intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 20 juni 2020

kastelenroute

Toen ik vorige week op de weerapp keek, zag het er voor de dagen dat wij op vakantie gingen zo uit voor Zuid-Limburg:


 Niet echt fijn! We zochten alvast wat binnenactiviteiten op die we zouden kunnen doen en anders konden we ook nog in ons huisje blijven en lezen of films kijken. De vakantie was geboekt en we zouden gewoon weggaan, weer of geen weer! Maar we hebben geluk gehad, want uiteindelijk heeft het alleen maar woensdagavond en van woensdag- op donderdagnacht geregend. We zijn veel buiten geweest en de binnenactiviteiten bleken gelukkig niet nodig te zijn.

Thuis in Zeeuws-Vlaanderen heeft het wel veel geregend. Zoonlief stuurde halverwege de week nog een foto die hij nam toen er een zware bui overtrok:


Gistermorgen moesten we onze spullen weer inpakken en tegen tien uur verlieten we ons vakantiehuisje.


We reden naar Valkenburg om daar de volgende route te gaan lopen: Kastelen in het Geuldal.
Het werd de zwaarste route van de afgelopen dagen, met een paar pittige beklimmingen. Wij zijn die heuvels ook helemaal niet gewend natuurlijk! We liepen door bossen, langs velden en door Valkenburg.


Deze paddenstoelen behoren tot de houtzwammensoort: 


Dit is de mooie blauwe korenbloem:


Distels:


Oud-Valkenburg:


De Sint-Jansboskapel bij Oud-Valkenburg:Kasteel Schaloen:


We stopten daar bij een brasserie voor koffie met vlaai.


Watermolen bij het kasteel:

Kasteel Oost:Dit jonge duifje bleef netjes 'poseren' terwijl moeders vanaf een dak de boel in de gaten hield:


Valkenburg heeft een mooie historische stadskern en het is er behoorlijk toeristisch. En natuurlijk liepen wij daar ook als toeristen, maar ons verblijf duurde niet zo heel erg lang. Manlief kocht een ijsje en al wandelend verlieten we de stad weer. Wat bijzonder om de wortels van een boom zo te zien:Gelukkig had ik manlief mee, die heeft vroeger op scouting gezeten.
Het was een mooie en afwisselende wandeling. Terug aangekomen bij de auto trokken we onze wandelschoenen uit en begonnen we aan de terugreis naar huis. Natuurlijk stonden we bij Antwerpen in de file, maar dat is vrijwel normaal daar. 

Onze midweek in Limburg is voorbij gevlogen. In die vijf dagen hebben we achtenveertig kilometer gewandeld en genoten van de Limburgse gastvrijheid en het prachtige landschap. 


Terug thuis waren de honden blij om ons te zien. Met Bee gaat het goed en vanmorgen gaan de hechtingen van de operatie eruit. Hopelijk is ze dan eindelijk ook van haar 'lampenkap' verlost. Dat zou wel fijn zijn. Zoonlief heeft uiteraard goed voor de dieren gezorgd de afgelopen dagen.

Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vakantieverhalen. In het begin was ik bang dat mijn wandelverhalen misschien een beetje teveel zouden zijn, maar ik geloof dat dit wel meegevallen is, hè?


19 opmerkingen:

 1. Wat heb je veel mooie foto's laten zien van de kastelenroute, heel apart al die
  kastelen daar, wij fietsten daar ook graag langs.Ook al was het dan een andere
  vakantie dan gepland, jullie hebben toch wel genoten, denk ik.
  I.d.d. behoorlijk wat regen hier afgelopen week.
  Fijn weekend
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben zeker genoten. Lekker gewandeld, lekker gegeten, lekker uitgerust.

   Verwijderen
 2. Jouw wandelverhalen en foto’s vervelen zeker niet, zo mooi met alle foto’s!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meegevallen? Ik vond het persoonlijk heel erg leuk dat je ons zo liet mee genieten van jullie midweek. Ook de laatste wandeling leverde weer veel mooie foto's op. Fijn dat het weer zo mee werkte, ik hoop dat jullie hebben genoten van deze anders-dan-gepland vakantie.
  Fijn dat je zoon zo goed voor de diertjes heeft gezorgd, en dat Bee van haar hechtingen en lampekap wordt verlost vandaag.
  Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben echt genoten.

   Helaas moet Bee nog tot woensdag met de lampenkap om lopen en worden dan pas de hechtingen eruit gehaald. De wond was goed aan het genezen, maar het zag er nog wat te broos uit. Bee lijkt niet veel last van de lampenkap te hebben, maar ze loopt echt overal tegenaan.

   Verwijderen
 4. Ach jammer dat ze nog even moet wachten. Maar over het algemeen passen ze zich makkelijker aan dan mensen, ze aanvaarden het en leven ermee.

  Je verhalen en vooral foto's zijn altijd leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze lijkt er helemaal niet mee te zitten, eigenlijk vinden wij het vervelender voor haar dan dat ze het zelf waarschijnlijk vindt.

   Verwijderen
 5. Jullie zijn kranige stappers. Grote hoed af.
  Valkenburg staat al langer op ons lijstje, nu nog meer, meet dank aan je schitterende foto's.
  En de vlaai met koffie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie wandeling. Ik heb hem genoteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is leuk.
   Hier kun je ook veel wandelingen vinden: https://wandelgidszuidlimburg.com/wandelgids-zuid-limburg/ Je hebt daar ook een app van voor op je telefoon.

   Verwijderen
 7. Bij het kasteel zit een geweldig mooie tuin met allemaal wilde planten en vergeten groentes. Zo mooi! Ben ik vorig jaar geweest met Marietje.
  Mooie omgeving daar he. Genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tuin was gesloten, dat was wel jammer. Anders waren we daar zeker wezen kijken.

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijke laatste dag. Van mij had je nog een week mogen blijven, de wandelverhalen vervelen mij niet. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. geweldig, jullie hebben toch wel een héél mooie route gevonden hoor,
  dat jonge duifje.... ahhhhhhhhhh * fliefd kijk *

  BeantwoordenVerwijderen