intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 1 januari 2020

jaarwisseling

De jaarwisseling verliep hier toch iets anders dan we verwacht hadden, want manlief lag te slapen toen de klok twaalf uur sloeg. Hij riep altijd dat hij nooit ziek was en nu kreeg hij toch ook buikgriep. Het norovirus heerst. Ik hoop dat zoonlief het niet zal krijgen.

Ik keek de hele avond naar de televisie: Vroege vogels, De slimste mens, DWDD en naar Ik hou van Holland. Ik ontving en verstuurde nieuwjaarswensen via WhatsApp, Facebook en Messenger. Om 1 uur ben ik de honden wezen uitlaten (gelukkig geen mist hier) en daarna ben ik mijn bed ingekropen en viel ik al snel in slaap. Ergens halverwege de nacht heb ik zoonlief horen thuiskomen.

Ik was ook wel blij dat we gewoon thuis waren, want in onze rustige polder waar normaal gesproken nooit iemand vuurwerk afsteekt, gingen toch ergens met een paar knallen vuurpijlen de lucht in. Onze herdershond heeft daar geen last van, maar onze andere hond wel. Ze trilde als een rietje. Gelukkig duurde het vuurwerk niet al te lang en was ze allang weer bedaard toen ze uitgelaten moest worden.

(deze foto is eerder genomen)

De jaarwisseling is op veel plaatsen erg onrustig en helaas ook dramatisch verlopen, daarbij stellen die paar vuurpijlen hier absoluut niks voor, maar ik was wel blij dat ik er voor mijn beestje kon zijn. 

Zoonlief had het trouwens gezellig gehad. Hij was 's avonds naar oma toegegaan, waar nog meer familie was en de jaarwisseling vierde hij samen met zijn vrienden. Hij sliep vanmorgen uit en toen hij kwam ontbijten kon ik hem het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

2020 is begonnen! 
Gelukkig nieuwjaar!



33 opmerkingen:

  1. Hier is de hele dag vuurwerk afgestoken. Waarschijnlijk vanwege de mistvoorspelling voor de avond en nacht. En ja, die kwam ook echt.. allemaal ongelukken in de provincie. Heel naar allemaal. Wij hebben ook een rustige avond gehad, de kat vond het vuurwerk niet leuk maar was rustig. Alleen, toen ze nog snel even naar buiten wilde gaan, om een uur of 9, knalde het net weer. Doen we niet, zei ze en ging meteen op de bak. Opgelost!!

    Nu alle ´feest´dagen weer voorbij zijn, gaan we met goede moed beginnen aan dit nieuwe jaar.
    Gelukkig Nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Vreselijk al die ongelukken! Mist is zo gevaarlijk!

      Wij hebben de poezen niet naar buiten gelaten. Nu gebeurt er hier nooit zo heel erg veel, maar ik hou ze op dit soort dagen toch liever binnen en deze keer was dat dus maar goed ook. Ze zijn nu eigenlijk nog steeds niet naar buiten geweest, maar dat is omdat ze daar ook nog geen aanstalten voor gemaakt hebben.

      Verwijderen
  2. Was hier ook de hel dag en avond raak. maar we hebben het weer gehad.
    Ik heb aan jullie gedacht. Ik hoop dat het een beetje meeviel.
    Voor het nieuwe jaar wens ik jullie veel mooie wandelingen toe, geluk en liefde.

    ps. gaan de honden nooit mee wandelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Het viel wel mee deze keer, maar dat komt ook omdat manlief ziek was. Anders praten we samen wel over Jus en halen we herinneringen op, maar nu kon dat niet.

      Op de lange wandelingen elders gaan de honden nooit mee en dat komt omdat de hond van de foto eigenlijk een probleemhond is. Ze valt uit naar andere honden en soms ook naar mensen. We hebben haar uit het asiel gehaald toen ze 2 jaar was en ze was totaal niet gesocialiseerd en ze was bang van alles en iedereen. Daarna ben ik met haar naar de hondenschool geweest en later heb ik nog trainingen gedaan samen met een hondentherapeut, die haar slechte gedraag eveneens niet gecorrigeerd kreeg. Wij hebben een grote tuin waar de honden in los kunnen lopen en hier in de buurt lopen we wel met ze, waar ze de mensen en andere honden kennen. Het is hier niet druk met onbekende mensen en honden, dus de kans op een confrontatie is niet echt groot. Voor ons en de mensen die ze kent is het een schat van een hond, maar met vreemden en andere honden is ze absoluut niet te vertrouwen.

