intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 30 juli 2020

in de avonduren

We maakten een avondwandeling en ik maakte slechts drie foto's. Soms kom ik gewoon niet meer tegen om een foto van te maken of zie ik alleen maar bloemetjes die ik al eerder gefotografeerd heb. We zagen nog wel een haas die ons niet aan hoorde komen, maar die was te ver weg. We bleven van een afstand kijken, totdat het beestje tussen de aardappelplanten zijn weg vervolgde. 

De boeren zijn nu druk bezig met het dorsen van de tarwe.


Als ik 's avonds in mijn bed lig hoor ik dichtbij of in de verte het geluid van de dorsmachines en tractors. En als ik 's morgens wakker word zijn de boeren ook alweer op het land met hun machines bezig. 


In een veld met gerst zagen we drie klaprozen. 


Heb ik dus toch nog een foto van bloemen gemaakt die ik al eerder fotografeerde!

Vanavond ga ik om boodschappen. Hopelijk valt het dan in de supermarkt mee met de drukte. Overdag is het hier namelijk haast niet te doen. 

Fijne avond!

14 opmerkingen:

 1. Hier hetzelfde, hopeloos druk in de supermarkt, op de campings en vakantieparken. Ik ben vanmiddag wezen wandelen, gelukkig weet ik paadjes waar toeristen niet komen, zodat ik lekker rustig kon genieten van de mooie natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij liepen gisteren ook over paden waar het stil was. We zijn bij een boerderij de bewoonster (met haar 2 honden) tegengekomen, waar we even mee hebben staan praten. En we kwamen nog een andere wandelaar tegen en voor de rest helemaal niemand.

   Verwijderen
 2. De afgelopen weken ging ik donderdagmorgen maar nu was het bij de twee ingangen zo druk al dat ik maar doorgereden ben.
  Om 4 uur de kringloop en daarna nieuwe poging en nu was het goed te doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inmiddels terug en gelukkig viel het mee met de drukte. Ik denk wel dat het overdag druk geweest is en dat er veel vlees gekocht is, want daar was niet veel meer van.

   Verwijderen
 3. Ooh die foto met de klaprozen zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wandelde zojuist ook een heerlijk tijdje rond Mechelen en dat waren ze ook de tarwe aan het dorsen. Prachtig is het hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mooi hè? Wij hebben daar ook enorm genoten van het mooie landschap en dorpjes en de wandelingen.

   Verwijderen
 5. Ook ik vind die foto met die klaprozen heel mooi. Kan je zo een poster van maken. Mooie kaart. Goed gezien van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons waren ze gisteren ook druk bezig met dorsen! Wel jammer dat het wuivende koren nu weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze buurman was aan het dorsen toen ik van boodschappen terugkwam. Gelukkig had zoonlief de ramen snel dichtgedaan, want de wind stond onze kant op :)

   Verwijderen
 7. De tarwe hier moet nog 3 weekjes..
  Maar die toeristen die mogen wel vast weer gaan. Lekker terug naar huis. Hoestend, proestend en met zijn zessen in de supermarkt. Afstand houden ? Niet overal aanzitten ? Nee. Grote bek kun je krijgen. Pff ik vond het altijd al ellendig als de randstad massaal onze omgeving overspoelt maar dit jaar heb ik er een nog grotere hekel aan. De drukte, de 75 op een 100 weg, de 300 keer niet afslaan met een knipperlicht aan, de afslaan zonder knipperlicht, de herrie, de rotzooi.. en nu de schijt aan corona ik heb vakantie..ga terug naar je flat en blijf uit de buurt denk ik dan.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij jou is het al hetzelfde als hier. Druk, druk, druk!

   Verwijderen