intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 31 maart 2020

(on)gedierte

Je zou het soms bijna vergeten, maar het is inmiddels al volop lente. In de tuin wordt het steeds groener en er begint steeds meer te bloeien.Knoppen staan op springen:

  


En hier heeft een kersenbloesem de sprong al gewaagd:


De pruimenboom is de eerste die in de bloesem staat.


En oh, wie hebben we daar:


Een koolmeesje!


Eerst hingen de vetbollen op een ander plaatsje in de boom en binnen een dag waren ze iedere keer op. Ik dacht dat er een grote vogel bij kon, maar uiteindelijk bleek het een rat te zijn die in de boom klom en aan de vetbollenhouder ging hangen. De slimmerik! Nu hangt de houder aan een dunne tak en als het goed is, is een rat te zwaar om daar over te kunnen lopen. Ik ben benieuwd of het werkt!

De specht (klik) zit nog steeds in de schoorsteenpijp te timmeren, een rat die mijn vetbollen opeet... Er is hier van alles te beleven!


10 opmerkingen:

 1. Ongedierte is heel slim, ik ben benieuwd of je het zo kunt oplossen. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het. We kijken het even aan en anders moeten we iets anders verzinnen.

   Verwijderen
 2. Geen vorstschade? Hier zijn een paar takken aangetast maar gelukkig nog weinig bloesem open, we hopen dat de dichte het overleven, Bij de buren een hortensia helemaal bruin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog geen vorstschade kunnen ontdekken. Afgelopen nacht heeft het misschien ook weer wat aan de grond gevroren: het is nu +2 graden om bijna half 7.

   Verwijderen
 3. Mooi, je opbloeiende tuin. De rat vind ik minder...getver!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Ja, die rat... hier in de buiten komen we ze wel vaker tegen. Onze poes Simba, die nu twee jaar dood is, ving ook wel eens een rat en die legde ze dan op de mat voor de voordeur. Dat was ook altijd erg 'leuk' als je dan naar buiten ging...

   Verwijderen
 4. Heerlijk, het voelt aan alsof de zon Corona wil goedmaken voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen