intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 19 september 2019

fröbelen

Vroeger ging ik twee of drie keer in het jaar bloemschikken, soms met een vriendin en soms alleen. De afgelopen jaren kwam er een klein beetje de klad in. Het eerste jaar na het overlijden van onze zoon ben ik niet geweest en daarna is het bloemschikken een aantal keren niet doorgegaan of kon ik zelf niet.

Een paar weken geleden zag ik dat je je kon opgeven voor een workshop herfststukje maken. Lang hoefde ik niet te twijfelen en ik schreef me in.

Met zes dames gingen we aan de slag met kalebassen, appeltjes, besjes, hop, juffertje-in-het-groen, rozen, chrysanten, asters...
 

We kletsten over van alles en nog wat. Ik misschien iets minder, want ik was best wel moe en dan zeg ik nooit zo veel. Maar luisteren is ook leuk. 


We kregen thee en koffie met cake.


En na anderhalf uur pakten we ons werkstuk op, namen we afscheid van elkaar en vertrokken we ieder weer richting ons eigen huis.


Voor de foto heb ik mijn bloemstuk even buiten gezet, maar de komende weken mag hij binnen op de keukentafel staan en zal ik tussendoor de bloemen wel eens moeten verversen.


Het grappige is altijd dat iedereen een bloemstuk naar eigen smaak maakt: bij elk werkstuk is de basis hetzelfde, maar de kleuren en de afwerking zijn altijd verschillend.


En we zijn allemaal altijd erg trots op ons werkstuk.


15 opmerkingen:

 1. Dat heb je mooi gemaakt. Het lijkt mij altijd leuk, zo'n cursus. Maar ik heb het nog nooit gedaan. Maar je moet wel handig zijn en creatief, lijkt me.Dat ben ik dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt best wel mee: het is onder begeleiding en er wordt uitgelegd hoe je iets moet doen. En bij ons staat ook altijd een voorbeeld op tafel waar je het ook een beetje van kan afkijken.

   Verwijderen
 2. Lekker met je handen werken en met mooie materialen. En dan ook nog eens wekenlang iets moois om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat mooi!, m'n vingers beginnen er van te kriebelen...zal ik dan ook eens?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden! Die kleuren zijn prachtig samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk om met een groepje te doen. Zijn het steeds dezelfde dames die samen iets creatiefs doen? Gezellig lijkt me dat. Wat heb je een prachtig bloemstuk gemaakt, echt hele mooie combi van kleuren en materialen, daar ga je heel lang plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal spreek ik met een vriendin af en die tipt weer collega's van haar, dus die ken ik ondertussen ook wel en meestal zitten er ook nog een paar anderen bij. Gisteren waren daar toevallig ook een schoonzus en een collega van mij bij.

   Bedankt voor het compliment.

   Verwijderen
 6. Wat een mooi bloemstuk heb je gemaakt .Ik vind zelf bloemstukjes maken zo leuk of mooie bloemen kransen om op een schaal te leggen .Nu een bosje rozen gekocht om het bloemstukje wat we kregen voor onze trouwdag weer even op te vullen .Heerlijk om met bloemen en groen bezig te zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Eigenlijk doe ik het veel te weinig, meestal alleen als ik een workshop volg.
   Leuk dat je ook zo lang plezier van jullie bloemstuk hebt.

   Verwijderen
 7. Mooi. Zelf ben ik niet zo frobelig daarmee. Mijn zus dan wel weer en dat heeft ze van een vriendin geleerd die het professioneel doet bv voor bruiloften

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat kan ik nu eens echt niet sé! Wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind je bloemstuk erg mooi geworden! En het klinkt ook nog eens als een gezellige bijeenkomst.

  BeantwoordenVerwijderen