intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 22 september 2019

jammer

Samen met mijn schoonmoeder, een schoonzus en haar twee kinderen ging ik naar Reptielen Zoo Iguana in Vlissingen toe. Dit is niet zomaar een dierentuin, maar Iguana is een opvang- en doorstroomcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen die in beslag genomen, afgedankt of afgestaan zijn. Veel dieren worden door de douane onderschept en komen naar ons land toe om illegaal als huisdier verkocht te worden of zijn op doorreis naar landen als China waar ze voor voedsel of voor medicatie gebruikt zullen worden. In de Reptielenzoo zie je dieren die niet meer terug de natuur in kunnen omdat het gebied waar ze vandaan komen niet meer bestaat of omdat ze gehandicapt zijn. De dieren die wachten op repatriëring, (intensieve) zorg nodig hebben of in quarantaine zitten krijg je niet te zien.

Wij vonden dat we deze zaterdag best iets leuks konden gaan doen en omdat de buitenactiviteit die we eerst verzonnen hadden niet doorging, bedachten we daarna dat we best wel naar Iguana konden gaan. Daarna konden we altijd nog iets buiten doen. Een terrasje pakken of zo
 😎🌞🍺🍷


Iguana is verdeeld over vier oude panden (uit de zestiende eeuw). Een route loopt door de vier panden, waarbij je verschillende trappen op en af moet en voor mensen die slecht ter been zijn, is dit geen aanrader. Er is geen lift aanwezig.



De hele Zoo straalt een klein beetje een sfeer van vergane glorie uit. Ik snap ook wel dat het opvangen en verzorgen van de dieren enorm veel geld kost en dat hierdoor het opknappen en aantrekkelijk maken van de Zoo waarschijnlijk op de laatste plaats komt, maar het is wel jammer.

De dieren leven tussen de kunstplanten.


En op de vloeren in de hokken ligt huis-tuin-en-keukenzeil uit de jaren tachtig.



Voor het goede werk wat er gedaan wordt zou ik aanraden om de Zoo te bezoeken, maar ik zeg er wel gelijk bij dat je door de toch wat troosteloze staat van de verblijven heen moet kijken. Een hele grote financiële donatie van de gemeente Vlissingen of van een grote loterij, zodat alle opgeknapt zou kunnen worden, zou zeker geen kwaad kunnen.



We hebben ons toch wel goed vermaakt in de Zoo. Terwijl andere bezoekers langs de hokken renden, hebben wij echt de tijd genomen om alles goed te bekijken en te lezen. De kinderen kregen nog een knuffelbeest van mijn schoonmoeder en dat terrasje achteraf hebben we ook nog gedaan. Bij een ander terras trad een bandje op, waar wij van konden meegenieten en de sfeer was goed. 's Avonds zijn we bij mijn schoonmoeder blijven eten en man- en zoonlief schoven ook aan. 
Het was een gezellige dag en we zijn weer helemaal bij gekletst.

Ik wil je een fijne zondag wensen.


8 opmerkingen:

  1. Jullie ook een fijne zondag gewenst. Waarschijnlijk wordt het een wandeling bij jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt. We moeten naar een verjaardag toe en daarvoor willen we nog gaan wandelen. Manlief is nu druk met het uitzoeken van een wandeling.

      Verwijderen
  2. Fijne zondag met nog de laatste nazomerzon zo te lezen. Hoop dat het museum snel een prijsje wint.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt zeker als een leuke dag zo met familie met elkaar iets leuks doen. En was een heerlijk weer. Jij ook fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat het er zo uitzag! Fijn, dat het een leuke dag was!
    Prettige zondag!

    BeantwoordenVerwijderen