intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 12 maart 2020

laat ik het er ook eens over hebben

Ondertussen ben ik ook een beetje in de ban van het coronavirus. En nee, ik maak me nog steeds niet echt druk, maar op mijn werk zijn wel voorzorgsmaatregelen genomen en we worden dagelijks over van alles op de hoogte gehouden. De stichting waarvoor ik werk bestaat uit ziekenhuizen, thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen. En ik wil niet negatief doen, maar eigenlijk kun je gewoon op de eerste besmetting zitten wachten. En of die dan van een patiënt, een cliënt, een bewoner, bezoek of een personeelslid komt, maakt niet zoveel uit. We hebben met veel mensen te maken.

Ik maak me wel zorgen om mijn vader, want hij is een goede kandidaat om aan het virus ten onder te gaan, mocht hij het krijgen. Hij is tweeënnegentig, heeft een slechte conditie en waarschijnlijk een verminderde weerstand. Vorige week heb ik de huisarts voor hem geregeld omdat hij nogal benauwd was en toen bleek hij weer vocht achter de longen te hebben. Maar ja, op die leeftijd... op een dag zal hij komen te overlijden en dat kan door corona zijn of door iets anders. Zelf maakt hij zich er geen zorgen over en hij denkt al geruime tijd dat zijn einde snel zal komen. De tijd zal het leren...

Mocht het virus in het verpleeghuis waar mijn ouders wonen of op mijn werk uitbreken, dan zal ik niet naar mijn ouders op visite gaan en alleen komen als het echt niet anders kan. Dat snappen ze. Als er een ander virus heerst doe ik dat ook zo. De mensen waar ik mee werk zijn kwetsbaar, net zoals mijn ouders en de mensen om hun heen. 

En ja, verder is het maar afwachten wie het virus krijgt en of wij het zullen krijgen.
 Het heerst nu eenmaal. 


8 opmerkingen:

 1. Je bent realist en ik schat in jouw ouders ook. Die snappen hoe kwetsbaar ze nu zijn op hoge leeftijd en een broze gezondheid. Dat neemt niet weg dat als er iets gebeurt, dan alsnog ingrijpend is. Want een getalletje op de RIVM kaart is toch iets anders als het jouw vader of moeder betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een overlijden is sowieso erg ingrijpend en natuurlijk wil ik mijn ouders graag nog lange tijd bij me houden, maar ik besef maar al te goed dat er een keer een dag komt dat ze er niet meer zullen zijn. Er zit ook verschil in het overlijden van een cliënt of een naaste, want hoeveel mensen ik ook heb zien gaan in de 33 jaar dat ik in de zorg werk, een sterfgeval in mijn familie of vriendenkring grijpt me ook enorm aan.

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat jouw ouders gespaard blijven. Trouwens, ik hoop dat iedereen gespaard blijft 😳

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moeder zou ook een risico zijn geweest, ze is ook aan longproblemen overleden. Lijkt me toch best lastig dat je ze dan niet meer mag bezoeken.
  Belgie schijnt ook op slot te gaan morgen. Kan ik dochter dus niet bezoeken.
  Eergisteren naar restaurant in Belgie geweest en vandaag in Weesp naar de sauna, allemaal al lang van te voren afgesproken. Maar als ik die afspraken vandaag zou willen maken had ik dat toch niet gedaan.
  Morgen mag ik hopelijk weer mijn eiland op na logeerpartij bij zus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb voor volgende week een uitstapje naar Brugge opstaan, maar grote kans dat dit niet door kan gaan. Maar dan doen we dat gewoon een andere keer.
   Afgelopen week ben ik nog naar een indoor minigolfbaan geweest en gisteren naar een lunch en voor de rest was ik steeds hier in de buurt.
   Manlief zat twee dagen in Limburg in de buurt waar ook besmettingen zijn.

   Verwijderen
 4. Door de persconferentie van gisteren heb ik nu ook meer een gevoel van urgentie en onrust gekregen. En inmiddels merk ik het hier thuis ook: man moet vanaf volgende week thuiswerken, en mijn dochter is nu al thuis van de universiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het werk van mijn zoon worden producten uit Italië niet meer geleverd.
   Vandaag is bekend geworden dat er in Zeeuws-Vlaanderen nu ook mensen besmet zijn. We kwamen er nog steeds onderuit, maar nu is het virus hier dus ook. Alle voorzorgsmaatregelen op mijn werk zijn nu uitgebreid.

   Verwijderen