intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 29 februari 2020

uitstapje

Samen met vijf collega's ging ik op stap. Naar de Huishoudbeurs in Amsterdam. Vorig jaar deden we dat ook en dat was zo leuk geweest, dat we toen gelijk afspraken om dit in 2020 nog eens over te doen. 

Een dagje naar Amsterdam met de trein en een paar uurtjes op de beurs lopen, is voor ons een lange dag: om zeven uur 's morgens ging ik de deur uit en om half elf  's avonds was ik pas weer thuis. Maar we hebben het ervoor over, want zo samen op stap zijn is enorm gezellig. 

Na de treinreis en een kop koffie doken we aan het begin van de middag de eerste hal in en het was eigenlijk helemaal niet zo druk. Vorig jaar waren we er op een donderdag en toen was het veel drukker geweest. Ik hoorde gisteren een standhouder ook zeggen dat het de dag ervoor een stuk drukker geweest was. Misschien hadden anderen gedacht dat het op vrijdag wel druk zou zijn en wilden ze juist daarom deze dag vermijden? Of kwam het toch door het coronavirus en het bericht 's morgens op de radio, dat een evenement als de Huishoudbeurs beter vermeden kon worden, nu iemand uit Amsterdam het virus bleek te hebben?
Maar wat de reden ook was: voor ons was het best wel fijn dat het niet zo druk was!


We konden op ons gemak overal struinen en alleen in de etenshal, waar je van alles mocht proeven was het wel wat drukker.


We hebben een tijdje naar het optreden van Loïs Lane staan kijken:


En later zagen we ook nog even de band Blizzert optreden. 

Tegen de tijd dat wij rond 18.00 uur terug naar het station gingen, begon de RAI pas echt goed vol te lopen. 


Ik kocht boodschappentassen met producten van Albert Heijn en van Scoupy, een stuk spekkoek, een hoesje voor mijn telefoon en een pot bodycrème. En ik haalde op de beurs twee prijzen op die ik bij een gratis krasspel gewonnen had: een fles fritessaus en een decoratieve houten hanger om in huis of in de tuin te hangen. 

Eenmaal weer thuis heb ik al mijn aankopen aan manlief laten zien, dronken we samen nog een kop koffie en dook ik daarna in bed, waar ik als een blok in slaap viel. Mijn collega's en ik kunnen terugkijken op weer een geslaagde dag naar de Huishoudbeurs. 

Ik wil je een fijn weekend wensen. 


14 opmerkingen:

  1. Dit is voor mij pure nostalgie. In Brussel hebben we ook zo'n huishoudbeurs (Voedingssalon) waar ik in de jaren '80-'90 heel vaak met mijn moeder naartoe ben geweest. We sloegen geen jaar over.
    Leuk dat jullie er telkens een gezellige dag van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit was voor mij het tweede jaar en ik vind het ook nog steeds leuk, maar dat komt ook doordat we met een gezellig groepje zijn.

      Verwijderen
  2. Heel wat jaren geleden ging ik met mijn moeder, maar omdat zij toen in Amstelveen woonde gingen we met de auto en dat was niet zo'n goed idee, we moesten op parkeerterrein nogal ver parkeren en daar hadden we geen zin in met pendelbusje. Dus zijn we doorgereden naar de Albert Cuyp en dat was zoals gewoonlijk fijn. Daarna nooit meer een poging gewaagd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, de Albert Cuyp is toch ook leuk? Ik mag daar ook graag komen.

      Verwijderen
  3. Leuke dag gehad lees ik .. ;) Kwam hier toevallig via Mrs T, nice to meet you :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben 1 keer met een paar vriendinnen naar de HHbeurs geweest en het enige leuke vond ik de heen- en terugreis.
    Teveel mensen, teveel lawaai dus veel te druk! Fijn dat het op jullie dag niet zo druk was!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn het grootste deel van de dag aan het reizen. Vorig jaar hebben we voornamelijk in de trein moeten staan, omdat het op de heen- en ook op de terugweg ontzettend druk was. Nu konden we gelukkig wel iedere keer zitten. Maar ook tijdens het reizen hebben we veel plezier.
      Ik kan gelukkig wel goed tegen die drukte en herrie op een beurs.

      Verwijderen
  5. Wat gezellig om dat met collega's te doen. Ik ben geen beurs-mens (haha, wat een uitdrukking...), veel te massaal voor mij. Daarom vind ik het altijd leuk om er iets over te lezen en te zien op blogs...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad het voordeel van het lezen van blogs: je beleeft het toch een beetje mee allemaal.

      Verwijderen
  6. Jij ook een fijn weekend.
    Knap dat je na zo'n dag als een blok in slaap valt. Ik wandel de eerste uren dat ik in bed lig,nog steeds over de beurs. Teveel indrukken of zo..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan. Soms heb ik dat ook wel, maar langer dan een half uur lig ik dan toch niet wakker. En nu heeft het geloof ik geen vijf minuten geduurd en werd ik de eerste keer pas om vier uur wakker en ben ik naar de wc geweest en daarna heb ik nog een uur of vier doorgeslapen.

      Verwijderen
  7. Toch geen panter pyama van Patty B gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee dat niet.
      We hebben wel de stand gezien, waar het best wel druk was en iedereen tussen de huispakken aan het graaien was. Patty zelf hebben we niet gezien.

      Verwijderen