intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 20 oktober 2018

naar het bos

Omdat ik nog een tegoedbon van de Decathlon had liggen, die voor begin november verzilverd moest worden, gingen wij naar Brugge naar deze winkel toe. En ja, waarom zouden we dat dan niet gelijk combineren met een wandeling? 

Je hebt de stad Brugge en daaromheen heb je het Brugse Ommeland. Wij zijn al vaker in deze streek wezen wandelen in dorpjes en bossen en het is een mooi gebied. Ik vond daar een wandeling ten zuiden van Brugge in de Beernemse bossen en domein Bulskampveld en die wandeling gingen wij maken.

Op parkeerplaats de Aanwijs:


Volgens de beschrijving zou de wandeling voor 90% door het bos gaan. En daar was nou eens geen woord van gelogen.



 

Dit kasteel dateert uit de 19de eeuw:


Bij het kasteel hoort een kasteelhoeve en dit schuurtje (waarvan we niet weten wat de oorspronkelijke functie was) is in gebruik als hok voor de kippen en de ganzen:

 

In de stallingen van de kasteelhoeve zit een vogel- en wilde dierenopvang. Wij vonden de toren met deze herfstbladeren wel bijzonder:


Grappig hoe krom en verzakt de toren is.

We liepen dus door het bos en we hebben paddenstoelen gezien en het waren er best wel veel. Er volgen nu dus ook veel foto's van paddenstoelen. U bent gewaarschuwd :-) 















Ik heb me wel uitgeleefd hè?

Als je meer wilt weten over het Brugse Ommeland, kijk dan eens op deze website:  https://www.brugseommeland.be/nl en over domein Bulskampveld: https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/bulskampveld

Afgelopen week hadden we vakantie, we maakten 4 wandelingen en liepen daarbij in totaal 36 km (en dat is meer dan zat voor ons). We hebben mooie dingen gezien en daarnaast hadden we natuurlijk prachtig weer. Helaas zit de vakantie er bijna op en moet manlief maandag weer gaan werken.

En o ja, voordat wij gingen wandelen besteedde ik bij de Decathlon mijn tegoedbon aan lekkere warme wintersokken. 


Dus mocht het de komende maanden koud worden, dan blijven mijn voeten tenminste lekker warm.

6 opmerkingen:

  1. Ik zal de website aan mijn dochter doorgeven, zij gaat komende maand in de buurt wonen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is leuk. Ik hoop dat ze het er net zo van geniet als wij altijd doen.

      Verwijderen
  2. Ik vind de bomen nog zo groen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat vonden wij best wel jammer. Ik las vandaag toevallig in het Zeeuwse nieuws dat de bomen erg groen zijn voor de tijd van het jaar en dat zou te maken kunnen hebben met de sapstroom die nog niet in winterrust is

      Verwijderen
  3. Wat een paddenstoelenpracht. Ik heb er van de week ook wat gezien, maar niet in deze aantallen en van deze schoonheid...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twee weken geleden waren wij in Bergen op Zoom in een bos en daar waren ook mooie paddenstoelen, maar ook veel minder dan in dit bos. En hier waren ook weer heel andere soorten.

      Verwijderen