intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 25 november 2019

mist

De dag begon gisteren mooi en zonnig, maar halverwege de ochtend trok het helemaal dicht. Toch trokken wij onze wandelschoenen aan en pakten we broodjes en drinken in, want een beetje mist kon ons niet van het wandelen weerhouden.

Manlief parkeerde de auto bij natuurgebied Braakman-Zuid, tussen Biervliet en Philippine en we wandeleden een stukje door het bos, waar het prachtig was met al die verkleurde bladeren.





Tot diep in het bos kwam de mist niet, maar in de polder (waar we de meeste kilometers gelopen hebben) was het toch en stuk mistiger, niet potdicht maar echt ver kijken konden we toch ook niet. Over een brug verlieten we het bos:


We hebben voornamelijk over onverharde paden en gras gelopen en dat was nou eens een goede test voor de waterdichte winterwandelschoenen die ik nog niet zo lang heb. Terwijl manlief op een gegeven moment liep te soppen in zijn schoenen, hield ik het heerlijk droog.


We hebben een ieniemienie stukje door België (in Boekhoute) gelopen, misschien 200 meter of zo en langs deze grenspaal staken we de grens met Nederland weer over:


Een weg van kasseien oftewel kinderkopjes:


Bij zo'n weg moet ik dan altijd aan de Ronde van Vlaanderen (wielrennen) denken, die bekend staat om de kasseienstroken.

Toch had die mist ook wel weer wat hoor! Alleen kon ik me totaal niet oriënteren. Normaal ben ik daar toch al niet zo heel erg goed in en nu natuurlijk nog minder. 



We zullen deze route later nog wel eens lopen, maar dan op een heldere dag.
  Qua temperatuur was het gisteren trouwens wel een ideale dag om te wandelen. We liepen bijna tien kilometer en dat is voor ons een grotere afstand dan dat we normaal gemiddeld lopen.

Hierbij wil ik je een fijne week wensen!




10 opmerkingen:

 1. Ah... de Braakman. Daar heb ik heel lang geleden voor het eerst gekampeerd, met vriendinnen. En als juf ging ik er op kamp

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lang geleden ben ik daar op kamp met de meisjesclub geweest (toen heette dat nog zo, nu heet het knutselclub).
   Waar wij nu zijn wezen wandelen is aan de ander kant van de weg, nog een stuk de polder in.

   Verwijderen
 2. Ja zeg, wat een mist plots! Wij waren onderweg naar Domburg voor een fikse wandeling maar zijn halverwege teruggekeerd en naar Antwerpen gereden ... waar het wel heel zonnig was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een collega van me moest naar Brabant toe en op de grens van Zeeland en Noord-Brabant was de mist ineens weg.

   Verwijderen
 3. Het zicht was hier echt minder dan 100 meter en zoveel vocht in de lucht, ik had heel nat haar toen ik stukje met hond had gelopen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan was het bij ons minder mistig, want wij konden wel verder zien. En het was dan ook wel minder vochtig.

   Verwijderen
 4. Maakt het landschap wel mysterieus, die mist. Mooie foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk zo'n landschap de stilte, ik hou dara van, en als het mistig is zijn de geluiden ook veel gedempter..
  erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is het heel erg rustgevend als je maar zo weinig andere dingen ziet en hoort. Het zicht was niet verder dan en paar honderd meter.

   Verwijderen