intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 1 juni 2020

aanwaaien

In onze tuin hebben we verschillende planten die zijn komen aanwaaien. De braam, die nu in de bloesem staat, is daar één van:


Regelmatig verschijnen er her en der nieuwe braamstruiken, die ik dan weer verwijder. Ik vind bramen lekker, maar ik hoef er geen hele tuin vol van te hebben. Het is wel een beetje vechten tegen de bierkaai, want er komen steeds nieuwe stekken bij.

Nog een struik die we nooit zelf gezet hebben is de vlierbes:


We hebben daar nu drie planten van staan. Ook vlierbessen eet ik. 

De bloesem van de vlierbes.

Niet alleen planten komen hier aanwaaien, want de poes (op het dak) hebben we ook nooit zelf aangeschaft:


Op een dag was hij hier en is nooit meer weggegaan. De dierenarts schatte hem destijds op vijf maanden en hij zat vol met vlooien en wormen. De eigenaar hebben we nooit kunnen achterhalen en inmiddels hebben we hem alweer tien jaar. 

✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Vandaag zouden manlief en ik eigenlijk gaan wandelen, maar we zijn thuis gebleven. Manlief is ons terras opnieuw aan het leggen en had eigenlijk wel zin om daar aan door te werken. Ik ben ook in de tuin bezig geweest en ik heb nog gestofzuigd en gestreken. 
Ook goed. 



11 opmerkingen:

  1. Wij hebben ongeveer 2x2 meter frambozenstruiken die van de buren zijn overgelopen, en heel lekker zijn ze. Hier houden we het bij want anders kan ik niet goed meer bij de vruchten om te plukken, het si een oerwoudje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Frambozen zijn heerlijk. Ik heb ook een struik staan, maar die heb ik wel zelf geplant.

      Verwijderen
  2. Prachtig als planten gewoon komen aanwaaien. Bij ons achter in het bos zagen we ineens fluitekruid bloeien in het donker tussen de bomen. Dat is daar ook komen aanwaaien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk hè? Fluitekruid hebben we hier ook wel en dat laten we ook gewoon staan.

      Verwijderen
  3. Wij hebben ook veel ‘aanwaaiers’ gehad. Een ezel, twee geiten en massa’s planten. Vingerhoedskruid, Judaspenning, goudsbloemen, lampionnetjes, dropplanten, lelietjes van dalen etc.
    We zijn 2 maanden geleden verhuisd en tot nu toe (jammer genoeg) is er nog niets komen aanwaaien.
    Coronatijd misschien 🤔

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben hier ook weleens vier koeien en een andere keer vier schapen in de tuin gehad. Voor die schapen heb ik uiteindelijk maar de politie gebeld, want die kwamen iedere keer terug. En ik vind schapen best leuk, maar de poep die eruit kwam niet zo. Ze waren van een boer die hier niet in de buurt woonde (en ik wist zijn naam en adres niet, vandaar de politie) en het schrikdraad deed het niet.

      Verwijderen
    2. Mijn dochter, toen 11, ging vaak naar de wei waarin de ezel en de geiten stonden. De eigenaar overleed en liet de dieren aan mijn dochter na! Wij woonden toen nog in een nieuwbouwwijk, moesten een stukje huren, stalletje erop zetten. 6 jaar later verhuisden we naar een boerderijtje met voldoende grond.

      Verwijderen
  4. Fijn als de natuur gewoon komt aanwaaien. Wij krijgen hier vooral onkruid van de (voorlopig nog) lege vlakte achter onze tuin. Maar we zijn er écht nog blij mee, want ooit, binnenkort?, wordt er gebouwd.... en gaat ons groene zicht verloren :-(
    Schattig, de kat op het dak!

    BeantwoordenVerwijderen