intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 18 februari 2020

licht

Een vrije dag. Volgens het weerbericht zou het een mooie dag worden en ik had me voorgenomen om al vroeg een rondje te gaan wandelen. Nu het 's morgens steeds vroeger licht wordt, kan ik er ook weer steeds vroeger op uit.

Ik sprong onder de douche, gaf de beesten eten, deed de honden naar buiten en zorgde voor het ontbijt. En toen ik het om kwart voor acht licht genoeg vond, trok ik mijn wandelschoenen aan en ging ik erop uit.


De zon kwam op en ik genoot van het kleurenspel in de stille polder.


Ik vind 's morgensvroeg wandelen altijd fijn. Het voelt voor mij als een goed begin van de dag.

 Nog even en het is ook weer licht genoeg om naar mijn werk te fietsen. Ik ben niet bang om in het donker te rijden, maar ik zie alleen geen steek in het donker. Ik ken de weg en die is behoorlijk rechttoe rechtaan, maar als er iets op het fietspad ligt dan zie ik het niet en dat vind ik eng. En ik zie ook nog eens minder als er tegemoetkomende auto's op de weg zitten, die me met hun koplampen verblinden. Dus de fiets blijft nog even in de garage staan, maar dat zal ook vast niet lang meer duren.

Ik wil je een fijne dag wensen.



12 opmerkingen:

  1. Heel verstandig van dat niet fietsen in het donker.
    Ik wou dat ik jouw discipline had om zoveel te wandelen.
    Neem het mij zo vaak voor.
    Ik hoor je regelmatig over de dieren verzorgen, wat voor dieren hebben jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twee honden, twee poezen en vissen (binnen en buiten) en ik vul 's morgens het voederhuisje buiten voor de vogeltjes.

      Verwijderen
  2. Oh ja dat snap ik. Ben zelf ook altijd blij als ik mijn wandeling weer vroeg kan maken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, dat het al weer een stuk vroeger licht is. Ik wil ook weer vroeg lopen, daar krijg ik een tevreden gevoel van: lopen, intussen rondkijken en de dag plannen, daarna koffie en dan begin ik....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi licht! Wat doet dat toch veel met een mens he.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. licht is heerlijk, ik ben er ook erg gevoelig voor,
    neem je de honden niet mee op wandel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee en dat komt omdat één van onze honden een probleemhond is. Ze valt uit naar andere honden en soms ook naar mensen. We hebben haar uit het asiel gehaald toen ze 2 jaar was en ze was totaal niet gesocialiseerd en ze was bang van alles en iedereen. Daarna ben ik met haar naar de hondenschool geweest en later heb ik nog trainingen gedaan samen met een hondentherapeut, die haar slechte gedraag eveneens niet gecorrigeerd kreeg. Wij hebben een grote tuin waar de honden in los kunnen lopen en hier in de buurt lopen we wel met ze als we samen zijn. Het is hier niet druk met onbekende mensen en honden, dus de kans op een confrontatie is niet echt groot. Voor ons en de mensen die ze kent is het een schat van een hond, maar met vreemden en andere honden is ze absoluut niet te vertrouwen. En daarnaast zijn beide honden groot en kan ik ze niet houden als er iets op mijn pad komt. Eén hond gaat nog wel, maar allebei tegelijk niet.

      Verwijderen
  6. Ik denk dat we onderhand allemaal wel aan de lente toe zijn! En het is inderdaad heel fijn dat het 's morgens vroeger licht is en 's avonds later donker.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Net als jij vind ik het ook fijn om 's ochtends vroeg te gaan lopen, ook al is het in mijn geval hardlopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een logje waar ik zomaar blij van word!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nu ik vroeg mag fietsen heb ik spijt dat ik niet wat vaker vroeg ben gaan wandelen...
    Nou ja, later als ik groot ben dan maar...

    BeantwoordenVerwijderen