intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 13 november 2018

werktas

Mijn tweede werkweek is ingegaan en ook deze week (en de komende weken) werk ik nog op therapeutische basis. Dat houdt in dat het werk en de uren aangepast zijn naar wat ik aankan. Vorige week was ik best wel moe (het was dan eigenlijk ook best een week met veel emoties en ik denk dat dit ook wel meespeelt) maar gisteren ging het werken me gelukkig al een stuk beter af.

Ik nam gisteren mijn tas mee naar huis, die ik in mijn vorige functie gebruikt had. Deze documententas nam ik altijd mee naar cliënten omdat er lijsten en andere dingen inzaten die ik nodig kon hebben. Ook zaten er spullen in die ik nodig had voor het plannen van de werkroosters zoals (belangrijke) papieren, tipp-ex, een schaar, plakband en accentueerstiften. Ik moest al die spullen altijd meesjouwen omdat ik op mijn werk geen vast kantoor had. 

Thuis leegde ik de tas: het papierwerk ging bij het oud papier en de rest in lades, want al die kantoorartikelen had ik ooit van huis meegenomen en waren dus mijn eigendom.

Alleen jammer van die tas.... Ik kocht deze vorig jaar in Rotterdam in een kringloopwinkel voor een euro en het is een enorm handig ding. Ik heb hem maar opgeborgen, want wegdoen vind ik eigenlijk zonde en misschien komt hij ooit nog wel eens van pas.

Maar wat is het heerlijk om alles van mijn oude baan op te mogen ruimen. Gewoon los te kunnen laten. Het geeft me echt een goed gevoel. Ik heb een nieuwe start gemaakt en ik weet eigenlijk wel zeker dat dit een goede keuze geweest is, ook al ben ik nog maar net begonnen.

5 opmerkingen:

  1. Ook al ben je nog maar net begonnen: een goed begin is het halve werk! Fijn om te horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat het zo goed voelt en dat je innerlijke overtuiging is dat het een goede beslissing is. Dat geeft rust.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat loslaten is zo heerlijk en een belangrijk punt in de overstap van baan A naar baan B.

    BeantwoordenVerwijderen