intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 24 maart 2020

vulling

Vrijdagmiddag kwam ik van mijn werk en zo ongeveer het eerste wat ik toen deed, was naar de badkamer gaan en een tandenragertje pakken, want er zat al de hele middag iets tussen mijn tanden, dacht ik. Ik stak het ragertje tussen mijn tanden en gelijk viel er een vulling uit... Waarschijnlijk had dat 'dwars' gezeten. Omdat het vrijdagmiddag was, nam ik me voor om na het weekend naar de tandarts te bellen.

Gisteren vertelde iemand dat bij haar man een kies afgebroken was. Hij nam contact op met de tandarts, maar mocht door het coronavirus niet komen. Ik besloot daarom eerst maar eens op de website van mijn eigen tandarts te kijken en zolang ik geen ontsteking of pijn heb, zal ik ook met dat gat rond moeten blijven lopen. Gelukkig is het niet zichtbaar. Hopelijk gaat het ook geen pijn doen.

Mijn ouders zitten in een verpleeghuis en mogen geen bezoek ontvangen. Omdat ik de administratie voor ze doe, ben ik daar vanmiddag even de post wezen ophalen. Een half uur rijden, post aanpakken en een half uur terugrijden. Op de heenweg had ik een bos bloemen voor mijn ouders gekocht en de verzorgende, die de post aan me gaf, heeft de bloemen voor ze meegenomen. Mijn ouders heb ik niet gezien, maar ik kreeg de groeten van ze. Ik vond het moeilijk en ik kreeg echt een brok in mijn keel. Tjonge, wat een ellende!

Vanmiddag ben ik een rondje vanuit huis wezen wandelen. Heerlijk dat we op deze manier toch nog van het mooie weer mogen genieten. Er lopen momenteel veel wandelaars langs ons huis, veelal mensen die uit de buurt komen. De mensen moeten toch iets doen nu ze thuis zitten.


20 opmerkingen:

 1. Moeilijk hoor, in de buurt zijn en niet even je hoofd mogen binnen steken bij je ouders. Maar het is natuurlijk om hen te beschermen.
  Ik ben ook blij met dit mooie weer. De hele dag binnen zitten, om de muren op te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op mijn werk zitten we met dezelfde situatie, maar als het om je eigen ouders gaat is het toch wel anders.

   Verwijderen
 2. Ja, moeilijk en apart. Ik laat ook dingen voor mijn vader achter in zijn brievenbus, benden in zijn flat. Ook zo gek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me ook moeilijk als je weet dat je kind er is en je ze niet mag zien. Het is gewoon verdrietig

   Verwijderen
 3. Het lijkt me zo moeilijk als je je ouders of andere geliefden niet mag bezoeken als ik het maar even in de deuropening.
  Vandaag zou mijn moeder 95 zijn geworden en al 4 jaar overleden, soms ben ik er gewoon blij om dat ze dit bespaard is gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik. Mijn vader is 92 en die heeft natuurlijk ook al veel meegemaakt. Hopelijk helpen alle maatregelen en worden mijn ouders niet ziek.

   Verwijderen
 4. Ik heb vanmiddag koffie gedronken met mijn moeder. Die net een chemokuur heeft afgerond en grieperig is..
  Zij achter het raam en ik op mijn meegebrachte tuinstoel met mijn eigen thee uit de thermos. Toch even elkaar zien en horen.

  Ik zat bij hun vrijstaande woning in de achtertuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat jullie het zo kunnen oplossen.
   Sterkte voor je moeder en voor jou.

   Verwijderen
 5. Ja dat moet erg moeilijk zijn. Zelf mis ik mijn kleinkinderen heel erg, maar die zijn tenminste gezond en ik zie ze vaak op filmpjes en met facetime

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik, dat je ze mist. Het is toch anders dan dat je ze om je heen hebt en kunt aanraken. Sterkte ermee.

   Verwijderen
 6. Heel moeilijke tijden voor die mensen, gelukkig worden ze binnen goed opgevangen. Mijn vader stierf twee jaar geleden, hij was 94, en soms ben ik in stilte echt blij dat hij dit niet meer hoeft mee te maken, hij zou zich heel eenzaam voelen....

  Ja die tanden, daar ben ik ook bang van, ik heb overgevoelige tanden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mensen zitten echt opgesloten. Op mijn werk wordt er niks meer georganiseerd, want de groepjes mogen uit niet meer dan hooguit drie personen bestaan en er moet afstand gehouden worden. We maken maar eens wat vaker een praatje als daar tijd voor is.

   Verwijderen
 7. Gelukkig heb je geen pijn (toch?) aan die tand, want dat lijkt me dan wel heel erg vervelend nu. Vooral nu kennelijk paracetamol moeilijk te krijgen is. Wel fijn dat je ouders snappen waarom je niet binnen mag komen nu, maar blijft moeilijk om elkaar - als je zo dichtbij bent - toch niet te kunnen ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb gelukkig geen pijn, want dan zou ik wel een afspraak mogen maken. Het is rondom het gat wel wat scherp.

   Verwijderen
 8. Het zijn zware tijden nu contact tussen families cru verbroken wordt.
  Sterkte hiermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb eerlijk gezegd jaren rondgelopen met een gat in mijn kies omdat de vulling er weer eens uitgevallen was. Maar ik had altijd veel last van vastzittend voedsel met die vulling en zonder niet meer. ik had er verder ook geen hinder van en omdat ik er eigenlijk minder hinder van had zonder dan met vulling, bleef ik er maar mee rondlopen. Een tijdje geleden heb ik het toch opnieuw laten vullen, en deze tandarts heeft dat zodanig gedaan dat dat probleem van vastzittend eten opgelost werd. Maar ik wilde maar zeggen: je kan best rondlopen zonder vulling zonder daar nadeel van te ondervinden ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. En gelukkig dat het probleem met die vulling bij jou nu opgelost is.

   Verwijderen
 10. Ojee, ik hoop dat je vulling of eigenlijk gebrek aan vulling geen pijn gaat doen. Goed schoon houden en spoelen maar denk ik.

  Herkenbaar dat het momenteel zo moeilijk is ècht contact te hebben met familie... Ik val ook in de risicogroep en daarom zie ik mijn oudste twee, studerend in Den Haag en Enschede niet, en mijn ouders ook niet. Maar gelukkig is er telefoon, en Instagram waar ze laten zien wat ze aan het doen zijn :)

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is tegenwoordig wel fijn dat je op zo'n manier contact met elkaar kan blijven houden, hè?
   Goed op jezelf passen hoor!

   Verwijderen