer naar het werk reden. En je pikte ze er zo uit, want bij het invoegen op de snelweg gaven die flink gas. Een kort stukje maar, en dan zakten ze weer terug naar de 100 km die de rest reed. Zo'n "oh ja, dat is waar, dat is ingegaan toen ik thuis was"-momentje.
  Is de hond weer helemaal hersteld van de operatie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De hond is weer helemaal hersteld. Haar haren zijn weer terug gegroeid en je ziet er ook niks meer van.

   Toen wij een midweek naar Limburg gingen vroeg ik me eerst nog af waarom iedereen zo langzaam reed. Maar opeens viel het kwartje...

   Verwijderen
 8. Ha ha, die komkommers toch. Twee jaar terug had ik ook een komkommer maar die zag er meer uit als een doorgeschoten augurk. Ik vond hem ook niet lekker. En dus maakte we hem in. Zoetzure komgurk. Toen was hij wel lekker.
  Ik vind het 100 rijden ook heel prettig hoor! Deed ik al voordat het moest, maar nu word ik niet meer zo vaak ingehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat dus weleens vaker mis met de komkommers...

   Ik reed altijd wel 120 en 130 waar het mocht. Maar met 100 rijden is het toch anders.

   Verwijderen
 9. Het is zo leuk om een moestuin te hebben, maar jij had echt wel een verrassing in de tuin staan...
  Fijn om een bramenstruik te hebben, die staat nog op mijn verlanglijstje.Vroeger thuis hadden we er een paar en wat hebben we daar veel bramen&bramensap van gehad...
  Prachtige hond! Je hebt er blijkbaar nog meer..?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze struiken geven ook veel bramen en waar ik niet bij kan is voor de vogeltjes.

   Wij hebben twee honden: deze duitse herder en een zwarte hond: kruising cane corso x berner sennen.

   Verwijderen
 10. Transgender komkommer. Wilde echt liever een courgette zijn. Veel plezier in de tuin vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja die voelde zich meer een courgette :)

   Verwijderen
  2. Mijn dochter liet mij heel trots een foto zien van haar tomatenplanten die ze opkweekte uit zaadjes. Tomaten planten? nou volgens mij is het oostindische kerst zei ik. Nee hoor zei ze op het zakje stond heel duidelijk tomaat zei ze terwijl ze het zakje liet zien. Dat klopte inderdaad, maar toch moest ze toegeven dat haar plantjes totaal niet leken op het plaatje wat er op het zakje stond.

   Verwijderen
  3. Er gaat dus weleens vaker iets mis :)

   Verwijderen
 11. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen