intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 28 april 2020

laatste dag

Dit is de laatste dag van mijn vakantie. Een vakantie in intelligente lockdown. Ik ga niet klagen, want wat was het mooi weer! Beter dan dit had ik het echt niet kunnen treffen. Ik heb veel in de tuin gewerkt, drie keer een mooie wandeling gemaakt, een hemdje genaaid en gelezen. Morgen kan ik weer lekker uitgerust naar mijn werk toe.

Gisteren op Koningsdag waren wij gewoon thuis.

Een paar maanden geleden was tijdens een storm het deurtje uit een oud schuurtje gewaaid. Sinds die tijd stond er van alles voor het deurgat om de boel dicht te houden tegen regen, katten en ratten. De afgelopen dagen heeft manlief een nieuwe deur en deurposten gemaakt. Dat kon nu mooi buiten allemaal, met het mooie weer. Gisteren heeft hij alles gebeitst en gelijk heeft hij ook nog een paar raamkozijnen mee gebeitst.

Ik was in de tuin bezig. Er moesten een paar struiken gesnoeid worden, die anders helemaal uit hun fatsoen groeien. Ik doe dat met de elektrische heggenschaar. Nadeel is wel dat ik na een half uurtje snoeien, zeker twee uur lang last van trillende armen heb. En nu heb ik uiteraard spierpijn, maar dat hoort er gewoon bij. Ik snoeide de spirea, de Japanse hulst en de kardinaalsmutsen. Van snoeien heb ik geen verstand, ik doe altijd maar iets, maar na ruim vijfentwintig jaar staan de struiken er nog altijd picobello bij, dus ik zal toch wel iets goed doen.

Momenteel bloeit de sering:


Het is één van mijn favoriete struiken met die mooie bloemtrossen. Verder bloeien ook nog de kastanjeboom, de gouden regen en de appelbomen.

De vorige week gezaaide radijsjes staan al boven:


Over iets van twee weken zal ik er weer zaaien, zodat ik over een tijdje (bijna) doorlopend radijsjes heb. Lekker om door de salade te doen.

Vandaag en de komende dagen regent het en voor de tuin kan dat absoluut geen kwaad. Gisteren is een buurmanboer tot begin van de nacht op zijn akker aan het zaaien geweest, zodat het zaaigoed er voor de regen in zat. De boeren zullen wel blij zijn met een beetje regen. 

Ik hoop dat je een fijne dag hebt.9 opmerkingen:

 1. Dat doe je goed. Ja ik denk dat de boeren hier ook wel blij zullen zijn. De grond, daar waar niet gesproeid is, is echt verschrikkelijk droog. Maar voor ons was het fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. water water de natuur snakt naar water....

  ik hoop echt dat er wat lekkere buien gaan vallen komende dagen, dat is ook fijn om de branden te blussen vanmorgen werd ik wakker van een loeiende sirene :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had heerlijk weer in je vakantie!

  Wat ruikt de sering heerlijk hé! Ik geniet nu zo van de blauwe regen. Die ruikt ook zo lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die trillende armen daarna, zo herkenbaar!
  Veel nieuwe werkmoed, maar die heb je al, lees ik tussen de regels door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ook een bloeiende sering en een takje in huis gezet, voor de geur. Inspiratie door het blog van Annemiek.
  Heerlijk als je man ook nog eens handig is. En ik denk jij ook in de tuin, want je doet er veel aan en met succes. Ja, regen. Zo fijn voor de tuin en het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vingers deden het even niet meer zo goed vanmiddag na het schuren van nieuwe latjes tond deurposten. De scherpe randen moeten rond worden. Nog een stukje dan morgen grondverven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons in de tuin een witte sering: prachtig vind ik ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja, ik vind een sering ook prachtig. Heb er zelf geen ruimte voor, maar heb ruim uitzicht op de paars bloemige die in de tuin van de achterburen staat. Dat is nog eens mazzel hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons bloeien de seringen ook, mooier dan ooit. Witte en een paarse.

  BeantwoordenVerwijderen