intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 17 juli 2019

vrije dag

Manlief is voor zijn werk vaak op pad. Meestal zit hij in Noord-Brabant, Limburg of Noord-Holland en dan moet hij vroeg de deur uit en is hij vaak laat weer thuis. Laat is in dit geval na half acht 's avonds. Vaak zijn het dagen van twaalf uur of langer die hij maakt. Als hij niet op route moet en computerwerk heeft dat hij thuis kan doen, dan werkt hij thuis. Op een thuiswerkdag kunnen we 's avonds wat vroeger eten, rond een uur of zes, en kunnen we daarna nog iets gaan doen. Zo maakten we gisteren bijvoorbeeld een strandwandeling.

Omdat ik vaak naar hetzelfde strand ga om te wandelen en daar gisteren ook weer heenging, had ik  mijn camera niet meegenomen, maar ik kon het toch niet laten om een foto met mijn smartphone te nemen:


Het was mooi weer, er waren nog mensen in de zee aan het zwemmen en er waren veel hondjes op het strand. Het was laag water waardoor wij niet door het mulle zand hoefden te lopen en dat zorgde ervoor dat onze wandeling niet zo heel erg zwaar was. 

Ik was gisteren vrij en eerder op de dag fietste ik naar de apotheek toe en met een omweg reed ik weer terug. Er zaten veel onweersbeestjes in de lucht wat het fietsen toch wat minder aangenaam maakte. Toch fietste ik bijna twintig kilometer. De wandeling 's avonds had een afstand van zeven kilometer, dus ik heb wel voldoende bewogen gisteren. 

Ik bracht maandag mijn jongste broer naar het ziekenhuis toe omdat hij geopereerd moest worden. Ik kon dat ritje mooi combineren met een bezoekje voor mezelf aan het laboratorium voor bloedafname en een bezoekje aan mijn ouders. Gisteren heb ik mijn broer weer opgehaald en terug naar huis gebracht. De komende weken kan hij aan zijn herstel werken. 

Ik had nog wat verstelwerk liggen dat ik nodig eens moest wegwerken en dat deed ik ook gisteren. Een losse naad, een broek die ingekort moest worden, een bandje wat vastgezet moest worden... al van die werkjes die zo klaar zijn en die ik toch niet graag doe. Ik maak vele malen liever een nieuw kledingstuk dan dat ik verstelwerk moet doen.

En vandaag heb ik weer een vrije dag! Er zijn geen afspraken, er staat niets gepland en ik ben eigenlijk niet van plan om vandaag het erf te verlaten. Eigenlijk wil ik er gewoon een lekker rustig dagje van maken.

Fijne dag!12 opmerkingen:

 1. Verstelwerk vind ik eigenlijk wel leuk om te doen, er ligt vandaag het een en ander klaar, zelfs een plastic tas waar de ondernaad los is.
  Gisteren dagje den Haag met vriendin, we kennen elkaar al 64 jaar, onze moeders zij n tot hun dood ook vriendinnen geweest. Heerlijke dag gehad ook naar strand geweest, het was erg rustig eigenlijk voor het mooie weer.

  Vrijdag met dochter naar Sas van Gent, heb je daar nog een leuke tip voor? Niet wandelen want dat kan ik niet zo goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sas van gent ken ik niet zo goed. Wij zijn daar van de winter wel naar het Industrieel Museum geweest. Manlief vond het daar wel interessant, ik een stuk minder.
   Je zou in Zelzate nog naar de kringwinkel kunnen gaan: https://www.dekringwinkel.be/centrum/5/winkel/39/index.html

   Ik ben daar lang geleden wel eens geweest en ik dacht dat het niet zo'n hele grote winkel was, maar zeker weten doe ik het niet meer.

   Alvast een fijne dag met je dochter!

   Verwijderen
 2. Zo'n dagje heb ik ook vandaag. Geniet er van

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onweersbeestjes? Wat zijn dat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hele kleine vervelende kriebelbeestjes van een paar millimeter groot die met heel veel tegelijk komen. Ze worden ook wel donderbeestjes genoemd.

   Verwijderen
 4. Het lijkt me heerlijk als je aan het eind van de dag nog even naar het strand kunt. Dat is vanuit de Achterhoek helaas niet mogelijk. Maar wij wandelen dan maar naar 'de beek' : )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allemaal. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO MICRO FINANCE hadden ontvangen en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik een totaalbedrag van eur 50.000 dat ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: lapofunding960 @ gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo allemaal. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO MICRO FINANCE hadden ontvangen en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik een totaalbedrag van eur 50.000 dat ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen