intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 22 maart 2019

jasje

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik over de verrassingsdozen van De Stoffenkraam en Driessen Stoffen schreef: klik! Ik geloof eigenlijk niet dat ik sindsdien nog een doos gekocht heb, dus de lap roze mantelstof die ooit in zo'n doos gezeten had en waar ik de laatste weken mee in de weer was, moet ik al zeker een jaar in huis gehad hebben voordat ik besloot er iets van te maken. Het was een redelijk grote lap zachtroze wol met een visgraatje er in. Een stof om een jasje van te maken en dat is wat ik dan ook gedaan heb.


Ik voerde het jasje met een katoenen stof met bloemenprint:


En het patroon komt uit Ottobre Woman herfst/winter 2007.

Ik ben blij dat het jasje af is. Door alle drukte van de laatste tijd en daardoor de weinige tijd die ik aan mijn naaiwerk kon besteden, heb ik er best lang over gedaan. Maar ach, ik had eigenlijk ook geen haast en het is een tijdloos jasje waar ik nog jaren plezier van kan hebben. 

12 opmerkingen:

 1. o,wat prachtig...…..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zie voering. Heel vroeger heb ik zoiets ook gemaakt en een rok vd voering erbij.

  Maar een jaar in huis is toch niet zo lang? Ik heb sommige lappen al 10 jaar liggen ikheb er dan ook echt veel te veel en al veel weggegeven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gebeurt weleens dat ik een lapje stof langer dan een jaar heb, maar niet vaak. Meestal naai ik alles toch altijd wel redelijk snel weg.

   Van die 'voering' heb ik nog een stuk over, maar ik denk dat ik daar een topje van ga maken. Ik heb nog een groene broek waar dat mooi bij gaat staan.

   Verwijderen
 3. Zeker tijdloos.
  Ik heb het geloof ik al eens eerder gezegd: Ik vind dit zo knap. Het jasje ziet er schitterend uit, en dan die voering. Uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het geweldig. Mooi!

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enig jasje. Keek van de week naar het BBC programma over naaien en daar moesten ze tweedelige mouwen in een jasje naaien, maar wel een linker en een rechter mouw. Prompt deden twee kandidaten dat verkeerd. Wat grappig was want de presentator liep nu rond als een stripfiguur, met een arm in een aparte hoek. Dus daar moest ik aan denken bij dit gevoerde jasje. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The great Britisch sewing bee? Ik heb dit seizoen niet gekeken, andere jaren wel.
   Ik onthoud altijd maar dat de naad van zo'n mouw aan de achterkant hoort te zitten en dan komt het vanzelf wel goed ;-)

   Verwijderen