intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 23 april 2020

verrassingstof

Al wekenlang is het, door de coronacrisis, geen naailes meer. De zomerstop begint normaal begin juli en ik weet niet of het voor die tijd nog les zal zijn. Het is jammer en ik mis het contact met de anderen en het gekeuvel op dinsdagavond best wel. De docente is een ZZP-er en ik hoop voor haar dat ze hierdoor financieel niet in de problemen gaat komen.

Ondanks dat het geen naailes is, ben ik toch redelijk vaak achter mijn naaimachine te vinden. De laatste maanden heb ik voornamelijk t-shirts en hemdjes gemaakt.

Twee jaar geleden schreef ik een stukje over verrassingspakketten, die stoffenwinkels af en toe verkopen: klik! Ondertussen zijn er wel meer winkels die dit doen en zo kocht ik een tijdje geleden ook een pakket bij Megastoffen. Op Facebook zag ik dat Stof & So ook pakketten aanbiedt, maar daar heb ik nog niks van gekocht.

Wat ik nog altijd heel erg leuk aan die verrassingspakketten vind, is dat er stoffen inzitten die ik normaal nooit zou kopen, maar die ik toch wel leuk blijk te vinden. Er zitten ook wel stoffen tussen waar ik niks aan heb, maar die geef ik dan weer aan een vriendin door. Zij heeft een andere smaak dan ik en maakt ook andere dingen.

Een paar weken geleden maakte ik dit shirt van een stofje uit zo'n pakket:



Het patroon komt uit deze Prêt-à-porter, die momenteel in de winkels ligt:


En hier nog iets dat ik van een verrassingstofje maakte:


Het was net genoeg om er dit zomerhemdje uit te maken. Het patroon komt uit een oude Diana Mode (nr. 59) en gebruikte ik al vaker. Om de hals en de armsgaten af te werken gebruikte ik glimmend elastisch biaisband. Het moeilijkste aan dit hemd vind ik het v'tje in de halsbies. Meestal moet ik dat een paar keer overnieuw doen, omdat het v'tje niet mooi recht loopt. Voor de rest flans ik dit hemdje zo in elkaar.

Ik heb nog steeds vakantie (JIPPIE!) en manlief heeft toch ook nog maar een paar dagen vrij opgenomen. Hij is nu druk aan het uitzoeken waar we vandaag kunnen gaan wandelen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden!

Ik hoop dat je een fijne dag hebt.


10 opmerkingen:

  1. Mooi! Nu de verhuizing achter de rug is en we bijna alles ‘op stee’ hebben, wil ik binnenkort ook weer een payroon uitzoeken en een stofje aanschaffen!. Als ik zie wat jij maakt begin het bij mij te kriebelen 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gemaakt en natuurlijk mis je de groep. Ik zat ook in een creatief groepje, dat zetten we nu door op whatsapp en zo stimuleren we elkaar. En verrassend genoeg, het werkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijk aan, je zat weer in mijn reader!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is toch fijn he, als je dat zelf kunt maken. Het ziet er leuk uit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die eerste vind ik een leuk stofje. De tweede zie ik inderdaad wat het moeilijker maakt. Maar alle twee mooi gedaan hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk model dat eerste. De designs zijn niet mijn favorieten, ik hou vaan streepjes of noppen en grote dessins.
    Komende week ga ik ze zolder op, zomer kleding halen en stoffen nakijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je weer een leuke dingen gemaakt .Ik mis de tijd dat ik het zelf nog redelijk kon toen ik een stuk jonger was .Maar hoeveel kleding kasten heb jij vraag ik me af met al dat moois dat je maakt ?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. knap dat je dat kunt maken, maar wanneer draag je het allemaal denk ik :-)
    ik doe jáááren met kleding, als het bij mij weggaat is het een poetslap waardig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Logisch dat al die vaste dingen die je leven zijn gemist worden nu het er even niet inzit.
    Het shirtje vind ik uberschattig. Zowel het patroon als het stofje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk geworden zeg! Geniet van het wandelen en de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen