intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 5 september 2018

complotten

De naailes gaat weer beginnen en ik ben mijn lappen stof en patronen maar eens aan het uitzoeken geweest. Wat wil ik allemaal maken? En heb ik daar stof voor of niet? Ik heb al genoeg ideeën, maar wil ook weer niet teveel maken, want ik heb best wel veel kleding. En daarnaast heb ik nu ook nog even geen zin om achter de naaimachine te kruipen, maar als de naailes begint, dan moet ik wel.

Met een vriendin ga ik binnenkort lappen stof kopen. Veel heb ik niet nodig, maar dat is niet erg, want we zijn er weer een dagje mee weg. We kunnen samen urenlang lopen snuisteren tussen alle stofjes en fournituren en tussendoor drinken we eens koffie en eten we onze boterhammen op. Dat komt dus helemaal goed.

Gisteren heb ik, op patronen zoeken na, een hele dag niks gedaan. Dat moest even. De dagen ervoor was ik weinig thuis en het is niet de bedoeling dat ik op de manier van vroeger door blijf gaan. Ik moet mijn rust pakken en ik ben ook erg moe. Dus werd het gisteren een dag van televisiekijken.

's Avonds keken manlief en ik naar brandpunt+ en het programma ging over het strijden tegen complotten in de Verenigde Staten. Heel erg bizar. Het kwam er dus op neer dat er mensen zijn die beweren dat de schietpartijen op scholen niet echt gebeurd zijn. Ze geloven dat alles in scene gezet is en dat de beelden van slachtoffers gewoon door acteurs gespeeld worden. Ze denken dat het fakenieuws is. Ze worden geloofd door heel veel mensen, waaronder (hoe kan het ook anders) President Trump.

We hebben echt met verbazing en ook met afschuw zitten kijken. En hoe triest ook, dat een man die zijn zoontje verloren is, al 5 keer is moeten verhuizen omdat hij bedreigd wordt. Zelfs met de dood. Uit angst wilde hij niet herkenbaar in beeld. En dat alleen maar omdat er van die idioten zijn die beweren dat de zoon van deze man helemaal niet dood is, dat alles in scene gezet is en dat de 'dood gewaande' kinderen ergens verstopt zitten. Waarom moeten die arme ouders, die hun kind verloren zijn, zo behandeld worden? Als je kind overleden is dan ga je al door een hel en deze mensen krijgen dan ook nog eens een hele harde trap na. VRESELIJK.

Als je de reportage wil zien, kijk dan hier: klik!

Tja, de Verenigde Staten...
Tja, President Trump…

Gelukkig trok mijn zoon vandaag zijn Nikes aan en draagt manlief t-shirts van Nike. Want om Nike is momenteel ook veel te doen omdat football-speler Colin Kaepernick de hoofdrol in hun nieuwe reclamecampagne speelt. Kaepernick sprak zich in 2016 uit tegen het politiegeweld door tijdens het spelen van het volkslied te knielen. Velen volgden naderhand zijn voorbeeld, maar Trump kwam met de mededeling dat hij er geen moeite mee zou hebben, als spelers die dit doen ontslagen zouden worden. Kaepernick werd dan ook ontslagen en zit nu nog steeds zonder werk. Gelukkig vindt Nike hem één van de meest inspirerende sporters van deze generatie en zetten ze de campagne toch door.
Chapeau Nike!

11 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel moeilijk dat soort berichten op TV. Niet in dit geval maar in andere gevallen begin ik te twijfelen en weet ik niet wat ik er van moet denken en dat geeft weer onrust. Sowieso is Tv kijken voor mij best moeilijk. Vele programma's zijn heel onrustig qua beelden en zo en dan die reclames constant.
    Voel jij je al wat beter? liefs en veel plezier met vriendin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de belgische zenders is er minder reclame, de vrt en canvas bedoel ik. Tussen de programma's door een paar reclamespotjes, Korter dan op NPO in Nederland. (maar of er voor jou interessante programma's tussen zitten kan ik niet beoordelen)

      Verwijderen
    2. Hélène, ik heb moeite met naar films en series kijken. Ik kan daar heel erg moeilijk mijn gedachten bij houden. Of er komen beelden in voor die ik dan weer op ons of Jus betrek. Jus keek heel veel televisie: veel naar films en veel naar programma's over auto's, veilingen en pandjeshuizen. Dokter Pol de dierenarts was ook een favoriet van hem. Ik kan er NIET meer naar kijken. Meestal keken we namelijk samen.


      Met mij gaat het beter dan vorige week, want toen was het namelijk echt niks met mij. Bedankt en lief dat je ernaar vraagt.

      Verwijderen
  2. Dat is het gevaar van mensen als Trump, dat ze een deel (in mijn ogen vaak het onderontwikkelde deel) van de bevolking van alles op de mouw kunnen spellen. Zoals vanaf 1933 in Duitsland ook gebeurde, met een leider die wist hoe hij mensen moest bespelen in economisch zware tijden (waar Duitsland zelf mede-schuldig aan was vanwege de Eerste Wereldoorlog), het uitzenden van valse propagandafilms, het censureren van nieuws e.d.
    Nog zo iets: Hoe vaak lees/hoor je niet dat mensen beweren dat er helemaal geen 6 miljoen Joden vermoord zijn in WWII? En dan de opkomst van het neo-fascisme. Vreselijk, dat de mensheid helemaal niets leert en geleerd heeft van het verleden.

    Waarom Amerika trouwens nog steeds gezien wordt als het land van de ongekende mogelijkheden is mij geheel vreemd. Er is daar zó verschrikkelijk veel ellende, armoede en discriminatie! Vooral in de zuidelijke staten, waar relatief veel zwarte mensen wonen, lijkt het wel een ontwikkelingsgebied.
    Net als jij heb ik enorm veel bewondering voor Kaepernick en z'n collega's.

    Maar even terug naar wat luchtigers: Geniet van de lappenmarkt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gevaarlijke is dat de economie in de USA vooruit gaat en dat er minder werkeloosheid (waarschijnlijk onder de blanken) is en dat was in de jaren 30, de crisisjaren, met Hitler in Duitsland precies hetzelfde. De economie trok toen ook weer aan en dat is wat de mensen toen zagen. Het zijn gevaarlijke mensen, die anderen hersenspoelen.



      Verwijderen
  3. Wat bizar allemaal! Hoe kunnen mensen toch beweren dat een ander mens niet is gedood, hetzij in WWII hetzij op een school of waar dan ook?! Ik kan me voorstellen dat zo'n programma bij jullie een dubbele impact heeft, je kunt je het gewoon niet voorstellen als iemand zou gaan beweren dat jullie zoon helemaal niet dood is. Ook het verhaal van Nike kende ik niet, maar ben blij dat zij de campagne doorzetten, en niet zwichten.
    We leven in een bizarre wereld. Dat was vroeger misschien ook wel zo, maar toen kregen we niet het nieuws van de hele wereld binnen via tv/pc. Dochter en ik kijken erg weinig tv, en zeker niet meer dit soort programma's, misschien is het je-kop-in-het-zand-steken, maar ik hoef al die ellende niet te horen. We kijken vooral naar sport (en dan die waar er nog sportief gespeeld wordt, van voetbal bijvoorbeeld houden we geen van beiden, en de uitdrukking "voetbal is oorlog" is niet voor niets ontstaan). Ik kijk liever naar sportmensen die alles geven voor hun sport, zonder, letterlijk of figuurlijk, naar anderen te trappen.
    We kunnen het leed van de hele wereld niet op onze schouders nemen, we kunnen wel zelf een goed voorbeeld zijn, en verdraagzaam (proberen te) zijn naar de mensen om ons heen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk naar de Tour de France en soms naar andere wielerritten en de Olympische Spelen vind ik ook altijd heel erg leuk om naar te kijken. Wij zijn ook niet van de voetbal, niemand hier in huis.

      Ik kijk ook niet zo heel erg veel televisie. We hebben nu weer een paar weken naar de Slimste mens gekeken en ik ben al jarenlang fan van Wie is de mol. Maar voor de rest volg ik niks. Meestal zit ik te zappen en blijf dan wel ergens bij een programma hangen.

      Verwijderen
  4. Bizarre mensen heb je toch die dat soort complottheorieeen omarmen. Met als koploper en voorman de heer Trump. Inderdaad heel eng. Zag gisteren een stukje, maar kon het niet afkijken. Zoveel domheid daar kon ik niet tegen.

    Wens je veel plezier met uitzoeken van nieuwe stofjes. Heerlijk lijkt me dat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij keken het dus wel af en verbaasden ons ook uitermate over zoveel domheid. Maar ook omdat je weet hoe het voelt om een kind te verliezen en om dan te horen dat deze ouders op zoveel onbegrip van domme mensen stuiten. Onbegrijpelijk en dieptriest.

      Verwijderen
  5. hoi,
    vorig schooljaar las mijn zoon een boek voor school : "de bruid" het is een jeugdboek , maar ik heb het in één nacht uitgelezen dit moet verplichte "kost" worden in alle scholen en ja ook veel volwassene zouden het ook beter es lezen!!
    En als film is voor mijn zeer beklijvend geweest "the boy in te striped pyama" ,W. jij moet me beloven dat je die film nog niet kijkt...wat ik was er niet goed van en jammer genoeg is die film nag altijd actueel! het boek gaat over hoe een geloof gebruikt en misbruik maakt van kwetsbare mensen , en de film gaat over vriendschap tussen twee jongentjes , het ene zijn papa is een hoge pief (bij dat Duits waanzinnig en gevaarlijk monster en onmens) dit eerste jongetje
    woont met het volledige gezin vlakbij een concentratiekamp waar zijn papa de scepter zwaait,en ja je voelt het al komen het andere jongetje is Joods en verblijft in dat kamp het duitse jongetje gaat op verkenning en "ontmoet" het Joodse kindje eerst achter de prikkeldraad , en wat later zie je het duitse jongetje in zijn "gestreepte pyjama"(zo viel hij niet op tussen de andere (arme zielen daar!)door een open in de draad klimmen ... ze gaan iets spannends doen ze gaan met iedereen mee "de douches" in !! ondertussen word er naar het duitse jongetje gezocht tot ze zijn kleren en/of fietsje vinden naast de draad ..op dat moment komt er rook en stof uit de schoorstenen van het kamp!!! aan alle mensen we zijn allemaal hetzelfde handel met respect en liefde voor en met elkaar !! een heel gekend strafpleiter schreef in zijn boek :"we zeggen soms BEESTACHTIG maar géén ENKEL DIER is zo wreed met een ander dier zoals de MENS dat WEL is!!! dus MENSACHTIG WREED is juister!! en geloof mij deze man heeft al veel van die "onmens-monsters" gezien in zijn beroepsleven en weet dus vreselijk genoeg waar hij het over heeft..
    een hele dikke knuffel vanwege Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De maanlanding is fake, de aarde is plat... Soms lijkt het wel of de mensheid ondanks alle knappe koppen en ontdekkingen, langzaam afglijdt naar de middeleeuwen.
    We leven in vreemde tijden en het internet (vooral met al het 'echte' fake-nieuws zoals schietpartijen die niet zijn gebeurt) speelt hier een grote rol in.
    Bizar eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen