intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 5 december 2019

deze week

Maandag had ik een gesprek met iemand van de GGZ. Ik kreeg een paar tips en opdrachten mee, waar ik mee aan de slag kan. Van de antidepressiva word ik moe en ik krijg er dorst van, maar dat is niet erg. Ik slaap momenteel goed en dat is ook wel eens fijn. De eerste dagen was ik ook wat misselijk, maar dat is inmiddels over.

Ik had een gesprek met mijn ouders en de notaris, omdat ik (in overleg met hun) een volmacht wil. Sinds maart dit jaar doe ik de administratie en de geldzaken voor mijn ouders, maar omdat ik geen wettelijke vertegenwoordiger ben loop ik zo nu en dan tegen wat obstakels aan. Als het goed is zal het makkelijker gaan als ik gemachtigd ben. Ook mijn zus krijgt een volmacht zodat ik niet alles alleen hoef te regelen, want met deze volmacht kunnen we ook medische beslissingen nemen.

 Aan Sinterklaas doen wij niet meer, maar ik luister naar de verhalen van anderen die over surprises en gedichten vertellen. En we praten op het werk over het kerstpakket dat dit jaar een verrassing zal zijn. De meningen zijn hierover verdeeld: voorgaande jaren mochten we zelf een geschenk uitzoeken en er zijn mensen die dat liever hebben dan een traditioneel kerstpakket. Ik hou wel van verrassingen, dus ik zit dit jaar goed.

En voor de rest is het hier best wel rustig.
Ook wel eens lekker.



8 opmerkingen:

  1. Fijn dat je nu goed kunt slapen, dat is zo belangrijk. Vanavond hier ook geen Sinterklaas en eigenlijk toch wel gek. Morgen wel een beetje, dan komen mijn ouders ook en mijn oudste dochter met vriend en natuurlijk die 2 die nog thuis wonen. Ik heb nog wat kadootjes voor ze, maar we doen morgen geen lootjes en dat soort dingen. Misschien dat ik dan nog wel even iets moet organiseren dat het een beetje Sinterklazerig wordt, want ik heb nog geen pepernoot in huis. Raar idee na jaren en jaren met je kinderen toeleven naar dé pakjesavond, dat ik nu niets voel op deze dag en avond. Ik vind het niet echt erg, het was altijd veel werk en druk, maar toch ook raar. Misschien dat morgen me nog een beetje Sinterklaasgevoel geeft. Klinkt alsof je in elk geval een paar dingen afgevinkt hebt zodat je leven een klein beetje makkelijker en behapzamer wordt zodat je ook weer meer rust krijgt over die zaken. Geeft mij altijd een goed gevoel achteraf als ik rotklusjes -zoals zakelijke afspraken- afgehandeld heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alles redelijk positief dus. Hier ook geen Sinterklaas, kerstpakket zouden ze van mij af mogen schaffen. Vorig jaar kreeg ik een bon mocht ik iets uitzoeken op een website. Maar die organisatie had in de voorwaarden staan dat ze je gegevens mochten gebruiken inclusief verkopen en dergelijke. En daarbij alles was er zo duur dat of de bon niet toereikend was of ik het ergens anders een stuk goedkoper had gezien. Heb de bon aan een collega gegeven die wel een extraatje kon gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je goed slaapt, dat is zo belangrijk. Tja, er zijn altijd wel bijwerkingen, hopelijk verdwijnen ze nog op termijn. Maar het belangrijkste is dat de medicatie jou gaat helpen!
    Wij doen ook niet meer aan Sinterklaas. Ik vind het wel jammer, maar als het enthousiasme bij de gezinsleden ontbreekt...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohh ja slapen is wel erg belangrijk vind ik.
    ik mijn slechtere periodes voel ik me vreselijk, dus ik begrijp je wel,
    hier ook geen pakjesavond, maar ik had wel van een lieve vriendin een pakje gekregen van de week, dat ik pas vanmorgen mocht openmaken, een ontroerend boek met honden verhalen... een tranentrekker... u begrijpt mevrouw W..
    lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat je goed geslapen hebt, ik weet hoe belangrijk dat is!
    Ik vond een verrassings-kerstpakket vroeger ook altijd leuker dan een bon. Later, toen we een eigen zaakje hadden, kregen we veel relatiegeschenken maar die gaf ik altijd weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat de misselijkheid al over is en dat je goed slaapt. Dat is zoo belangrijk vind ik altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed slapen is al de helft van het begin van herstel. Dus blij dit te lezen. En ook blij te lezen dat je de zorg voor je ouders, op regelgebied, ook deelt met je familie. Niet weer alles alleen hoeft (of wil) te doen. Dat alles moet het wat lichter maken. En dat is wat ik je wens; lichtpunten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De bijwerking van de medicatie zal wennen en slinken, en nu voor de werking gaan!

    BeantwoordenVerwijderen