      Verwijderen
  3. Hier is de stilte ook weer neergedaald, gisteravond was het wel een enorme herrie,
    onze poes vond het helemaal niks, die vluchtte naar de slaapkamer en kroop onder het
    dekbed.
    Ik wil je een goed 2020 wensen, met veel mooie dagen samen met je gezin.
    En dank je wel voor alle fijne blogjes van 2019, ik mag ze graag lezen!
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat de jaarwisseling zo leuk verlopen is voor je zoon! Beterschap voor je man, en voor jullie alle drie wens ik dat 2020 een goed jaar mag worden voor jullie persoonlijk. Dank voor je verhalen van afgelopen jaar, ik lees ze graag, of ze nu over leuke of verdrietige dingen gaan, je hebt een prettige schrijfstijl. Op afstand leef ik een beetje met je mee, ook al helpt dat jou natuurlijk niets. Hier zat het potdicht van de mist, ik was blij toen ik om 7 uur veilig thuis was uit mijn werk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel en fijn om te lezen.

      Ik was wel blij dat het hier niet mistig en ook niet glad was, met zoonlief die de deur uit was. Ik heb toch regelmatig naar buiten gegluurd of het hier toch ook niet mistig werd.

      Verwijderen
    2. Dat begrijp ik goed, ik was blij dat ik mijn dochter de hele avond lekker naast me op de bank had!

      Verwijderen
  5. Onze Dobermann is voor veel dingen bang maar knallen doet haar dan weer niets.

    We hebben naar Claudia de Breij gekeken en vond haar leuk en beter dan vorig jaar. Ze is wel erg afgevallen en beetje erg dun nu.

    De mist viel wel mee en we wonen net buiten dorp en dan is het vuurwerk erboven mooi om te zien.

    Nu weer het gewone leven in allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had deze keer geen zin in oudejaarsconferences, misschien dat ik later nog weleens terugkijk naar Claudia.

      Hier is het een rustig dagje: manlief nog steeds ziek en zoonlief ging toch ook nog maar een paar uurtjes slapen.

      Verwijderen
  6. Oh ! Daar ook? In Parijs dus ook. En raadt eens wie er in haar bed steekt met koorts en diarree en overgeven n de mooiste stad van europa? .....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wens jullie een mooi en gezond jaar met veel lieve herinneringen aan Jus want hij is in jullie hart .Onze poes heeft zicht de hele avond verstopt in de badkamer en op zolder .Ik voel me zo machteloos omdat ik haar niet kan troosten .Ik lag om 10 uur in bed en de man om 11 uur .Helaas heeft de hel hier tot ong half 3 geduurd en eindelijk kwam poes beneden en toen begon het geknal nog eens een half uur .Ook nu zijn ze opeens weer flink aan de gang bah.Fijn dat je zoon veilig thuis kwam en beterschap voor je man .
    Lieve groet Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Als ik dit zo lees ben ik toch heel erg blij dat wij op een rustige plek wonen en dat ze in de buurt ook niet met carbid schieten.

      Verwijderen
  8. Hoop dat je man de laatste is die dit virus meepakt en zoonlief dus overgeslagen wordt. Wens jullie een mooi 2020.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier leek het vanaf 10 uur s;morgens wel een oorlogszone. Tegen half twee werd het eindelijk stil.. wat knallen betreft. Het feestje van de bovenbuurman duurde tot een uurtje of drie vanmorgen.
    Maar de rust is wedergekeerd.

    Ik wens je een fijn 2020 toe, met veel wandelingen en een goede gezondheid hou en voor iedereen die je na staat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Ik hoorde het dinsdag verderop in de dorpen ook de hele dag knallen. Mijn kinderen deden daar vroeger trouwens ook aan mee, dus ik mag niet teveel over anderen zeggen. Op school werd door een schoolgenoot illegaal vuurwerk (uit België) verhandeld en het was gewoon niet tegen te houden dat mijn kinderen daar ook iets van kochten en met de rest meededen. Maar als ik eerlijk mag zijn, mogen ze het van mij in Nederland ook gewoon verbieden.

      Verwijderen
  10. Beterschap voor je man.
    Hier de hele avond harde knallen. Niks aan.

    Ik hoop dat het een rustig en fijn jaar wordt. Geniet van de mooie momenten.
    En de wandelingen!

    De allerbeste wensen voor jullie voor 2020.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een nieuw jaar ligt voor ons. Het zijn en blijven maar cijfertjes. Geluk en mooie momenten gun ik je elke dag, dus nu ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vervelend als je ziek bent op zo'n dag. Hopelijk gaat het al wat beter.
    En tja, vuurwerk ... verschrikkelijk!

    Een goed 2020!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is nog steeds niet fit. Heeft ook nog geen koffie gedronken... Smaakt nog niet.

      Verwijderen
  13. Alle goeds gewenst voor het pas begonnen jaar! Tjonge, ziek in bed... en jij alleen televisie kijken... Je had het je vast anders voorgesteld.
    Ik ben ook blij dat december weer achter de rug is, het is mijn maand niet...
    Laat het nu maar winter worden, lekker met een pak sneeuw!
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou al een rustige avond zijn en nu was hij nog rustiger...

      Kou en sneeuw zijn niet echt mijn ding, maar na de winter wordt het ook weer lente.

      Verwijderen
  14. Onze Trixie heeft gelukkig geen last van de knallen, maar ik heb te doen met de huisdieren die er angstig van worden. Wat vervelend voor je man dat hij dat virus heeft zeg.

    Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen