intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 24 december 2018

kerstshirt (en ook voor daarna)

Eigenlijk was ik niet van plan om iets voor de kerstdagen te naaien. Gewoon omdat ik al een kast vol kleren heb. Maar vorige week begon het toch te kriebelen en plukte ik toch een lap stof uit mijn voorraad en zocht ik een patroon.

Ik vond een leuk patroon in My Image nr 17 (najaar/winter 18/19), maar mijn lapje stof was daar niet groot genoeg voor. Gelukkig kon ik het met een restje zwarte tricot combineren, dat ik nog had liggen en wat net lang genoeg was om de mouwen uit te halen. Ook de linker punt van het voorpand knipte ik uit de zwarte tricot, want de mouwen en die punt konden samen net uit de breedte van de stof geknipt worden.


De bloemetjesstof kocht ik afgelopen najaar op het Stoffenspektakel en dat is een dunne tricot, die niet zo heel erg prettig was om mee te werken omdat het steeds weggleed.

 Ik vind de print wel iets feestelijks hebben en doet me wel een beetje aan vuurwerk denken.

Het shirt is niet alleen om tijdens de kerstdagen te dragen maar ook gewoon voor daarna, want ik vind het zonde om geld uit te geven of om uren achter de naaimachine te zitten, voor iets wat ik maar één of twee keer draag.

****************************************************************
Kerstmis.
 Voor sommigen is dit de mooiste tijd van het jaar, voor anderen is het een moeilijke tijd en er zijn ook mensen die geen snars om deze dagen geven.
 Graag wil ik iedereen fijne, rustige en vredige dagen wensen. 

12 opmerkingen:

 1. Heel leuk patroon, ik hou van een watervalhals. My Image ken ik niet, ga straks kijken of AH het heeft want op de knip ben ik uitgekeken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Knip heb ik al een tijd niet meer gekocht. Er stonden steeds vaker patronen in die ik niet meer leuk vond. Dus nu koop ik heel af en toe een ander tijdschrift en verder put ik uit mijn voorraad.

   Verwijderen
 2. Wat kun jij toch fantastisch mooi naaien! En de combinatie met de zwarte stof maakt het alleen maar mooier, als de mouwen van dezelfde stof waren gemaakt, was het denk ik erg bont geworden.
  Ik vind nette kleding bij een (Kerst)feest erg leuk, maar het moet ook op "gewone" dagen te dragen zijn, anders is het inderdaad zonde van het geld en/of de tijd die erin gestoken is.
  Heel veel sterkte deze dagen, ik hoop dat het etentje vreedzaam zal verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.

   Ik ben ook wel tevreden met het eindresultaat.

   Verwijderen
 3. Lieve mevrouw
  Ik wens u mooie dagen toe en geniet op uw eigen manier van Kerst.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastische uitkomst weer. Pure bewondering voor je naaitalent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Ik naai altijd patroonpapier mee bij dunne tricot.

  Alle goeds voor 2019!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik had er nog niet eerder van gehoord en ga het zeker eens proberen.

   Verwijderen
 6. Ik vind je kleding echt mooi. Je bent geweldig met de naaimachine.

  Ik wens jullie fijne dagen en hoop dat je er toch een beetje van kunt genieten. Het zal altijd moeilijk blijven, zeker in deze periode. Ik wens jullie alle sterkte. Een dikke knuffel.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen