intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 29 december 2019

buikgriep

In mijn omgeving heerst buikgriep en dan weet ik eigenlijk gelijk al dat ik het ook zal krijgen. Ik ben daar namelijk nogal erg gevoelig voor. Vanmorgen had ik last van mijn maag en ik was niet fit, toch zijn we nog wezen wandelen. Manlief had een route uitgezocht die hij kon inkorten als dat nodig mocht zijn.


We gingen vlak bij de grens met Vlaanderen wandelen in de Canisvliet en dat is een Natura 2000-natuurgebied, wat inhoudt dat het een beschermd gebied is. De Canisvliet bestaat uit kreken, bossen en drassige weilanden.


De paden waren modderig en nat, maar dat kun je momenteel wel verwachten.


Het was 4℃ en ik droeg mijn dikke jas, muts en handschoenen. Doordat er vrijwel geen wind stond, was het wateroppervlak van de kreek zo glad als een spiegel.
Op de boomstammen zaten paarse zwammen.


Midden in het gebied is een plek waar je gratis mag kamperen op een Paalkampeerplaats van Staatsbosbeheer. Op zo'n Paalkampeerplaats kunnen drie trekkerstenten staan en je mag er niet langer dan 72 uur verblijven. En op een waterpomp na (geen drinkwater) zijn er verder geen voorzieningen.


De hele dag bleef de lucht aan de horizon roze kleuren. 


We liepen nog een stukje langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen en daarna gingen we naar huis.


Dit was onze laatste wandeling voor dit jaar. De eerste maakte ik alleen op 3 januari. En natuurlijk blijven we ook in het nieuwe jaar weer lekker wandelen.

De buikgriep sloeg halverwege de middag toe en daarna heb ik de dag grotendeels op het toilet doorgebracht. Het is nog niet over, maar ik voel me gelukkig wel alweer wat beter. Morgen is het hopelijk weer over.
12 opmerkingen:

 1. Ach, wat vervelend is dat toch! Gelukkig heb je nog wel van de wandeling kunnen genieten. Prachtige foto´s van een heel mooi gebied. Ik ga eens kijken of ik kan uitzoeken, wat voor zwammetje je hebt gezien. Veel goeds in het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige wandelijk, maar een naar verloop van de dag. Beterschap en fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Wat naar van die buikgriep.
  Heel veel beterschap.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie plaatjes!
  Zo genieten he een lekkere wandeling.
  Ik hoop dat je snel opknapt van de buikgriep.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap en een gezond nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig op tijd thuis, niets erger dan hoog nodig moeten en geen echt toilet in de buurt.
  Zomaar in het bos of veld kan ik ook niet meer omdat ik niet meer kan hurken met nieuwe knieen, met de oude lukte het ook al niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoop dat je het recht hebt gehouden mevrouw W,
  het ziet eruit als een heerlijk gebied, leuk die vrije kampeerplaatsen... heb ik hier nog niet gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de beterschapswensen. We zijn nu een dagje verder en in plaats van te gaan werken ben ik nog thuis. De buikgriep is nog niet helemaal weg en aangezien ik met kwetsbare ouderen werk, is het verstandiger om bij deze mensen uit de buurt te blijven.


  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat dapper dat je dan toch nog durfde te gaan wandelen. Lees hierboven dat het nog niet over is en hoop dat het virus snel je lijf weer uit is. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop dat je snel weer helemaal beter bent! Mooie foto’s!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie wandeling. Hopelijk vandaag weer fit?

  Een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2020!

  BeantwoordenVerwijderen