intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 31 mei 2020

dichtbij

Voor gisteren had ik een raambezoek met mijn ouders geregeld, maar een paar dagen nadat ik die afspraak vast had laten leggen, kreeg ik het bericht dat mijn ouders bezoek mochten hebben van één persoon, zonder glas ertussen. Ik vroeg aan mijn broers en zus of zij interesse hadden, maar die wilden niet en daarom vroeg ik voor mezelf dit bezoek aan. Omdat dit bezoek vandaag zou zijn, gingen mijn zus en haar man gisteren naar het raambezoek toe, wat ik eerst voor mezelf geregeld had. 

Vanmorgen bij het verpleeghuis werden me eerst een aantal vragen over mijn gezondheid gesteld en werd mijn temperatuur opgemeten. Daarna werd ik naar de kamer van mijn moeder gebracht en mijn vader kwam daar ook gelijk heen. Ik mocht een uurtje blijven. Natuurlijk moesten we anderhalve meter afstand houden, maar dat was goed te doen. Ik heb koffie voor ons gezet en we hebben gekletst totdat het uur voorbij was en ik weer opgehaald werd. Alleen door het verpleeghuis zwerven mocht niet en daarom was er begeleiding.

Het was twaalf weken geleden dat ik bij het verpleeghuis binnen geweest was en het was fijn om mijn ouders te spreken zonder glas ertussen of alleen maar door de telefoon. Het was ook leuk om alle verzorgenden weer op de gang tegen te komen, want in een jaar tijd leer je iedereen toch wel een beetje kennen. 

Na het bezoek ging ik naar de plaatselijke supermarkt om fruit en daar was het me toch druk! Ik ben wel naar binnen gegaan, maar ik vond het eigenlijk niet prettig. Het was dat ik zonder fruit zat, want anders had ik misschien wel gewoon rechtsomkeer gemaakt. 

De grenzen met België zijn weer open, maar dit heeft hier vandaag niet voor een extreme drukte gezorgd. Wel kwamen veel Belgen om boodschappen, waar ik dus wel iets van gemerkt heb. In de populaire winkelplaatsen Hulst en Sluis was het in de winkelstraten wel drukker, maar het was er niet overvol. Chapeau dus voor onze zuiderburen 👍


14 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, ondanks de 1 1/2 meter! Je ouders vonden het vast erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is toch beter dan achter glas, hoewel dat ook een mooie oplossing is. Donderdag ga ik weer naar mijn ouders toe en dan weer op hun kamer.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je je ouders weer 'live' kan zien.
  Ik ben gisteren ook al terug naar de AH over de grens geweest. Zo blij dat het weer kan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik. Het is toch prettiger om weer naar de winkel te kunnen waar je altijd al heenging.

   Verwijderen
 3. Wat fijn he om he ouders weer 'gewoon' te kunnen zien. Dat voelt zo anders. Ik ben echt blij voor je dat het weer kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het praat toch anders dan door glas, hoewel dat ook erg leuk was.

   Verwijderen
 4. Fijn dat je al eerste echt op bezoek kon bij je ouders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat na al die weken! Ga jij binnenkort je dochter ook weer zien?

   Verwijderen
  2. Ik hoop het. Ze is over een week ook nog jarig. Maar aangezien schoonzoon wwel een chronische ziekte heeft willen ze nog 2-3 weken wachten of alles zich zo ontwikkelt dat het veilig blijft. Waarschijnlijk gaan we eerst samen wat doen en kom ik nog niet in hun huis.

   Verwijderen
 5. wat heerlijk mevrouw W om ze weer te zien zeg,
  ohhh ik geloof dat ik niet van ze af zou kunnen blijven :-)
  een dikke knuffel zou willen geven

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed te lezen dat dit soort bezoek ook weer kan en mag. Daar zullen jullie allemaal wel blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jazeker. En nu maar hopen dat het zo vooruit kan blijven gaan en dat er straks geen tweede coronagolf komt en we weer terug bij af zijn. Maar dit hebben we alvast gehad en kan niet meer afgepakt worden.

   Verwijderen
 7. Fijn dat er weer meer mogelijk is en dat je je ouders live hebt kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen