intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 15 juni 2019

voor warme dagen

Alweer een aantal maanden geleden bestelde ik bij Driessen Stoffen een lap tricot stof met digitale print. Ondertussen maakte ik het ene kledingstuk na het andere, alleen bleef die ene lap stof alsmaar liggen. Ik wist namelijk niet zo goed wat ik er van zou gaan maken.

Van de week vertelde een vriendin enthousiast over de zomerjurkjes die ze besteld had en ze liet foto's zien van de vrolijke bloemenjurkjes met spaghettibandjes en toen wist ik opeens naar wat voor patroon ik op zoek kon gaan voor die lap stof!

In Fashion Trends Nr. 18 (uit 2015) vond ik een geschikt patroon van een jurkje met spaghettibandjes. Het was een leuk modelletje om te maken en ik heb er niks aan moeten veranderen.


In de rok zitten steekzakken en dat vind ik handig, want ik heb altijd een zakdoek mee. 

Op naailes ben ik aan een tuniek en een broek bezig. Nog even en de naailes stopt voor twee maanden. Ik heb de afgelopen maanden hard nagedacht of ik blijf doorgaan met de naailessen. Het is namelijk best wel lastig om steeds maar weer te moeten verzinnen wat ik wil gaan maken. Op een gegeven moment ben ik gewoon maar gestopt met het zoeken naar moeilijke patronen en de afgelopen weken heb ik alleen maar makkelijke dingen gemaakt en eerlijk gezegd beviel me dat wel. Ik werk daar voornamelijk op naailes aan en thuis doe ik dan weer andere dingen. De naailessen zijn gezellig en ik zit in een fijne groep en dat is de grootste reden waarom ik besloten heb om toch maar niet te stoppen met naailes. En het voelt goed zo. 


4 opmerkingen:

  1. Apart stofje die fleurige bloemen op grijze ondergrond, erg mooi zou ik ook gekocht hebben.

    Vanmorgen kwam ik bij de kringloop een lapje bruin tegen met een kreukeltje nu kan ik aan mijn jurk met 2 schuinen banen beginnen. Basis een lap die er al zeker 10 jaar ligt, beige met bruine en lichtere kriebeltjes/bloemetjes ook een wat onregelmatige stof en paar weken geleden al een dergelijke ivoorkleurige stof, ook bij de kringloop natuurlijk, gevonden.
    Kan er pas over 2 weken aan beginnen want volgende weer eerst paar dagen mantelzorgen bij zus die geopereerd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Af en toe koop ik ook een lap stof bij de kringloop, maar er is niet altijd iets. Ik heb nu nog twee lappen liggen die van de kringloop komen.

      Succes met je jurk en met het mantelzorgen.

      Verwijderen
  2. Gezelligheid is erg belangrijk. En zolang je nog stofjes hebt, geniet ervan.
    Het is weer een kneiterleuk gevalletje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen