intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 28 maart 2020

binnen een maand

Een maand geleden, op 28 februari, ging ik samen met vijf anderen naar de Huishoudbeurs toe. Op de weg erheen hoorden we dat bij de tweede persoon in Nederland het coronavirus vastgesteld was. We deden er lacherig over, want dit bleek iemand uit de stad te zijn waar wij heengingen, namelijk Amsterdam. 

In een maand tijd kan veel gebeuren! Inmiddels weten we dat het er allemaal niet zo rooskleurig voorstaat. Vanaf de uitbraak tot gisteren zijn 546 mensen in ons land aan het virus overleden en zijn 8603 mensen positief getest.

Vanaf komende maandag mogen toeristen niet langer meer in Zeeland overnachten. Dit besluit is genomen om de druk op de gezondheidszorg niet te laten oplopen. Heel veel mensen leven hier van het toerisme en natuurlijk is het economisch gezien een behoorlijke dreun die uitgedeeld wordt. Toch denk ik dat veel mensen blij zijn met dit besluit. Onze gezondheid is belangrijker.

Als ik van mijn werk kom valt het op hoe weinig auto's er rijden en geparkeerd staan. Wandelaars en fietsers zie ik des te meer. Het was afgelopen week natuurlijk ook mooi weer om naar buiten te gaan. Ik ben ook wezen wandelen en op de fiets naar een naburig dorp om boodschappen geweest, maar voor mij is dat allemaal normaal. Als er geen corona geweest was had ik dit ook gedaan. Ik ben graag buiten.

Dit weekend zou mijn schoonvader, die twee jaar geleden overleden is, jarig geweest zijn en normaal gesproken zouden we een bezoekje aan schoonmoeder gebracht hebben. Dit jaar houden we het echter bij een telefonisch gesprekje. Schoonmoeder heeft geen al te beste gezondheid.

Hierbij hoop ik dat je een fijn weekend hebt
❤❤❤8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Inderdaad! Als iemand dit van tevoren verteld had, dan had ik het misschien geeneens geloofd.

   Verwijderen
 2. Op Tholen merken we er ook niet veel van, het is hier altijd rustig daarom zijn we er ook komen wonen.
  En verder gaat ook alles gewoon door met de verbouwing, de schilder en stucer komen gewoon en wij blijven in de keuken zoveel mogelijk.
  Maar besef heel goed hoe het voor anderen kan zijn. de zieken en de geliefden die hen niet mogen bezoeken, de ouderen die alleen zitten, de gezinnen die het nu ook allemaal maar moeten rooien thuis zonder al te veel irritaties.
  Ik mis buiten dochter alleen de kringloop, en dat is dus peanuts bij wat velenmeemaken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat de verbouwing nog gewoon doorgaat.

   Hier worden sinds afgelopen week patiënten uit Brabant opgenomen in het ziekenhuis (en ook nog verder weg: in Groningen bijvoorbeeld). Het moet toch verschrikkelijk voor de families zijn als je naaste zo ziek is en dan ook nog eens zo ver weg is.

   Verwijderen
 3. Het is inderdaad heel bijzonder hoe de(onze) wereld in een maand tijd veranderd is. Maar het komt goed. Vast. Ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De veranderingen zijn momenteel nauwelijks meer te volgen. Pas goed op jezelf en... Fijne zondag (want ik ben weer eens te laat met lezen..)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is bijna niet bij te houden, dat klopt.
   Dank je wel en ook een fijne zondag.

   Verwijderen