intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 21 februari 2020

van 1000 naar 1900 naar 2000

Vandaag was het mooi weer, maar ik was aan het werk. Zodra ik thuis was konden de honden naar buiten, want die zitten gewoon in huis als er niemand thuis is. En ook als we thuis zijn, zijn ze momenteel vaak binnen. Straks, als het warmer wordt dan blijft de deur open staan en kunnen ze in en uit lopen, maar ook dan alleen als er iemand thuis is.


Onze tuin is best wel groot: 2000m². De boel onderhouden kost veel tijd en eerlijk gezegd ben ik tuinieren vaak al na een half uurtje beu. Manlief heeft vaak alleen maar in het weekend tijd om iets te doen en hij neemt het grasmaaien voor zijn rekening. Doordat het nu steeds niet koud is en het veel geregend heeft is het gras al goed gegroeid, zoals je op bovenstaande foto misschien wel kan zien, maar het is nog te nat om het te maaien.

Wij kochten ons huis van een Duitser en hij had een Nederlandse kennis ingeschakeld, die als tussenpersoon fungeerde. Dit was geen echte makelaar. Deze man had ons verteld dat de tuin 1000m² was, maar de oppervlakte bleek in het echt bijna het dubbele (1900m²) te zijn. De buurmanboer had een deel van de tuin in gebruik en we spraken met hem af dat hij dit kon gebruiken tot na de oogst, een paar maanden later. 

Onze tuin had eerst een zandlopervorm, door een watergang die er langs liep en toen wij hier vijf jaar woonden vond hier een ruilverkaveling plaats. Hierbij werd de watergang gedempt, werd onze tuin vierkant en kregen we er nog eens 100m² bij. 

We hebben gras, bomen en heesters, een vijver en een paar schuurtjes. Het is geen spannende tuin, want het moet wel werkbaar voor ons blijven.

Onderstaande foto is genomen in de zomer van 2018, toen het lange tijd warm en droog was.


Het mooie van gras is, dat het na een lange periode van droogte toch weer mooi groen wordt. Er zit trouwens best wel veel onkruid in ons gras, maar dat vinden wij niet erg. Bij ons hoeft het gazon niet perfect te zijn.

Van het weekend zal er ook weer niet veel van tuinieren komen. Zondag wordt veel regen verwacht en morgen hebben we andere dingen te doen. Die tuin komt wel weer als het beter weer wordt.

Fijn weekend!


9 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zoals de honden lekker naar buiten kunnen. Bij ons was dat precies zo, onze tuin was bijna 3900 m2 groot, en dat vraagt heel veel tijd aan onderhoud. Ik deed het graag, maar ben toch wel blij dat ik nu een kleine voortuin en een "normaal" formaat achtertuin heb bij te houden, want die stoelen die op de onderste foto van jou staan, daar zat ik nooit in, geen tijd voor, de tuin moest bijgehouden, haha. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zitten ook niet zoveel op die stoelen, die trouwens uit de erfenis van een oom komen, maar voor af en toe even zitten en wat drinken zijn ze ook heel goed geschikt ;-)

      Verwijderen
  2. Wat fijn, zo'n tuin en dat die honden de ruimte hebben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als we met ze lopen moet er eentje altijd vast, want die is er anders gelijk vandoor als ze een paard, koe, schaap, wandelaar of fietser ziet. Dan rent ze daar blaffend naartoe en ze is nou eenmaal niet te vertrouwen. In de tuin kan ze eindeloos achter een balletje aan rennen.

      Verwijderen
  3. Mooi plekje. In eerste instantie dacht ik een olifantje te zien in de linkerhond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig is ze toch iets kleiner dan een olifant :-)
      Maar nu je het zegt, lijkt het inderdaad wel op een olifant.

      Verwijderen
  4. Het gras groeit wel weer terug … Het zal mij benieuwen. Ons 'gazon' bestaat voor drie vierden uit mos. Mijn man verticuteert ieder jaar en zaait dan nieuw gras in. En ieder jaar opnieuw hebben we veel meer mos dan gras, maar dit jaar is het echt extreem. Het is wel zacht om op te lopen. Dat dan weer wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hebben wij gelukkig niet. We hebben wel klaver, madeliefjes en paardenbloemen. Maar toch gelukkig nog altijd meer gras.

      Verwijderen
  5. Zo, dat is inderdaad een flinke tuin zeg!

    BeantwoordenVerwijderen