intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 4 november 2019

lekker fruitig

Af en toe verkoopt Driessen Stoffen verrassingspakketten waarin vijf kilo aan lappen stof zit. Vaak zijn dit eindes van de rol of stukken stof waar een fout in zit. De lengtes van de lappen stof variëren van stukjes van circa vijftig cm tot ongeveer twee meter lang. Die pakketten zijn nogal erg in trek en altijd snel uitverkocht. Vorige week had ik geluk en kon ik zo'n pakket kopen. Er zaten veel zomerstoffen in mijn pakket en de meeste zijn wel geschikt om voor mezelf een shirtje of een bloesje van te maken of om te combineren. Er zat ook een stofje in waar ik mezelf nog niet in rond zie lopen, maar dat wel voor andere dingen gebruikt kan worden. Gisteren maakte ik daar alvast een opvouwbare boodschappentas van:



De onderste foto is de juiste kleur. De foto die ik eerst genomen had van het tasje was niet goed en later maakte ik er opnieuw een foto van bij kunstlicht (bovenste foto). 

Het tasje is nagemaakt van een bestaand tasje, waarvan de hengsels een prettige lengte hebben.
 Ik vind hem wel lekker fleurig en ik kan hier weer een hele tijd mee voort. 

Dit was een luchtiger onderwerp dan waar ik gisteren over schreef. Jus zit hele dagen in mijn hoofd en deze week zal dat nog meer zijn dan normaal. Wat wij erg moeilijk vonden na zijn overlijden, was dat alles gewoon doorging terwijl wij maandenlang stil bleven staan. Eén van de eerste dingen die ik weer oppakte was mijn naaiwerk, maar het is niet zo dat ik nu productiever ben dan vroeger, want ik heb altijd al veel gemaakt. Al van kinds af aan is handwerken mijn manier geweest om tot rust te komen, om te kunnen nadenken en om mijn creativiteit in kwijt te kunnen.

Ik wil jullie bedanken voor de lieve reacties van gisteren. Het doet me goed dat jullie mijn verhalen willen lezen en het is heel erg fijn dat jullie me steunen. 


7 opmerkingen:

  1. Wat heb je dat leuk gemaakt. Blijf bezig, dat verzet de gedachten. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, zo'n verrassingspakket. Mazzel dat je er nu wél aan kon komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben even bijgelezen. De wereld draait door en de dichte omgeving staat stil, muisstil, doodstil.... Een vreselijk gevoel, je alleen weten (omringd door vrienden en familie) terwijl iedereen rondom gewoon doorgaat.
    Het gemis gaat nooit meer over, de tijd vijlt alleen een heel klein beetje bij.
    Moedig dat je hierover blijft schrijven. Heel veel sterkte, dat is wat ik jou wens. Dat je kracht vindt bij elkaar, ook al is het niet altijd simpel, want ieder lijdt op zijn manier....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk stofje. Ik ga toch eens naar Driessen kijken. Vind je het geen risico stof te bestellen? Voelen aan stof is ook zijn fijn in de winkel.
    Vandaag ben ik begonnen aan een trui van 2 verschillende stoffen gebreide stof uit de kringloop, Panden van de een en mouwen en col vd andere. Gaat er leuk uitzien denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is weleens lastig om iets te bestellen, dat klopt. Toch komt het altijd wel goed en gebruik ik de stoffen wel ergens voor.

      Verwijderen
  5. Wat een geweldig stofje. Als ik kon naaien maakte ik daarvan een mooie jurk met wijde rok!

    BeantwoordenVerwijderen